Ама аналгин никој не те тера на сила да пиеш. Сите лекови што ги земаш ги земаш по своја воља а не како уцена во замена на твоите основни човекови права.
pa dojdete si eve vo Danska,nikoj ne go zanimas dali si vaksan ili ne,za site e free sekade,a zarazeni brojkava puka vaa nedela
ne se site,samo strancite ne bile vaksani,pravele problemi tie,vcera zboruvaa bas,a danskata populacija se site tocno
И да сакаме не можеме да дојдеме во Данска, нема да не собере од цел свет. Па како на толку голем процент на вакцинација пукаат бројките. Нели 70-80% се вакцинирани.
Без разлика. Муабетот ми беше дека што и да земаш не ти гарантира никој ништо за здравјето. Секогаш постои можност баш ти да си тој на кој не му одговара аналгин. Така и со вакцините. За уцените и човековите права е друга тема на разговор, иако се согласувам со тебе.
sve sto bilo golemiot procent od novozarazeni i sto se hospitalizirani se navakcinirani i tie pravele teskotija na sistemot,sega eve citav bas,a i mn sto se dojdeni arapi,turci,indijci,nepal i tajlandci,vrie
Втора доза Модерна. Засега сум добра, само ми се спие, ама имам спиено само 3 часа, така да може и тоа. Чекам последици нели Треба да добијам плус.
Оваа Јансен нели ја повлекоа од употреба во повеќето земји поради различни компликации? Всушност, сакав да кажам дека никој не знае точно зошто и кому може да се активира оваа автоимуна затоа што научно уште немаме сознанија. Вакцините, не само овие за Ковид може да доведат до нешто овакво, ама како што рековме, тоа е 1:100 000 и се само тригер, како што може и други Х фактори да се, како пример грип некој, а коренот сеуште е непознат зошто некој заболуваат од автоимуна. Индивидуално е, и ретко е, фала богу.
Се е тоа супер али статистиките викат дека голем дел од вакцинираните со синофарм немаат антитела. После 6 месеци кај сите блиски што проверија антителата им беа еднаш или двапати над референтната вредност. Ако некој воопшто не развил антитела како да му се препорача да не прима трета доза?
Дали се случило кај некој од вас да биде болен (со кашлица и кивање) после две недели од втора доза вакцина? Дали во овој случај се дава боледување и се препраќа личноста да се тестира за ковид?
Да, на мајка ми. Вакцинирана со Спутник, после втората доза, кашлица, кивање, растечен нос, како настината беше. За боледување не знам, ама се смета како нормална реакција после вакцинација.
Во интензивна претежно се со висок титер на антитела. Каша попара е сѐ... Без оглед на отсуството на антитела, т.н. Т-клетки, како еден вид мемориски келии, штитат од повторно заболување.
Aма проблемот е што поминаа две недели од вакцината. Беше океј, со субфебрилна температура 37.2 само еден ден, и сега одеднаш после две недели од аплицирање на последната доза почнува да шмрка, кива и кашла како предзнаци на настинка.
Нормална реакција на вакцина кашлица и кивање? Озбилно ова е како нус ефект стои на производителот или?
Да ама пак доктор Знаеш зошто е така? Оти владее она кај вакцинираните абе остај јас сум вакциниран не се разболвам. Без маски сегде седат и дозата што ја имат примено е преголрма за и 1000 антитела да ги заштитат. Па нз дали ако немаш антитело дали баш ти се активирале памтечките т лимфоцити, ако немаш ни едно организмот реагирал? И зошто по консултација со наши доктори стручни викат јас кога ќе ми паднат под 20 ќе се вакцинирам со 3та доза? По ова што ти го кажваш тој што нема ни 1но не треба 3та доза заради тоа што памтечките т лимфоцити би помогнале, а луѓе кои имаат учено и се стручни викаат дека ќе се вакцинираат кога ќе им паднат антителата е зошто решаваат на таков потег ако се заштитени? Без факти не изнесвајте ставови на форум ве читаат сите. Будали се тие што учеле :имунолози, инфектолози, микробиолози да се боцкат со 3та доза ако магично се заштитени. Ако не знаеш сите доктори први што се вакцинираја на клиника сега примија 3та доза е зошто ?ако имат според тебе имунитет?
И од кај ти е таквиот податок дека хоспитализираните се со висок титар на антитела? Работиш таму? Или од рекла казала чаршиски муабети