Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Реакции од вакцината против ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ph.orhideja, 29 април 2021.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.485
    Допаѓања:
    12.554
    Дали на некого му се има случено 1 месец после примање на втора доза од вакцината да почне да го боли и да му жеже раката, како жежење и болка на местото на апликација на вакцината, краткотрајно ама се повторува почесто, да речеме по 6-7 пати во денот.. Не знам дали да се консултирам со доктор бидејќи сите ми викаат дека неколку дена после вакцината треба да престанат сите симптоми а мене ова ми се случува последниве неколку дена и стварно е иритирачки..

2. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.310
    Мене, уште понекогаш осеќам болка неколку сек на местото на вакцина а сум вакцинирана пред повеќе од 2 месеци

3. Candybaby

Candybaby Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Девојки,дали е точно тоа дека без примена вакцина Фајзер не можеш да патуваш во држави членки на ЕУ? Бидејќи не ја признавале Кинескава вакцина,така слушнав.И кажете ми мислење помеѓу Фајзер и Синофарм за која да се одлучам.

4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    16.245
    Не е од паника, навистина трнат и рацете и нозете како реакција од вакцината. Јас буквално не можев да спијам од што немав циркулација ни во рацете ни во нозете и ми трнеа, а нозете после неколку дена ги чувствував многу тешки. Со текот на времето ми помина. Земав аспирин 100 по препорака од доктор.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.115
    Допаѓања:
    88.067
    Фајзер имаш примено?
    Секогаш консултирајте со лекар.

6. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.979
    Нормални реакции се особено трнењето на рацете и нозете се случува како резултат на миграција на клетките низ организмот т.е имуните клетки кога се активира имуниот одговор. Не се секирај овие реакции исто припаѓаат на групата чести реакции. Јас имав болка во раката и неколку дена подоцна како стегање и болка во градите но поминува иако изгледа страшно и панично.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    @Guns N` Roses @Larson
    Денеска сум подобра,мала тапа болка во градите само, ке видиме вечер, обично навечер се ми се случува. Фала ви многу :l:

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Nope.

9. Annniee

Annniee Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки
    Примив фајзер прва доза и ми доцни циклусот. Дали на некоја и се има случено истото?

На Ivka~ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hakan

hakan Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Vakciniran pred 2 dena so fajzer,vtora doza.Istiot den bolka vo raka.Vtor den temperatura,bolki vo zglobovi,koski I muskuli,malaksanost..Tret den se izgubija ovie simptomi,se javi suva kaslica...Se nadevam utre se ke zavrsi!

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Се случило ли кај некој да почне да кашла после целосна вакцинација? Блиска особа веќе месец и повеќе кашла суво и никако да помине.

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.259
    Допаѓања:
    113.603
    Јас после втора доза Фајзер. Ништо страшно си помина само од себе.

На WildMk и friendy им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    има и ваков некој чуден вирус. Мене така од нигде никаде ми кашлаше постарата, па мм и еве бебе. Мина дури на море кога отидовме.

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.306
    Јас пред 1 месец примив втора доза фајзер, првиот пат по 4 саати примена доза се осетив поспана, омалаксана и имав болка во раката.(инаку алергична на пеницилин , хиконцил и имам хиперсензитивна кожа)

Се помина после еден ден, освен раката која ме болеше два дена(ми се појави и мала модрица на местото на боцката)
    Втората доза таа мутавата лошо де боцна изгледа , ме пржеше местото прилично веднаш после боцкање и траеше 10 минути па се смири, дената имав гадење и главоболка цел ден ( примив во 15:00 часот), нокеска во 4 саат почна раката да ме боли. После 24 часа од примена вакцина се осетив поспана, омалаксана ептен, мерев темп имав 36.8/9. Два дена ми беше толку темп. Раката повеќе ме болеше при примање на првата доза, али затоа за втората знаеше да ме поднолува и повеќе од 10 дена , лошо ме боцна и имав фина големка модрица :). Црвенило имав при двете дози држев мраз на местото.

Што се однесува до циклус се погоди ден после 1 ва доза да добијам и 3 дена после 2 ра. Немаше некои промени , у времетраење или флоу. Нити првиот пат нити вториот не се напив нешто против болки нити витамини. Ме седна у тоа кабината за прва помош у случај да имам реакција, ми рекоа само 1 недела одмарање и внес на повеќе протеини.

На poi и Bebac им се допаѓа ова.
  15. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364
    Хелоу , неподнослива мигрена(траеше неколку часа) неколку дена после 1ва доза фајзер anybody? Или може само се трипам не ни било од вакцината :rofl:

16. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    4.744
    Мене исто главоболки слаби и синусите ме фатија околу 1 недела по 1ва доза, исто 3 дена раката ме болеше, 1 ден со голема омалаксаност и темп. 37.4. Изгледа од вакцината ќе да е.

17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.048
    Допаѓања:
    21.686
    Вчера втора доза Фајзер, малце поголема болка во рака за разлика од првата доза, сега за сега само тоа...

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.777
    Допаѓања:
    53.150
    Денес втора доза Фајзер.
    Засега ни болка во рака ни јас ни мм, ќе видиме ноќта и утрешниот ден како ќе помине:D

19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.048
    Допаѓања:
    21.686
    Попладнево тт до 37,5 колку да ме нервира, раката ми помина.
    На мм нишо не му е.

20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Пресеков, се вакцинирав вчера, со Фајзер, прва доза.

Ама луѓе, јас како да го прележувам ковидот повторно. Исти симптоми, исто чувство. Температура над 38, пропратено со треска одвреме навреме, болки во телото, во раката, е само глвоболката не е толку интензивна ко кога бев болна со ковид. Се на се, болна легнав, не знам кога ќе ми биде подобро, се надевам утре, обврски ме чекаат, а јас кома. :worried:

Прележав пред 6 месеци инаку.