Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Реакции од вакцината против ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ph.orhideja, 29 април 2021.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.426
    Опушти се, си заслужила.

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.277
    Допаѓања:
    113.715
    Ако е за утеха и јас иста бев со Фајзер. 2 дена преспав. А со втората доза бев те иммам сила те ме легнува.. Ќе помине. Тие се тие ефекти. Јас имав плус и главоболка и болки во препоните од лимфата.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.979
    Допаѓања:
    133.582
    Мене ми е 3 ден, ама денеска замолив маж да носи дете кај баба, да поспијам оти умирам. Вчера готвев ручек вечера шетање низ село, успивање, не знаев кај се наоѓам, а на работа ко за инат 100 предмети

На Mnik и WildMk им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Оти не зеде слободен ден бе?

5. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    7.602
    Исто и јас. Обично сум ранобуден човек, сега оваа недела алармот не го слушам и станувањето од кревет ми е измачување. На работа на стол можам да заспијам, ни кафе ништо не помага.

Понеделникот се вакцинирав, Синовак.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.979
    Допаѓања:
    133.582
    Немам толку денови одмор за да користам за спиење :)))

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.643
    Мене почна вчера после неколку саати да ме боли како притисок како некој силно да ме удрил по раката, имам и црвенило на боцнатото. Ме буткаше за спиење ама око не можев да затворам, дали од жештиниве. Денес помалце ме боли раката и малце како омалаксано се чуствувам. Маж втора доза Фајзер не го болеше раката воопшто само му се спиеше.

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Вчера сабајле втора доза Фајзер, синоќа цела ноќ треска и тт. Болката во раката знам дека е нормална, тоа и со двете го имав. Сабајле кога станав имав 38.5 и силна главоболка. Со парацетамол падна на 37.5. Сега цело време ме држи толку, ми се спие ужасно, глава ми паѓа. А морам да работам (од дома сум секако).

Имаме испланирано продолжен викенд со мм и децава, попладне треба да тргаме. Се спремно и испланирано, ама не знам што да правам. Матичната ми е на одмор.

Колку ве држела оваа омалаксаност и тт, кога да очекувам подобрување?

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.943
    Допаѓања:
    81.253
    Мене после секоја од двете дози (истата вакцина ја примив) премногу ми се спиеше. Станувам од спиење (а сум спиела 12 саати, што никогаш ниту ми одговара ниту правам во нормални услови) и пак ми паѓа главата и ми се спие. Ме држеше ова неколку дена.

Втората доза не ме утепа толку, имав скроз мала температура вториот ден и не пиев ништо, помина сама од себе. Е само многу повеќе ме болеше плешката и раката кај мускулот. Спиев по 14 саати. И пак ми се спие ко да не сум спиела со денови. |(

10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    93.618
    12-16 часа од прилика.Бев ко воз да ме згазил.Првпат треска имав во животот.Проблем плус ми беше што морав утрото рано да станам,малава ме бараше,па и се цицаше.
    Од што се осеќав уморно ми дојде нагон за повраќење дур ја пресоблакав,среќа м.м беше дома.
    Приквечерината магично исчезна се..чудно

Обично 12-24 ч трае ваквата реакција,мислам до вечер ко нова ке си.Оди си на викенд и одмарај колку можеш,пази си го организмот недела две:hug:

На mal.ecka и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.545
    И јас вчера 2 доза Фајзер.
    Божем ништо не ми беше, денес сум ко ваљак со земја да ме смазнил. Тт ме боли секое кофче у телово, омалаксана и поспана. Утре идеме на одмор до пола сум спакувана се надевам ќе помине да се средиме ко луѓе до вечер.

На mal.ecka, Sexybaby86 и Orthophill им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Боледување не би ти дале?
    Не е спиење, ионака мораш да одмараш после вакцина, то од доктор е кажано, не е бес.

13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.979
    Допаѓања:
    133.582
    Е да бе, па да ми скинат 30% плата :) не сум болна, уморна сум, изнемоштена. Боледување по повод вакцина нема. Др треба да лаже со друга шифра за да боледувам. Затоа, не комплицирам и да молам. Денови по вакцина на само у државно.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Целосно пелцована, чипирана, како сакате речете, ми се смири психата. :D
    И замислете, успеав да додржам и да не се онесвестам, кога почувствував зуење во ушите им кажав, почнав да мрдам со нозете да локам вода, ме прснаа малце и не паднав за среќа. Ова е голем успех за мене, не ми се смејте.

Инаку стандард, болка в рака, некако вторава повеќе ја почувствував, дури и како да заврте некако внатре со иглата, ептен језиво и чудно, којзнае како ме боцна, а и поголема трага ми се познава. Деновиве ионака бев поспана, малаксана веројатно од времево, а од пред боцкањето имав и главоболка + прв ден циклус, така што изнемоштеноста не можам да ја препишам на вторава доза.

На Luminary, mal.ecka, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.637
    Леле и јас со истава мака бев, на првата доза 2-3 минути по боцкањето ми се слоши, со зуење во уши и стемнување пред очи, па ме легнаа со кренати нозе и ми даваа алкохол да мириснам... не ми се случува првпат по доктори и посебно кога станува збор за игли, ама колку стрес - толку и брука ми е секогаш. :tmi: Вчера на ревакцина им кажав таму на персоналот за тоа пред да ме боцнат и ме седнаа на кревет неколку минути по боцкањето, ми дадоа уште одма превентивно памукче со алкохол и вода да пијам, па океј поминав.
    Среќа не ми се нашла некоја будала да снима првиов пат, оти дури и такво нешто видов пред некое време на твитер - видео од рандом жена што ѝ се слошило во Борис Трајковски постирано од антиваксер... :headbang:

Инаку по првата доза само болка во раката имав еден ден, сега исто така ама малце посилна (денес веќе ми поминува), плус поспаност, а рано сабајле као од оние fever dreams при настинка ми се чинеше дека имав со будење испотена ама откако станав немам температура, се надевам толку ќе е...

На Lella, Lianna Anna и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    Дечки дали имавте некои реакции од Фајзерот за ревакцибна:
    Јас вчера ја примив освен некоја блага болка во рамото друго не приметив:).

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Остај, за иглата, нуспојавите од вакцината, апсолутно ич не се ни мислев. Ама тоа со онесвестувањето ми беше в памет оти ми е срам, а секогаш се наоѓа по некој паметен да се потсмева или гневно да вели „абе ај што ти е“.
    Слично и денес, од докторката...Да не сум се плашела од игли, тоа мора да се случи и не е страшно, психички мора да се спремиш оти еден ден требало од моево тело да излезе најубавото нешто на светот.
    Капа им симнувам на тие што раѓаат, особено природно, значи која храброст и сила е тоа не можам ни да си замислам ни да опишам. На бокс на лице место би умрела од страв од секој и сешто околу мене.

Ама мајку му бе не можеш да минимизираш нечиј проблем споредувајќи го со друг. Не можам нечија болка или страв секогаш со породување да го споредувам особено кога ова се случува кај женски.
    Сакаме ли ние да имаме фобија од игли?
    Уште од кола не бев слезена нозе ми се сечеа искрено, иако денес ете успеав, издржав, само стварно многу е лошо да чуеш вакви работи, обесхрабрува уште толку.

Забегав малку, ама изреволтирана сум.
    Инаку засега ми е добро искрено, пак нешто како притисок чувствувам во главата, но не знам дали е оти уште од утрово си имав проблем со тоа или можеби се интензивира од дозата. Болка в рака стандард, друго супер.

На Lianna Anna, Guns N` Roses, noteforself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.229
    Вчера примив втора доза фајзер. До синоќа само раката малку ме болеше, ама ноќеска се разбудив со тресење, не знам дали беше грозница или дека со отворен прозор спиев па ладно, ама едвај се смирив у секој случај. Исто раката ненормална болка. Се разбудив сабајле бев ок, само раката ме болеше едвај се облеков за на работа.
    До кај пладне ништо не ми беше, ама после почна една омалаксаност и главоболка и потења, сигурно имав температура. Се напив парацетамол и се смири малце.
    После накај дома почна да ме фаќа пак, и еве сум од тогаш ко претепана, ми се спие ко никад, омалаксана сум, сите можни мускули ме болат, едвај одам и најверојатно имам температура. Едвај држев очи отворени до сега ама не се мачам веќе ќе си легнам... Се надевам нема пак вечерва да се разбудам исто :worried:
    Како што со години не сум била болна и омалаксана вака, ептен ме утепа ова :(

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    10.415
    Ние вчера примивме втора доза Фајзер. Маж ми исти симптоми како ти што наброја. Синоќа земаше ќебе да се покрие, го дрмаше грозница. Двајцата сме со херпеси на уста. Мене раката само ме боли, и вечерва ми потече како жлезда под пазува, во рака кај што сум боцната. И ужасно ме боли.

20. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    1.953
    И јас втора доза Фајзер сабајлево,раката за разлика од првото боцкање почна да ме боли 3-4 саати по боцкањето.Ама толку многу ме боли,не можам да ја кренам раката,а и од кревет да станам.Исто така за разлика од првата,со оваа ми се повраќа и главата ми зуе од што ме боли:sweat: