Неделава околу мене имам неколкумина фул вакцинирани во различен период кој пројавија температура и болки во тело. Тест негативен. Хара некој друг вирус а кај тазе вакцинирани со намален имунитет можеби уште полесно е да се закачи. За ден два на сите им помина.
Трет ден од втората доза Синовак. Освен болката во рака што беше помала, овојпат првиот ден се чувствував малку омалаксано. Само уште не знам дали беше од вакцината или бидејќи многу малку спиев претходната вечер. Во секој случај, денес веќе нема ништо од тоа.
Исто, ми се спие многу, од 22 вчера, до 09 утрово спиев. Брат ми ме будеше, едвај ме разбуди. Имам повеќе болка од првиот пат во раката и така.
Јас примив прва доза Модерна пред неколку часа. За сега имам само болка и згрченост на раката. Се надевам на тоа и ќе остане.
Болката во раката може да е од лошо боцкање или навистина е од вакцината? После првата доза имав болка на тоа место, ама на боцкање осетив како да е голема иглата, а на втортата ништо не осетив ни игла ни боцкање.
Јас се вакцинирав со Фајзер, освен болка во рака никаков друг симптом не развив ( исто за двете дози).
Девојки дали на некоја и се појавила мала модринка на местото од боцкање? Во моментот на боцкање и крв ми истече ваљда е лошо ставена вакцината и не е страшно?!
2ра доза Модерна,баш ме здрма. Вечерта по примањето имав треска,малаксаност,болки во кичма јаки,раката едвај ја кревав. Среќа после 12 часа бев ко нова,ко ништо да не било. Сега само кај боцнатото место имам болка,но тоа не го ни рачунам.
Денес втора доза синовак, појаки реакции имам за разлика од првата. Таа скоро не ја ни сетив, сега имам болка во раката и многу сум поспана.
Денес трет ден од прва доза Модерна. Вчера ми се појави оток и црвенило од внатрешната страна на раката. Но болката се намалува од ден за ден, денес веќе можам да ја движам раката послободно.
Јас немав никаква реакција од првата доза на фајзер, освен болка во рака, магично ја снема, но, осеќам некој саклет и потење, некоја жега што ме мрда од кожа, вака не сум била. За втора овде што збориме од искуство мошне често дрмала повеќе.
Константно потење позади вратот заедно со студ на нозете, температура, растечен нос, црвено грло од Синовак (прва доза), негде после недела дена од примањето. Многу мака видов со потењето и студот.
Прва доза Синовак вчера. Освен блага болка во раката друго ништо не почувствував. Денес сум поспана и мрзоволна ама бев сабајле низ град и мислам дека е повеќе од сонцето во глава што ме мана одколку од вакцината.
Апдејт за втората доза на Синовак по 24 часа Очекував да имам некои симптоми, ама немав ништо. Во раката имам некоја блага болка, друго ништо. Мислев кој знае колку ќе ме боли раката оти убаво ме здрма втората доза За ден-два ми рекоа да одам по сертификат кај матичниот, да го средиме и тоа