29 Декември, 2022 "Кланот 40ка " во кафана " Иди док си млад ". Отспротива отворен нов кафич /lounge bar "Cremissimo" Соберени поголем дел од друштвото од ФМЌ. Седат со коктели во раце и муабетат . Се наоѓа некој и коментира - " аман од овие теткиве од 40ка, кај на форумот ги има секаде па сега и тука мораа да дојдат до нас ". Па и оние песните , од времето на дедо ми ( го подига коктелот , пивнува и намигнува на згодниот шанкер ). " Хаххаха таму кој знае какви чичковци ги служат Сигурно пијат ж'та и мезат кромид и патлиџан " ( настанува општа смеа ) и почнуваат да "денсаат "на Dj Next Отспротива, во кафанчето жива музика. За почеток "Не кани ме " . (На ова превртуваат очи од ФМЌ, дека не е секој поканет во 40ка). Наредени 5 маси со дотерани " тетки" и по некоја девојка која си е како ќерка на нив таму Узо, ракиичка, Кока кола, Шведска, Кока кола зеро , ама не во шифри туку вистински пијалоци. @stetoskop - " Ви реков ќе стигнеме на време, голфот мој е машина бре, Формула 1" @lunicka си ја мести фризурата и и вика -добро Стеки, можесмо да возимо пол'к, едвај направив фризуру код нас, с'к се расипа ". @stetoskop -Луне, ти си убава секако,, никој нема да ти замере. А ја мора да докажу дека Гољф е јак. Не за џабе зборисмо лани за него. Искача @LejlaD од вц и вика Стеки дај тоа наргиле и еден џин тоник, ми се исуши устата од хаубата Ја деми баба сум, вие па стварно ме ставивте на хауба да се возам (крева рака да се напие џин тоник и се гледа дел од тетоважа , 2 змеја -олицетворение на старите дома Доаѓаат @Milobebence и @Kris80. Се гушкаат со останатите и Стеки и вика на Милобебенце -бебе што ти биде на сукњу? @Milobebence - трај Стеки , дојде да ме земе Крис со голфот и ја дека нема улични едвај излегов од двор кај зградата. И она вика ќе бидам со плав голф, ја си одам и гледам плава кола, отварам, седнувам, викам Крис здраво, извини што чекаше. Таму седи еден дечко , 2м и ме гледа Вика девојко на што дроги си ти Ја па викам на Дијазепам и ФуросемидИ викам извини згрешив и искачам од кола брзајќи да не ме види маж ми ќе рече кај оди оваа жена ми. И да затворам врата ми се закачува сукњата. Дека долга ја викам ќе потегнам, ама лоша проценкаОстана дел кај него у кола @lunicka седи бебенце , супер си и ваква. Нема никој да те запримети. Сите пију алкохол Крис со нејзините долги црни коси седнува и почнуваат муабет ,дека едвај се симнала од викендицата, имало многу снег. Пие една чаша бело вино и почнува да пее стихови од песната. Вика - маж го пратив у Скопје во една продавница, таман додека дојде, ќе си одиме заедно После 10 минути, идат @NarCis@ и @M&M со чипс во раце -знак за распознавање Се гушкаат сите, Нарцис седнува и вади едно шише греано вино од ташно, да не ја видат, оти мора да се проба нејзиниот рецепт за најубавото греано вино. А Еменем покажува накај ташната и вика ја после ќе извадам чипс за мезе. Овој мора да го пробате додека не дојде @KateKane , со кисели краставички е и уште еден со кисела зелка ...... To be continued....
Парт ту После 10 минути, влегува една препи@ка со кожени панталони на врата и се вртат теткивеи викаат овоа или е @KateKane или @Mantub и влегува , се доближува до маса и вика "кај сте бе бичес " И седнува, се претставува и вика " овој таксистот матер му ј@бем големоглава, ме остави пред еден вир со вода, и со штиклата право во вода. Па пред да затворам врата му викам "добро бе dick head, оти ти реков дека мора фискална да имаш или не ти плаќам , вака ли враќаш бе, мајмун. Имаш среќа, брзам.за кафана, инаку ќе те најдам ,мамето ќе ти го расплачам за ова". И замислете ја уште на врата он дава гас и отиде. У г@з да му го тииииит И Нарцис се наведнува малку, вика Като ма , дојди да се изљубимо ма, не сме се виделе. Ела седни до мене, нели и двете летово бевме напраени јаки П И вика Кате - Нарцисо извини, ама бегај 2-3 стола подалеку, шмекам сега, не можам со тебе да се карам за дечко Плус ти и маж и деца имаш, седи си мадро да не биде модро Се паркира еден џип пред кафана и се вратат сите и си коментираат, " е така сиромаштија, немале луѓето а само со џипови идат". Кога се отвара врата пола ја препознаваат докторсита @Alishan30 И одма - ааа за неа не важи ова, она се скапа од работа и фина е и на форум е 24/7 . Море треба Хамер да вози за целата работа . Алал да и е. И се гушкаат сите Од другата страна , пак повремено муабети за 40ка и зли погледи И @Dream-Girl пие коктел и вика "дечки немојте бе , не се лоши таму. Абе стварно се фини. Ја познавам мн.добри жени од таму. И @buba4e89 која дошла специјално од Малта за предновогодишна забава вика " Дримке, оние женичките ко змии се , после си покажуваат отровот Не ги брани, те молам. Дрим.вкка -Бубаче бе , ја ко се запишав на медицина они беа среќни ко за родена ќерка. Не ги знаеш. Пивнува од коктелот и почнува да раскажува за љубовта на нејзиниот живот Стига и @mareane , и се нервира што касни . Влегува, ја препознаваат сите, вика извинете каснам, ама ова нашево село еден автобус нема асален бре. Алал да ви е на вас тука. И порачува чаша вино и вика " еееј песнава од наше време "( во позадина се пее Запри дожду). И некој вика , абе луѓе абе Бубче ни ја нема. И келнерот иде и вика друштво имате на сметка на Бубче и маж што ќе пиете, она нема да може да дојде Мајка и имала работа, нема кој да го чува Бубето А од страна некој вика, ја не верувам , ќе стигне она и со Бубето заедно Мареане вика, не ,слават прв роденден на Славен. И стига порака , Бубче пишува - тргнах со љубовсито, една сестра од кај мм на работа ќе го чува Славен и така е трета смена, нема да спие вечер, идам, чекајте ме. И држете микрофонотУ кола пеам " Нисам те се нагледао"
Се порачуваат даски, скара, вина , во кафата, а во кафичот од спротива канапеи, овошје, грицки. Оазата на линија, што ако иде Нова Година. @Dream-Girl со едно уво во кафаната еСака и она таму, ама страв и е да не и се налутат од ФМЌ. А таму веќе се загрева атмосфера, иако каснат поголем дел од Феминките. 5минути после се отвара врата со блех (плех) музика и влегуваат @ALISA0000 @PUPICA @referentka . Стануваат сите, се гушкаат пеат, музика свири " Калашников" Седнува Алиса, порачува пиење, вика брееј едвај стигнав. Додека да изчистам, намаам пералните, да исчистам вц, да избришам кујна, џогирам и ко да видам , јас каснам. Среќа убава кола имам ( не е битно модел ), па за 1 саат стигнах . Па и Пупи и Рефа идеа заедно, викам кои се овие п@тки дотерани, дека одат Кога гледам вака по косата, аа си викам овие наши се.
Дента кога @NarCis@ ќе ми рече у кафана Като ела да се изљубимо ма и ќе се напие нешо со мене ќе ставам од мене слика у 40ка со заматен лик. И ќе помирисам корнишон, до толку ми е границата