Дали има некој примено Спутник В , дали има некој јаки симптоми по примена вакцина Спутник В , и дали воопшто има Спутник В кај нас ( донирани или купени , сеедно ) ?
Јас сум вакцинирана со Спутник, немав јаки симптоми, ама знам доста луѓе што ги кутна вакцинава, дали прва, дали втора доза, кај некои и двете. Дали има кај нас - има најава, кога ќе стигнат, не знам.
Не знаев каде да го оставам ова. Ако има посебна тема за нус појави, упатете ме. EU finds potential link between heart inflammation and mRNA COVID shots https://www.reuters.com/business/he...ossible-side-effect-mrna-vaccines-2021-07-09/
Вакцинирана со Фајзер пред пет дена. Првите два дена имав само главоболка и малаксаност. После третиот ден страшно почна да ме боли грло и главата продолжи да ме боли. Валда не е толкава коинциденција да настинам баш неколку дена после првата доза. Ме интересира дали некој друг има исто или слично искуство со мене. Поздрав.
Kortiko ne primajte dve nedeli po vakcina, nema da imate nikakov problem, ali se namaluva imuniot odgovor, t.e pomalku antitela moze da se stvorat
На 28.06 примив втора доза Синофарм. Пред една недела почна да ми тече носот, па престана. Пред три-четири дена ме фати грлото да ме боли, омалаксаност, болка бо мускулите. Се тестирав со брз тест беше негативен. Од тогаш пак почна да ми се затнува/тече носот, почнав и суво да кашлам, имам и мачнина, ми се врти. Гласот скоро целосно го изгубив едвај можам да зборам. Вчера матичната ми препиша антибиотик Амоксиклав, почнав да го пијам. Од сабајлево немам чувство за мирис. Што мислите, што е ова, дали пак треба да направам тест или е некој друг вирус/грип?
Да се пријавам и јас...и после втора доза фајзер немам некои посебни реакции..освен што второво утро после вакцината ме скина кичма ама сум заспала со пуштена клима право во мене па со моите скршеници и климава, на тоа ја препишав болката ..кој знае од што беше, се разодев пола ден и нема веќе болки
Зависи, сигурно изгледа организмот почнува да се бори и да ствара антитела т.е го пребродува вирусот. Комшивка се вакцинира со Синофарм немала никакви нус појави. Почекај и види како ќе ти биде за ден-два ако не се оправиш барај решение. Обично не треба да има големи реакции. Познавам човек вакциниран со Спутник В после примена втора доза се чуствувал исцрпено/истоштено и болки во мускули. Му рекле дека организмот ствара имунитет.
Во саботата се вакцинирав со Фајзер, од симптоми само главата ме болеше малце и вечерта кога си легнав почна раката да ме боли ама само делот кај вакцината не целата рака, и ме болеше и следниот ден ама до вечерта и болката ја снема. Се на се само 1 ден болка ништо страшно не беше.
Drugarka moja isti slucaj, posle vakcinata se razbole, do temperatura kaci. Se testurase negativna bese, krvnata slika i bese kaceno malku crp i leukocitite i i dadoa antibiotik. I kazaa deka vakcinata go namaluva imunitetot i zatoa se razbolela. Nisto strasno, sepak ako ti e misla testiraj se, ali krv obavezno ispitaj si
Јас се вакцинирав со Фајзер (прва доза) пред 10 дена, тогаш имав само вториот ден болка во раката (не можев да ја кренам дури). Денес сум целата како настината , со затнат нос, киванје и некоја ептен блага температура.. Дали е можно ова да е реакција по 10 дена од вакцината???? Има ли некој со вакво искуство??
Има многу жени на кои им се пореметува циклусот по КОВИД вакцина. Ништо страшно. Наредниот циллус се враќа во нормала. Covid vaccine: Period changes could be a short-term side effect - BBC News. Мене ми се поремети после Спутник. Имаше членки тука што им се преметил после Фајзер. Ама наредниот циллус се беше во ред. Имаш неколку страни поназад пишувано за тоа.
Aj ve molam za pomos otii ke poludam, vcera gi naterav so zor da se vakciniear moite roditeli so Fajzer, tatko mi e supper nemat nisto ama mama imase temperatura cela nok i mnoguu e bolat nozete denes i omalaksana e mnogu ne mozit od krevet sa stanit a jas za 5 dena imam svadba.. aj ve molam za iskustvo otii ke poludam sto im napraiv arno si bea (
Тоа е нормална реакција, ќе помине за неколку дена, но требало после свадбата да се вакцинираат, а не пред затоа што треба да се пазат после вакцинацијата да не закачат корона.
Искуства од семејство: Примена прва доза Фајзер (со операција на срце пред неколку години, и терапија), никаква реакција освен болка во раката 1-2 дена по вакцината. Четворица имаат примено Синовак прва доза, од кои само еден чувствува поспаност неколку дена по вакцината, другите ништо. Астра Зенека прва доза, болка во мускули и на местото каде што е боцнато и изнемоштеност. Од помладите што ги знам, 23-35 години, вакцинирани со Фајзер, главоболка 1-2 дена по првата доза и/или болка во раката.
Прво, не паничи. Очекувано е да има реакции, тоа е нормално. Татко ми дијабетичар, операција имаше пред некоја година, прими Фајзер, по втората доза имаше температура и изнемоштен беше 2 дена, сега гајле нема.