Вакцина и ревакцина пред 7 дена со Фајзер , првиот пат блага болка во раката неколку часа , ревакцината и помалку од тоа ме болеше ... колку повеќе ја движев раката толку помали болки имав , други смптоми никакви . Мм е малку паничар исти дати се вакциниравме ама он пустиот со перница под рака спиеше , многу го болело , па ациди борици ставаше , па парацетамол пиеше , цело време мереше тт , главата како да го наболнувало ама со различен праг на толеранција на болка сме ние двајца така да различно искуство имаме
Исто е и кај мене. Се боцнав вчера втора доза и се уште не ми е ништо. Уште малку ќе поминат 24 саати и се надевам дека на ова ќе остане. Болката во рака ми е минимална, многу помала од првиот пат. Те цитирам уствари за да прашам дали остана само на тоа? Иначе за раката, кога се боцкате, мускулатурата треба да биде целосно опуштена. Болка пак ќе има, ама ќе превенирате поголема. Јас супер поминав и првиот пат и освен болката у рака, друго немав.
Дали некој после втора доза со фајзер има болки во грло? Само го осеќам воспалено, не кашлам ништо, не знам дали е од вакцината или не.
Примена втора доза Модерна. Првично ми го закажаа терминот за 6 недели(може 4-6) но после делтава сменија на 4. Маж вторник е втора доза од Бионтех, му закажаа после 3 недели од првата. Прват доза супер поминав, сега чекам симптоми. Мајка ми ноќта после втора доза Модерна ја фати треска и омалаксаност, болки во тело и рака, ќе видиме како ќе минам јас. Аман заман само маж лесно да мине оти кој ќе го слуша.
Јас во петокот примив втора доза Фајзер. Со првата имав само болка на допир во раката неколку дена и никакви други потешкотии од типот температури, малаксаност. Функционирав нормално. Исто еве и после вторава доза немам никакви реакции. Е сега се испаничив пошто денес опипав некој оток над клучната коска како топче грашок што е болно на допир. Читам дека таму има лимфни жлезди и дека се случувало да отечат после вакцинација на страната на која е боцкано. Малце фрка ме мавна, да не имал некој слично искуство?
Coronavirus vaccinations can cause enlarged lymph nodes in the armpit or near the collarbone, which may be mistaken for a sign of cancer. https://www.nytimes.com/2021/03/01/health/covid-vaccine-lymph-nodes.html
Со првата доза Фајзер чувствував болка во раката и поспаност. Со втората доза болката во раката беше значително помала, но имав мала главоболка и поголема поспаност.
Да има тука лимфни јазли, сигурно од вакцината е зголемено. Треба да се повлекува постепено како ќе минува време.
И јас се пријавувам со истата реакција, два дена по втора доза. Вчера утрото се разбудив со болка и оток под пазува. Болката движеше по целата линија од пазувата, надолу до половината. Денес ме боли само на допир, а отокот е уште тука.
Јас немав оток,ама ми се направи иритација,како габична инфекција,се исфрлав црвено под пазува,едвај се воздржував да не се одерам од чешање.Среќа имав една маст за кожни инфекции па се смири.Ми беше страв да не се прошири накај градата дека сеуште дојам. @danichap како си? Јас имав идентични симптоми ко на мајка ти,исто Модерна примив. Прва доза нешто,ама вторава ме патосира. Вака е кај повеќето иначе.
Конечно се боцнав и јас, прво се изначекав за термин и таман ќе ми дојдеше редот не можев. Фајзер прва доза пред една недела. Немав реакција освен малку болка во раката. Па не е интересно ако не ми се случи нешто, се боцнав и по 2 часа добив инфо дека сум била во контакт со позитивен. Па паника, тест напрајв. Најголема реакција е шо малку ми олесна на мозокот, можеби ќе сум помирна во иднина и нема да бегам од се'. Едвај чекам втора доза.
Kade primi Fajzer? Tinejdzerka si Inaku jas i posle vakcinite uste se plasam i si begam od site, uplav vo koski mi vlegol
Прва доза Фајзер - болки во рака само два/три дена. Втора доза - болки во раката, ноќта треска, препотување, сува кашлица, течење на нос, симптоми на општа настинка. Сето тоа траеше еден ден. Дали стварно беше од вакцината или од рандом ситуација стварно не знам. Важно кратко траеше.
Вчера ја примив втората доза Синофарм (во Врање бев) и не ми е ништо, освен раката што ме болеше малку. И за првата доза беше исто. И моите се вакцинираа со таа. И тие имаа слични реакции.