Ќе почекам да видам како ќе биде ако продолжи вака сиг ќе одам на преглед. Да имав со аура ама мене никогаш не ми се случувало претходно. Дури за аурата прочитав овде…Дај Боже да нема поврзаност ама преголема коинциденција. Се надевам ќњ се смири. Секако ќе морам да ставам и втора доза па може после извесно време ќе ги снема. Ако не, правец лекар.
Мигрена е стеснување на артерија и слаб проток на циркулација на крв до очите и затоа се јавува аура. Самиот очен притисок придонесува до главоболка на едната страна од главата и мигренската болка е различна од обична главоболка. Окуларната мигрена е безопасна и се јавува во било кој период од денот. Акутна мигрена е мигрена со повраќање, вртоглавици, аура, трнење на левата рака, поспаност, омалаксаност и трај 72часа. Вакцината нема допирна точка со циркулација. Единствено можи да напрај тромб кај лица кој се со медицинска терапиа за кардиоваскуларни болести. Сите статии шо се објавени погоре за вакцина се правени од приватно лице со многу лесна програма спуштена од гугл. Уште ко пиши на крајот made by my studio home се е јасно.
Вакцина направи тромб кај 20 год. девојка во Словенија без никаков здравствен проблем по која почина. Ставање под тепих на сериозни нуспојави и смрт од вакцините е сериозен проблем во оваа пандемија.
Испитај Дидимери. Мајка ми после трета доза имаше страшна главоболка со денови. Првите две дози и беа Синофарм никаков проблем. После третава доза Фајзер тоа и се деси. Одеше и на други испитувања снимања. Кај неа излезе покачени и беа дидимерите, не претерано ама сепак повисока вредност од нормалата. Провери си за секој случај, ова најдобронамерно ти го кажувам. Провери пред да одиш на втора.
Zdravo vo ponedelniko se vakc. So fajzer.. Od 2 den do denes odreden period me fajka vrtoglavici.. Glavobolki tek so apce mi se smiruva nomigren.. Migrena mi se javuva vejke 3 godina.. Dali na nekoja i se slucilo so 1doza... Neznam dali da odam i na 2 doza.. Inaku sum alergicna i na pelicilin pred vakcina se napiv apce za alergija preporacano od doktor.. Pred se imam i anemija..
Апче за алергија? Мене па ништо не ми кажааа да земам и ја сум алергична на пеницилин и на неколку антибиотици и хиперсензитивна кожа, поминав океј и прва и втора доза фајзер.
Ставање под тепих? Како е ставено под тепих ако цел свет знае за случајот, потврдено е дека е од вакцина и истата е веднаш укината во Словенија?
Исклучок е овој случај.Се работи за Џонсон. Колку се умрени од истото после фајзер? Никој?! Каде има точен јавно достапен детален увид и извештај колку починале после вакцина и колку и какви нуспојави се пријавени и истражени и утврдена е поврзаност со било која вакцина,а особено со фајзерот?!
Јас сум вакцинирана со две дози Фајзер и немав никакви симптоми освен што ме болеше раката. Со двете дози се вакцинирав за време на бременост.
Da apce za alergija.. I tamu kaj vakcinite isto mi rekoja i maticen.. Zosto preosetliva sum na pelicilin i osip i gusejne imam .. Radi pretpazlivost mi rekoja.. Inaku nekoj sto velat ne sodzri pelicilin.. Zosto togas sekade velat treba predpazlivost????.. 30 minuti cekav reakcija..
Тука имаш податоци за секоја вакцина поединечно и нус појави и колку починале ( од она што било достапно како податок ) https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.htmlhttps://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html
isto i mojot sin pred vakcina nekolku dena piese apce za alergija kazano isto od lekarive ovde vo Danska radi sto sme skloni na alergii i posle vakcinata cekavme mozda 45min na punktot
Тоа погоре е за УСА статистика, а еве и за Европа за секоја вакцина поединечно податоци https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/treatments-vaccines/vaccines-covid-19/safety-covid-19-vaccines
Свекрва ми и мајла ми се вакцинираа со трета доза, немаа никаков проблем. Јас сум на ред задутре, ќе пишам како ќе поминам
Се вакцинирав денес со Фајзер прва доза, но сега пред малку добив и ме боли многу стомак , дали смеам да се напијам ибупрофен?
Вчера примив трета доза Фајзер. Од 6 часот сабајлето имам грозница, болка во коските , температура 37,3. Пијам парацетамол. Сега мерам пак температура , 38. Дали може бруфен да пијам? Или нешто друго појако? Мислам главава ќе ми експлодира. Првите две дози ништо немав, сефа третата наплати за се Барем да се доздадат антитела повеќе