Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Реакции од вакцината против ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ph.orhideja, 29 април 2021.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.369
    Дали има некој примено Спутник В , дали има некој јаки симптоми по примена вакцина Спутник В , и дали воопшто има Спутник В кај нас ( донирани или купени , сеедно ) ?

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.559
    Допаѓања:
    201.695
    Јас сум вакцинирана со Спутник, немав јаки симптоми, ама знам доста луѓе што ги кутна вакцинава, дали прва, дали втора доза, кај некои и двете.
    Дали има кај нас - има најава, кога ќе стигнат, не знам.

На CrazyGirl15 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Дали на некоја му се десило да доцни циклус послем примена втора доза фајзер?

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. asimoska

asimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    9
    Вчера се вакцинирав со синовак, до сега немам никакви реакции :D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.327
  6. kittykitty

kittykitty Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Вакцинирана со Фајзер пред пет дена. Првите два дена имав само главоболка и малаксаност. После третиот ден страшно почна да ме боли грло и главата продолжи да ме боли. Валда не е толкава коинциденција да настинам баш неколку дена после првата доза. Ме интересира дали некој друг има исто или слично искуство со мене. Поздрав.

7. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Kortiko ne primajte dve nedeli po vakcina, nema da imate nikakov problem, ali se namaluva imuniot odgovor, t.e pomalku antitela moze da se stvorat

8. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    На 28.06 примив втора доза Синофарм.

Пред една недела почна да ми тече носот, па престана. Пред три-четири дена ме фати грлото да ме боли, омалаксаност, болка бо мускулите.

Се тестирав со брз тест беше негативен.

Од тогаш пак почна да ми се затнува/тече носот, почнав и суво да кашлам, имам и мачнина, ми се врти. Гласот скоро целосно го изгубив едвај можам да зборам.

Вчера матичната ми препиша антибиотик Амоксиклав, почнав да го пијам.

Од сабајлево немам чувство за мирис.

Што мислите, што е ова, дали пак треба да направам тест или е некој друг вирус/грип?

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.559
    Допаѓања:
    201.695
    Може и друг вирус да е.

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.747
    Допаѓања:
    172.962
    Да се пријавам и јас...и после втора доза фајзер немам некои посебни реакции..освен што второво утро после вакцината ме скина кичма ама сум заспала со пуштена клима право во мене па со моите скршеници и климава, на тоа ја препишав болката ..кој знае од што беше, се разодев пола ден и нема веќе болки :D

На cresa-jagoda, vitamina, Luminary и 6 други им се допаѓа ова.
  11. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    7.063
    Зависи, сигурно изгледа организмот почнува да се бори и да ствара антитела т.е го пребродува вирусот. Комшивка се вакцинира со Синофарм немала никакви нус појави. Почекај и види како ќе ти биде за ден-два ако не се оправиш барај решение. Обично не треба да има големи реакции. Познавам човек вакциниран со Спутник В после примена втора доза се чуствувал исцрпено/истоштено и болки во мускули. Му рекле дека организмот ствара имунитет.

На LovelyGirl3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    1.413
    Реакции после астра зенека? Моите родители ги боцнаа со неа денес па да знам што очекуваат.

13. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Во саботата се вакцинирав со Фајзер, од симптоми само главата ме болеше малце и вечерта кога си легнав почна раката да ме боли ама само делот кај вакцината не целата рака, и ме болеше и следниот ден ама до вечерта и болката ја снема. Се на се само 1 ден болка ништо страшно не беше.

На cresa-jagoda и Ahoy им се допаѓа ова.
  14. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Drugarka moja isti slucaj, posle vakcinata se razbole, do temperatura kaci. Se testurase negativna bese, krvnata slika i bese kaceno malku crp i leukocitite i i dadoa antibiotik. I kazaa deka vakcinata go namaluva imunitetot i zatoa se razbolela. Nisto strasno, sepak ako ti e misla testiraj se, ali krv obavezno ispitaj si

На cresa-jagoda и LovelyGirl3 им се допаѓа ова.
  15. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    253
    Јас се вакцинирав со Фајзер (прва доза) пред 10 дена, тогаш имав само вториот ден болка во раката (не можев да ја кренам дури).
    Денес сум целата како настината , со затнат нос, киванје и некоја ептен блага температура..
    Дали е можно ова да е реакција по 10 дена од вакцината???? Има ли некој со вакво искуство??

16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.981
    Допаѓања:
    32.111
    Има многу жени на кои им се пореметува циклусот по КОВИД вакцина. Ништо страшно. Наредниот циллус се враќа во нормала. Covid vaccine: Period changes could be a short-term side effect - BBC News.

Мене ми се поремети после Спутник. Имаше членки тука што им се преметил после Фајзер. Ама наредниот циллус се беше во ред. Имаш неколку страни поназад пишувано за тоа.

На ma4e1311 и kjofti4 им се допаѓа ова.
  17. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Aj ve molam za pomos otii ke poludam, vcera gi naterav so zor da se vakciniear moite roditeli so Fajzer, tatko mi e supper nemat nisto ama mama imase temperatura cela nok i mnoguu e bolat nozete denes i omalaksana e mnogu ne mozit od krevet sa stanit a jas za 5 dena imam svadba.. aj ve molam za iskustvo otii ke poludam sto im napraiv arno si bea :((

18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    16.334
    Тоа е нормална реакција, ќе помине за неколку дена, но требало после свадбата да се вакцинираат, а не пред затоа што треба да се пазат после вакцинацијата да не закачат корона.

На cresa-jagoda и LejlaD им се допаѓа ова.
  19. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    45.128
    Искуства од семејство:
    Примена прва доза Фајзер (со операција на срце пред неколку години, и терапија), никаква реакција освен болка во раката 1-2 дена по вакцината.
    Четворица имаат примено Синовак прва доза, од кои само еден чувствува поспаност неколку дена по вакцината, другите ништо.
    Астра Зенека прва доза, болка во мускули и на местото каде што е боцнато и изнемоштеност.

Од помладите што ги знам, 23-35 години, вакцинирани со Фајзер, главоболка 1-2 дена по првата доза и/или болка во раката.

На cresa-jagoda, LejlaD и Ahoy им се допаѓа ова.
  20. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Прво, не паничи. Очекувано е да има реакции, тоа е нормално. Татко ми дијабетичар, операција имаше пред некоја година, прими Фајзер, по втората доза имаше температура и изнемоштен беше 2 дена, сега гајле нема.