Раката после втората доза на фајзер повеќе ме болеше, меѓутоа пократок период од првиот пат. Ова со болка под пазува и мене ми се случи една недела по првата доза, ама тогаш мислев дека лошо сум спиел, бидејќи ми немаше логика до половината да ме боли, ама и овој пат истото го осетив, а и читам тука сте имале слично искуство. Омалаксаност и по вторава доза имав, исто така и блага болка во грло.
Луѓе дали е можно од вакцината да ми се појавија две модрици, фала богу ми оминуваат освен мала болка во рамото ништо друго.Горе кај левата нога кај бутовите?
Да се вмешам и јас, исто со Модерна сум. На третиот ден по првата вакцина ми се појави црвен круг под пазувата, исто како што опиша и ти. И јас ставав маст што ја користев претходно за алергиски реакции на кожата и ми се смири полека. Втора доза ми е почеток на септември, па ќе видиме како ќе биде.
Дали може да се отиде неколку саати порано од закажаното за ревакцина? За Букурешт конкретно прашувам. Татко ми се плаши да не треба да чека неколку саати, а му одговара да отиде 4-5 саати порано од закажаното.
Денес, на (за една недела) 6м од прележан ковид се боцнав со Фајзер. Од реакции, (засега ,после 5 часа), по боцкањето имав печење на местото кај што ме боцнаа, а после тоа (и сеуште ) мала болка во рамото. Да се надеваме дека така ќе остане,ептен ми фуфка да не кренам тт
Вакцинирана со Фајзер прва доза Истиот ден никакви нус појави, но вториот ден имав некоја нелагодност во раката во која ми ја ставија вакцината, и гребење во грлото, друго ништо.
Има ли некој со фајзер боцнат што има потешкотии со дишењето периодов или само кај мене се случува ова? Мислев анкс ме има нешто мавнато од топлово ама сабајлево и на тв го спомнаа како нус појава (додуша за трета доза) па уште бетер сеа фрка.
Јас се вакцинорав со втора доза пред 20 дена. Верувај од анксиозност после вакцини имам секакви симптоми. Од страв ти е според мене. Читаме све и свашта. Не поулавеа скроз. Имав две недели проблем не можев да зеам воздух ко нормална ама отидов на осмор и ми престана и сфатив дека е од страв. ❤
Утрово се вакцинирав до прва доза Фајзер. За сега чувствувам тапа болка, повеќе би рекла жежење на местото на убодот и малку сум поспана. Ќе видиме како ќе ја поминеме вечерта, се надевам нема да имам потешки реакции. Со лесно на сите што планирате да се вскцинирате!
Јас прележав во ноември и сега се вакцинирав со синовак, со првата доза имав болка во раката 2,3 дена(ништо не издржливо) а со втората немав ни болка на местото на убодот ништо.
Денес прва доза со Фајзер. Пулсот не ми се спуштил под 100ка и отежнато дишење. Пулсот ми беше висок и рано сабајле пред да се вакцинирам (претежно околу 90-95), но еве остана цел ден, па и за нијанса поголем. Ме измачува, но ајде ќе помине. Некој со слично искуство? Инаку претежно не ми бил повеќе од 85 кога случајно сум мерела.
Имаше една девојка од странство, уште зимоска/пролетоска, вакцинирана и позитивна. Ако ја најдеш негде по темиве. Ама туѓо искуство пак ништо не значи, секој е приказна за себе.