Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Реакции од вакцината против ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ph.orhideja, 29 април 2021.

1. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    Добро де, моја грешка. Ама поентата е дека од вакцина почина.
    Модерна, Џонсон и Фајзер горе долу исти се. Затоа не сакав со Фајзер да се боцкам.

На Askopje и Grimlinko им се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    11.991
    Прво не ме познаваш за да даваш заклучок. Второ ако паничев немаше бустер доза да примам, ниту се жалам. Туку споделвам искуство затоа е и наменет форумот. Ако немаш нешто паметно да кажиш немој да ме цититаш. Направив споредба како ми беше мене, не значи дека кај сите е така. Зато е и отворена темава да се сподели искуство. И да, дава побурна реакција од кинеските има научни публикации околу тоа, али нели ти си немала ни болка во рамо па што знајме ние другите

Последна измена: 13 ноември 2021
    На Guns N` Roses и Cosmi им се допаѓа ова.
  3. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    prosiruvanje na srce ,tocno,najmnogu stradaat sportisti mladi

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    38.932
    Вирусот си е океј, здравството е криво? Добро како си вртите само како ви одговара?
    Не викам дека здравството е совршено, ама ни докторите не се богови.Многу ја релативизирате ситуацијата, многу.

5. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
  6. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    Сепак таквата смрт помеѓу млади луѓе е нешто не толку често, затоа спортувањето е препорачливо... ;)
    IMG_20211114_113029.jpg
    Поентата ми беше друга...
    Во следниот линк се наведени 75 светски познати спортисти којшто починале во последните 5 месеци...
    Something unusual

Германски е ама вреди еден клик и транслате.

https://report24.news/ab-13-jahren-lange-liste-ploetzlich-verstorbener-oder-schwerkranker-sportler/

На Bitter-Sweet и AndyRad им се допаѓа ова.
  7. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    160
    Мене ме интересира во врска со искуствата за менструацијата во наредните месеци после примањето на вакцината, дали сте имале некаков проблем, да ви доцни или да ви дојде многу порано од што треба.

8. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    bas taka izgleda kovidot i mi traese 3nedeli od koi 2nedeli so site tie navedeni simptomi

На natasam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Мислев дека во погрешна тема сум заскитала :D

Бев да се бустирам со Фајзер на претходно примени 2 дози од Синофарм.
    Сега за сега, немам никакви реакции. Дури ни местото не ме боли. Можеби е рано уште.

На Tajnaotrovna, nena2010 и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  10. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Имам трнење некое во левата рака, бидејќи сум левучар, ми пречи Можеби требаше да кажам во десната рака да ме вакцинира. Почна вчера вечер да ме боли, ама денес само трнење имам, друго немам ништо....барем за сега :D

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    2.466
    Не, баш така не изгледа ковидот. Не кај секој. Секој организам е различен и различно го поминува. Ти така си поминала, јас сосема различно, колешка не го осети. Членкава може од нога ќе го поминела, или полошо. Не се знае. Сакам да кажам, не тврдете нешто што не е 100% така и исто за секој. Јакнете го инунитетот најмногу што можете, природно, и пазете се.

На AndyRad, Tanjamm, Askopje и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    jas kazuvam licno kako go pominav,tri nedeli nz dali sum na nebo ili na zemja,strasno

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.500
    Допаѓања:
    39.112
    Моите денес примија трета доза Фајзер, 5.5 месеци после втората доза Синофарм и 5-6 дена после вакцината за грип. Реакција никаква засега.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    144
    Здраво на сите. Примив втора доза Фајзер во септември и веднаш после неа ми се јави тахикардија. Два и пол месеци поминаа и тахикардиите се мислам дека поретки ама уште ги има. Се јавуваат од чиста мира и кога немам никаков напор или стрес. Бидејќи не поминаа решив да направам преглед на кардиолог и ехо и ЕКГ беа уредни. Докторката ми кажа дека тоа може да се случи како последица на вакцината но дека би требало да се среди само по себе со време. Ми предложи најниска доза бета блокатори чисто за јас да сум посмирена но остави на мене да одлучам дали ќе ги земам. За тоа ќе решам деновиве зависно од тоа како ќе се чувствувам следниов период со оглед на тоа што сега сум и посмирена знаејќи дека срцето е во ред. Сакав да прашам за совет дали некој знае што може да се зема дополнително како суплемент во ваква ситуација? Некаде како да читав нешто за масло од црно семе но не можам да го најдам. Земам магнезиум и б6 инаку. Доколку некој знае нешто повеќе би ми значело многу.

15. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Бета блокатори не се зимаат ако немаш дијагноза!
    Како така, па тоа не се бонбони?
    Ако срцето е во добра состојба, и други состојби се исклучени, а ти и понатаму чувствуваш тахикардии и вознемиреност земи хелекс или пак некоја таблета за смирување по консултација со матичен.

16. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    na tahikardii najdobro deluva demetrinot,vo samoto upatstvo pisuva toa megutoa mora sepak konsultacija so doktor

17. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    Врвниот експерт за КОВИД, Д-р Питер Мекалоу(Peter McCullough), има некои експлозивни вести во врска со експерименталните „вакцини“ и како медицинската установа одбива да ја покаже вистината за нив.

Тој објави дека покренува тужба против медицинско списание кое ги отстрани научните трудови кои докажуваат дека постојат големи ризици за децата и возрасните, кои се вакцинираат со ковид вакцините.

„Ова е отворен чин на цензура“, рече тој. „Ќе покренеме целосна тужба против Елсевиер".

Но, зошто ги криеја трудовите од јавноста и од научната јавност?

Д-р McCullough истакна дека овие студии докажуваат дека вакцините предизвикуваат сериозни последици кај децата и луѓето од речиси секоја возрасна група.

„Нај забележително откритие е дека ова воспаление на срцето од миокардитис што обично се јавува при втората доза (Pfizer или Moderna), е "експлозивно" и се случува во рок од неколку дена по втората доза од вакцината“.

https://www.lifesitenews.com/blogs/...-papers-showing-covid-shot-risks-in-children/

На ButterflyQueen, AndyRad, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Teofil

Teofil Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    549
    Letoto primiv 2 dozi sinovak, posledovatelno, koga gi stavija iglite, kako komarec da me kasna, (dobra informacija za onie koi se plasat od igli) i nemav nekakva reakcija. Sega vo ponedelnikot otidov i po buster doza od fajzer. Preku denot nemav nikakva reakcija, no koga si legnav vecerta, i koga se razbudiv koga otidov da mokram, pocnav da se tresam kako lud. Narecito ne zemav andol ili paracetamol za da gi osetam nuspojavite od vakcinata. Cela nok ne spiev zosto se tresev. Utredenta si rekov dosta bese i zedov eden andol i ja smiriv topkata. Vo vtornikot isto taka se tresev i me bolese rakata.

19. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    1.361
    IMG_20211124_150612.jpg
    Прва доза на фајзер. Се вакцинирав во понеделникот 22.11.2021.
    После 5 сати осетив болка во рамото,поспаност и болки во мускулите. Се напив аналгин и се смириа болките. После наредниот ден болки во мускулите али слаби болки и оток под мишката кон латот на грбот. Ме наболва и ме пецка.
    Се мислам дали да одам на ревакцина.....
    2 дена сум оболен. Од здрав прав машина цело време паднав скроз.

20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    38.932
    Нормални реакции се тоа.Само да не траат предолго.