Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Реакции од вакцината против ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ph.orhideja, 29 април 2021.

1. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Јас сеуште имам болки во раката, скоро месец после втора доза. Значи малку да ја уморам почнува да ме боли целата рака, немам сила во нејзе и ми се укочува на моменти. Веќе ме фаќа страв. Има ли некој ваков проблем? Каде да се обратам?

2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    Примив втора доза фајзер денес и се осеќам некако лошо, вознемирено. Првата ја поминав топ, само болка во рака и благ умор.
    Денес, два саати после боцкање ми се здрви малку левата страна на лицето, ко трнење некое. Сега само блага болка во тој предел осеќам. Малце ме треси, најверојатно имам и некоја блага тем, ама се осеќам вознемирена, највеќе ради трнењето на лицето.
    Се јавив кај матичната, ми рече не било ништо страшно, да се напијам парацетамол, магнезиум, аспирин.
    Ама лек против паника нема, ќе пукнам..

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Може требало да ти препише сепак и седатив диазепам или земи витамим Б6 ама не знам колку ќе ти помогне. По 2 таб Б6 3 пати во денот ако немаш нешто за смирување.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.911
    Допаѓања:
    31.497
    @christinnn диши длабоко и следи совети од матичен лекар.
    @Guns N` Roses дијазепам не е бонбона. И не треба туку така да се зема на своја рака.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  5. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    Имам дома седативи од моите шо чуваат, Хелекс и Диазепам ама не сакам да пијам, барем засега. Изгледа ќе останам на б6 и чај од валеријана, мерев пулс 90/95 ми е. Притисокот нормално ми е 120, сега ми е 130, и тука малце нешто не штима. А температура немам, 36.6 ми е, иако осеќам топло дека ми е.
    Аман само нека поминува шо побрзо, налет и вакцини и се'.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Ok

7. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Види како ќе се чувствуваш, ако не ти е подобро можеш слободно да се напиеш диазепам и на бебиња, деца го даваат, не е ништо страшно.

На butterflysk и christinnn им се допаѓа ова.
  8. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Ја ставив првата доза пред две недели, имав реакција како умор, омаласаност, трнење на раката и левата нога и тоа само првите два дена. Но, пред два дена повторно исто ногата ми е здрвена и цела лева страна исто така, чуствувам болка кај левиот јајник. Имал некој слична реакција и дали треба да се јавам кај доктор или ова се нормални реакции?

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.922
    Допаѓања:
    3.853
    Tocno, slab e i bremeni zeni go pijat, i e bonbona vo sporedba so drugite.
    @christinnn prasaj ja maticnata sepak, napij se ako ti rece, jas piev posle vakcina od 2mg zasto isto taka sum panicar . Sekogas koga imam potreba pijam, i ne sum ni zavisnik ni nisto zasto ne ni stvara zavisnost. Eve sega nemam pieno skoro 2 nedeli. Ama ako me sprpa nekoja panika podobro da se napijam nego da se tresam po doma.
    Inaku pritisokot i pulsot znaat od fajzerot da se zgolemat, no znaat i od panikata. Zatoa vidi so maticnata i napij se da ti olesni.

На christinnn и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  10. indigo31

indigo31 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Јас имав реакција со болки и трнење во мускулите на двете нозе, ова почна после 3ти ден од ревакцина со Синовак и ми траеше отприлика 10 дена. Бев прилично испаничена искрено дека не знам никој друг со таква реакција, ама ете секој организам различно реагира. :) Проверив и д-димери за секој случај, се беше океј.

Според мене мислам дека треба да се јавиш на матичен, за секој случај :)

На Ivanna23. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    site sto se astmaticari primaat kortiko,t.e.samata pumpica e so kortiko vnatre a mora da se sprica sabajle vecer

12. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
  13. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    Screenshot_2021-10-27-12-03-02-862_com.android.chrome.jpg Санремо, 18-годишен парализиран по првата доза на Pfizer. Неговиот драматичен апел: „Не се вакцинирајте“.
    Рикардо Вентре разви синдром Гилен-Баре.
    „Ми дадоа пет циклуси на чистење на крвта, очигледно за да се ослободам од токсините во циркулацијата и морам да останам во кревет. Пред некој ден се обидов да се движам во инвалидска количка и сфатив што значи да се биде инвалид“.
    21 октомври 2021 година

На AndyRad, Snowflake97 и Askopje им се допаѓа ова.
  14. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    kolku se ovie objavi verofostojni?posto netov e cudo za svasta

15. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    Веродостојно колку што е веродостојна следната вест...

Прикачени фајлови:

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  16. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.744
    Допаѓања:
    3.573
    Аналгин да се напиеш , никој не ти гарантира дека нема да те акни нешто од апчето, не па од вакциниве.
    Во најголем дел се безбедни, гледаме околу нас колку има вакцинирани а колку ги има "осакатени или оболени" од истите. За ризик, со употреба на било кој лек немаш 100% гаранција, затоа на упатството во сите лекови ти пишува ако има контраефекти после употреба во најбрз можен период да се обратиш на лекар. Може си алергичен на нешто што го содржи вакцината а врска немаш за тоа.

100% ќе биде безбедна кога ќе се проба на сите без исклучок.

На astrophile, JoyJoy и Luminary им се допаѓа ова.
  17. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    tocno,na sekoe lekarstvo ima eden kup nus pojavi ,pisuva i vo samiot lek sto i kako moze da pojavi kako kontraindikacii

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Од стручните студии нема никаква поврзаност помеѓу Фајзер и Гилијан Баре синдромот. За фајзер знам, за други не знам.
    На пријателката мајката имаше гилијан баре ( пред Х години)и се вакцинираше со 2 дози фајзер без никакви нус појави. Гилијан баре е автоимуно заболување од кое 90% луѓето се враќаат во нормала после неколку месечно лекување, зафаќа 1 на 100000.
    Интересно е што после корона вирус имаше доста случаи на Гилијан Баре, а за тоа не сум сретнала статија или вест е вака бомбастична како за вакцината. Пријателката што ја пишав едвај ги чекаше вакцините, затоа што со фаќање на ковид шансите беа големи повторно да легне парализирана, зошто и како тоа валда ќе знае некој покомпетентен да каже.

Инаку чистењето не е за токсини. Процесот на лекување на гилијан баре е преку крвна плазма т.е. чистење на крвта. Значи не го чистат од вакцината.

На TashSefton и JoyJoy им се допаѓа ова.
  19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    39.745
    Познавам јас личност која по вакцината и се активира Џилиан - Бар. Е сега не знам дали беше со Фајзер или со Астра Зенека.
    Така да, може. Бидејќи еден од тригерите за овој синдром, освен респираторно заболување, е и вакцина.

Сепак овие случаеви како што рече се 1:100 000 и едноставно ниту можеме да знаеме како, зошто, ниту пак менува или ги прави вакцините неповолни за широко вакцинирање. Ова треба повеќе да се гледа како засебен исклучок и не треба да се препишува како нус појава од вакцина, пошто сеуште ништо не знаеме за автоимуните болести.

На Milkiway и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.910
    Допаѓања:
    179.181
    E како да не се препишува? Еве го, препишано е.
    upload_2021-10-28_12-24-3.png
    Кај Јенсен е наведено во упатството.

Има и британска студија за поврзаност на АЗ со синдромот, и апдејт во информациите за безбедност на вакцина нотирано од страна на ЕМА. Информациите за безбедност на ЕМА се апдејтуваат редовно, мислам секој месец.
    upload_2021-10-28_12-55-31.png

На Grimlinko, Billy Idol, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.