Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Реакции од вакцината против ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ph.orhideja, 29 април 2021.

1. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Ама што е битно во реакции од вакцината терористичкиот акт, си има тема за тоа за потеклото на вирусот пиши си таму.
    Никаде во светот ги нема сите вакцини, никаде во светот нема избор освен во Србија. Нормално дека секоја земја си склучува или преферира некој производител од икс причини, меѓу кои политички, тоа не е нешто ново сега или за овие вакцини само, и за лекови е така. Ние прво не ни можеме масовно со Фајзер да вакцинираме, немаме ни услови за чување, за пренос уште помалце.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.039
    Допаѓања:
    180.273
    Операцијата успешна, пациентот ...
    Јас на лекар би верувала за вакцина, ако е јасновидец:angel:. Или оџа:lol:
    Ај уште малку конспирација- од Министри оф џастис
    upload_2021-6-20_12-38-13.png

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Абе види, јас стојам на тоа дека која било вакцина е подобра од никоја вакцина за ризични особено, а и за колективот. Само некако не сметам дека ни едните ни другите се за некое глорифицирање. Избор пак ќе речам, во светски рамки, нема. You get what you get. Џабе е да се распрашуваш и не знам што, пак на крај на тоа се сведува, примаш нова вакцина.

Кога си немаме контакт од оџа да ни каже таа директно :( :D

На Biljarkata, Annath, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.334
    Се сложувам со се што е напишано, а сумирано несаканите ракции, пост компликации ќе ги видиме после 4, 5 год од сега, сеуште е рано нешто да се каже. Бенефитот од истите го надминува ризикот. 1 починат на 1000 спасени, може грубо звучи, но тоа е вистината.

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Јас вака гледам за себе лично, или се вакцинираш или прележуваш. Досега прележаните имаат повеќе пост ковид компликации отколку вакцинираните што имаат нус ефекти. И секако дека бенефитот го надминува ризикот кај возрасни. А дека има реакции има, убаво е да се зборува за нив и да се истражува во таа насока. Изолирани сериозни нус ефекти имаат СИТЕ вакцини, и овие што имаат традиција на бебиња што ги ставаат што не се за ковид.

На koritsaki и Ahoy им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    Какви компликации ќе се видат после 4 или 5 години? Кој ќе поврзува тогашни состојби и болести со вакцина примена пред неколку години? Или мислиш сите вакцинирани една болест ќе развијат па ќе е јасно од што е? Денешниве хронични болести што најмалку секој втор ги има и кои „уште не знаеме што точно ги предизвикува" па ти даваат цела листа со можни причини, уште висат во воздух со знак прашалник. Ќе поминат ли некоку недели или месеци од вакцина и толку е. После што и да биде ќе си е нова дијагноза со веќе "познати" тригери. Исто и за пост ковид симптоми, како и последици после разноразни вируси, бактерии, терапии, третмани... Да не имаме здравство со Доктор Хаус херои кои ќе се посветат на коренот и детално ќе испитаат што и како? Ќе препишат терапија и тоа е тоа. Дали се гени, дали ти е од промаја, од вирус или вакцина од пред неколку години...никој нема да го интересира. Или ќе излегуваат статии, едни ќе потврдуваат, други негираат, трети ќе земаат пари за да застанат на една или друга страна... Така да, џабе замарање.

На Nikolina35, Anaksunamoon, SkarletOHara и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.334
    Истите истражување што ги прават и за лековите што секојдневно ги користиме. Некој лекови после 4 5 години ги ифрлаат од употреба затоа што после 4 фаза на клиничко испитување се докажало дека ги појавува тие и тие сериозни несакани ефекти кои имаат повеќе штета отколку бенефит за организмот. Немаме здравство кака на др Хаус, ама па не е ни толку бедно здравството колку што ние мислиме. Си има истражувачки тим кој работи на ова, на документирање случаи, податоци, таргетирани групи и слично.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    Како и да е, не гледам потреба од вакви дискусии уште сега, what is done is done, ако има потреба од редовно вакцинирање ќе се менува и прилагодува.

9. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Во денешно време не ни може да се изолира причинител на болест со 100% сигурност. Реалноста е дека не живееме во здрава околина, не живееме ни здрав живот, а и има сигурно 100 работи што ги правиме секојдневно што некогаш ќе се покажат како штетни. Едно знам, ако пробуваш од сѐ да се допазиш, нема да си повеќе здрав, само ќе си повеќе параноичен :)

А за реакцииве ок е темава, само да не се сфаќа толку трагично како што се сфаќа или како борба на вакцините :D

П.С. И сега гледам дека погрешно мислење сум ти цитирала, на тоа претходното се надоврзувам :D

На ForeverYoung, Biljarkata и Bridget им се допаѓа ова.
  10. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    Aj i jas da kazam
    prelezev kovid vo mart so site mozni simptomi i pnevmonija na pluka,pa namesto 20 sedev doma 40 dena...
    Posle kovidot sekoj ama bukvalno sekoj den imam bolki vo kicmata.
    Se vakcinirav so Fajzer
    na 1 doza 3 dena rakata me bolese
    denes sabajle primiv 2 doza rakata me boli na dopir i mi se povraka...ke vidime kako ke bide denovive :(

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Скоро 24 часа откако татко ми прими прва доза фајзер нема никакви реакции.

Мажле е утре за втора доза, првата ја помина буквално без никаква реакција, се надевам и за втората ќе е исто.

@sencuk пребрзо си се вакцинирала :( тазе си прележана, антитела сигурно имаш. Да може имуниов систем да зборува да си каже што му правите :worried:

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  12. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    381
    И јас вчера втора доза примив и ми се гади и вчера и денес

13. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    @anastasijaki pred da se vakciniram ispitav antitela vo sistina i imav samo 12,mi rekoa ako mozam da odam da se bocnam ;)

14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.209
    Допаѓања:
    181.361
    Вакцинирање препорачуваат после 6 месеци од прележување на короната. И јас прележав и се вакцинирав по 7 месеци. Уште ти се опоравува организмот од самиот вирус, со вакцината правиш дополнителен шок. 12 не е малку за антитела, имаш заштита. Не си ти виновна, грешно те упатиле.

На cresa-jagoda, senjorita-v, koritsaki и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    172.966
    Примена прва доза Фајзер кај комшиите, претходната сабота на 19ти..
    Освен што ме болеше малку кај што ме боцнаа, немав други реакции.
    Ревакцина на 10ти..

Сакав модерна или фајзер, дојдов до фајзер..па сега тоа е..

На cresa-jagoda, Tajnaotrovna, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Три дена по прва доза Фајзер татко ми нема реакции никакви.

Ден ипол по втора доза Фајзер мажле исто така нема реакции.

На cresa-jagoda, green.eyes и Ahoy им се допаѓа ова.
  17. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    4.570
    Прва доза Фајзер: Три дена голема болка во рака и после испиен Ефрифол два дена по ред болката не престана, после 3 ден се намали ама траеше до 5 дена, друга реакција не

Втора доза Фајзер примена вчера, болката во раката почна 5 часа после вакцинација, испиени Ефридол и парацетамол сношти, денеска никаква болка, друга реакција не

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    15.488
    Се јавило ли кај некој чувство на печење во очите после Фајзер? Прашувам за татко ми (54).

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.375
    Допаѓања:
    114.339
    Му дозволи да се вакцинира???? Ти??

20. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    15.488
    Да ме прашаше мене немаше сега да седи дома со печење во очи, болки во мускули, трески и покачен притисок и проблеми какви што никогаш немал.

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.