Дали некој после втората доза на вакцина ( кинеската) имал температура затнатост односно некакви реакции? Ви благодарам
Можно е,но и не мора. На моите блиски роднини кои се вакцинираа во Хрватска им кажаа при боцкање на втората доза со Фајзер и Модерна да очекуваат посилна реакција после втората доза,така и беше. Може го следат ова. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/expect/after.html Кај нас не знам дали кажуваат. На моите со Синофарм ништо не им кажаа,само ги боцнаа.
Колку дена е препорачливо да не се пие алкохол после вакцинација со Фајзер?На мм му рекле само не е препорачано ама не му кажале колку дена
Моите се вакцинирани со фајзер со 2 дози. Зборев веќе дека мајка ми е со автоимуна и за среќа ете добро помина. Немаа никакви реакции освен болка во раката.
Недела дена од втора доза има поминато, немав реакции освен на почетокот. Со првата ме болеше раката,со втората не толку. Се надевам така ќе остане. Моите имаат скоро две недели и двајцата никакви реакции.
Настинка може ти било се поклопило со вакцината. Еден куп од моја околина се испонастинати. Внучето како тебе беше болно грло, кашлица и нос растечен. Грлото за 2 дена му помина другово за 5 дена.
Штознам, премногу коинциденција-се вакцинирав во 5ч и утредента се разбудив со болно грло а и тие денпви претходно беше топло времето не беше како сега
Тогаш беше внук ми болен исто денес баш дознавме ларингитис многу деца биле болни ако си имала контакт со дете или некој што има тоа е... Не ми е логично од вакцина грло црвено
И јас имав проблеми со грло другиот ден после вакцинација. Денес ми е лошо, мачнина како за повраќање осеќам цел ден
Jas se vakcinirav so Pfizer vtora doza vcera sabajle vo 08.30h i popladne kako fati da ne boli raka nesto uzasno, plus temp.dignav 38 nokeska ic ne spiev.Eve sega stavam "acidi borici"na mestoto i uste me boli mn.poveke od prvata doza.Tem.nemam sega 36.8 merev.Ama nokta pekol mi bese
Еве зашто боли раката после вакцина https://www.verywellhealth.com/sore-arm-after-covid-vaccine-5176274 Како што е опишано имате 3 чекори како да олесните 1. После вакцинација, после боцкање движете ја раката. 2. Ако имате болки ладни облоги, аналгетик против болка. 3. Користете ја раката најнормално колку што можете.
За ова сакав да прашам пред некоја недела ама викам глупаво да не е прашањето и баталив. Мене втор ден ми е денес а утре ќе се вакцинирам со прва доза Фајзер. Значи може и да прекине крварењето а може и да се појача , да очекувам некоја промена значи.. А не знам зошто на свекрва ми и рекоа само парацетамол може да пие , никако бруфен. А мене само бруфен ми помага и за главоболки и за болки вака кога имам добиено. Баш вчера пиев. Ако нешто се појачаат болки што ќе ми стане доколку се напијам?