Кога ве читам незнам па и ја што чудна сорта сум. Ни симптоми барав ни помислив дека нешто може да ми е од вакцината.Напротив осетив гоолемо олеснување барем психички дека сум колку толку заштитена. А крвна слика на последниот систематски од работа точно пред два години... И доколку имам можност за 3 доза ич не би се двоумела.
Втор месец немам менструација, а секогаш, апсолутно секогаш, ми е исклучително точна. Морав да се вакцинирам поради работата. Инаку, Фајзер.
Се ревакцинирав и за 2 дена имам болка и откок под пазувата накај градата. Од фајзерот е? Треба да се грижам нешто, да правам ехо?
Лимфните јазли може да реагираат после вакцината, особено под пазувата на раката каде е примена вакцината. Не треба да се испитува и да се прави ехо ако се повлечат за некој ден. Ако ради некоја причина случајно се прави ехо на дојка во тој период, треба да се напомене на докторот дека е примена вакцина, зашто отечените жлезди може да бидат воочени при прегледот, да не се крева лажна узбуна. Јас имав оток и болка на допир на лимфните јазли на вилицата и вратот после вакцината. Се појавија 2-от ден и исчезнаа полека до 4-иот ден по вакцината.
Мене ми доцнеше прилично циклусот после Спутник, ама не толку долго. Види со гинеколог зошто толку долго немаш добиено.
Proveri si hormoni zadolzitelno! Odi na maticen, uput ke ti dadat, na privstno e mnogu skapo hormoni da proveruvas
Utre treba da ja primam 2 doza vakcina Pfizer imam se mislam dali da ja primam 2 doza ili ne od komentarite na ljugevo sum vo 2 pameta normalno sekoj ne saka da rizikuva
Вчера примив ревакцина Фајзер, и освен болка во рака немам ништо друго, се надевам така и ќе остане. За разлика од претходниот пат кога имав поизразени реакции
А зошто не би примила втора доза? Само заради коментарите од луѓе? После првата доза може и да немаш антитела. Џабе си се боцкала. И да имаш втората помага да се одржи нивното ниво повисоко подолго време. Оди боцкај е и не слушај многу муабети од луѓе.
Ми се појави на глуждот како модрица а не сум се удрила никаде.Вчера се вакцинирав со фајзер и сум многу испаничена да не е нешто од вакцината.
Јас добив циклус точно на денот, дури и немав некои болки. Колешка вели откако примила Фајзер, оздравела, не ја болеле коските веќе. И она и маж и. Неколку луѓе го спомнаа истото. Подобро им било.
Сега кога те прочитав,баш ми кликна дека веќе месец дена како имам некоја мала модринка над устата и ако беше од нешто удрено до сега ќе требаше да помине. Баш се чудев од што е а ни крај памет дека може од тоа да е .Баш пред 1 месец примив прва доза.
Moze negde ste se udrile i ne ste primetile ne treba da imate takvi negativni misli i jas isto denes ja zemav 2 doza vakcina Fajzer isto imav panika ama ne sme samo nije milioni ljuge imat primeno valda nema da umreme site odednas so gospod napret bez stres kako pisal gospod taka neka bide voljata negova so lesno neka im e na site vakcinirani daj boze site da sve se oke
Zdravo vtorata doza odnosno revakcinata so fajzer ja staviv na 01 10 pred dva dena mi se pojavija grcevi vo stomakot proliv i gadenje tem eden den 37,5 i tolku dali moze dae od vakcinata odnosno 5 den posle revakcinata ili stomacen virus ili nedaj boze kovid bidejki imam prelezano vo januari i sega dve dozi fajzer
A zasto 3 doza odma trcate dovolno e 2 dozi ljuge nisto ne sigurno nemojte da trcate vednas po tretata jas zemav 2 dozi Pfizer i ne planiram i 3 doza