Реакции од вакцината против ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ph.orhideja, 29 април 2021.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.887
    Допаѓања:
    16.845
    Од кога ова?? Јас кога се вакцинирав никој ништо не ми кажа.

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
  3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Мене ми се случи истото, тахикардија имам од пред 20 год, бетаблокатор пијам пропранолол, некој ти пиша не се бомбони, не се ама за тахикардија се лек така да не го мачи срцето. Летото мислев дека е од жешкото ама и јас поврзав со вакцината дека ми зачестија и станаа силни посебно навечер што никогаш не се случило претходно. Подобро бетаблокатор по мене а поминува нема долго да ги пиеш, отколу седативи, незнам пак некој погоре ти "препиша". Слушај го докторот. Ако е последица од вакцина ќе помине со кратко примање терапија .

Последна измена: 11 декември 2021
  4. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ми се чини или бустерот(3та доза) поминува со полесни side effects?Може зошто веќе вирусот претходно поминал низ телото, м?
    Од искуствата околу мене јас уште немам отидено, вашето мислење?

5. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Ти благодарам на одговорот :)Кардиологот ме прати да испитам и тироидна жлезда и се испостави дека имам Хашимото тиреоидитис па можно е и со вакцината истиот да се потенцирал и да ги дал тие тахикардии. Инаку да не урочам веќе подолго време не сум добила. Во септември најмногу имав и од тогаш се изретчуваа па еве сега добра сум. Сега само вит Д и селен за Хашимото па понатаму ќе видиме, се надевам да се среди:) Инаку почнав да пијам и масло од црно семе, многу го земале за постковид и при несакани реакции од вакцината, намалувало воспаление во телото.

6. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Е да, тоа ти било во комбинација со вакц. и јас отидов, прво тоа ми падна на памет, ама беше се ок, па остана да е од вакцината и помина за 2, 3 месеци кај мене.

На savageu му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.476
    Side efects se samo temperatura, glavobolka, pospanost, bolki vo muskulite, zamor. Traj max 4 dena. Kaj lujge so aktivni bolesti kako takihardia, perikadria, kardiovaskularni bolesti, alergii, mozi da se javat drugi problemi posle vakcinacia.

8. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.887
    Допаѓања:
    16.845
    Па и кај луѓе без болести може да дадат тахикрдии, миокардист, перикардитис, периферна невропатија, протромботска состојба и плејада на несакани ефекти.

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    За двете немав ништо, мала поспаност, не ми беше муабетот кои се нус ефекти, си свртив во глава дека со бустерот се помали, ама можи грешам или се упрпав нешто па се тешам :D:D

10. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.476
    Помали се, а можи и ништо да не осетиш. Колегите мој од работа сите од администрација се со бустер доза и се пофалија дека немат поспаност ни температура,ниту болки.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.476
    Еве цело кромберг се вакцинира со фајзер и никој не се пожали на такихардиа, ниту на други нус појави освен поспаност, температура....

12. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.887
    Допаѓања:
    16.845
    Стварно?? Тоа што ти не познаваш некој што појавил несакани ефекти не ти дава за право да донесуваш заклучоци и да генерализираш.

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.476
    Од 6000 оператори ниту еден досега не пријави нус појави и да извади боледување. Работам со 110 вработени во смена кој сите се вакцинирани па еве 6 месеци сите се редовни без боледувања. Јас сум вакциниран и никакви нус појави. Така да тие ваши статистики се ваши измислици и се неточни.

14. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.887
    Допаѓања:
    16.845
    Од 6000 души ти за сите знаеш?? Браво.

На Kimberly11 и AndyRad им се допаѓа ова.
  15. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.476
    Пишав мое искуство и на мојте луѓе во смена. Сите мој роднини не се пожалиа на никакви нус појави со срце или други проблеми. Ако некоја добила такихардиа после вакцинација незначи дека од вакцината, можи самиот страв, самата потсвест да направи немир, такихардиа,напади на анксиозност и слично. Никој од нас неможи да знај дали сме носители на кардиоваскуларни болести и покрај то шо немаме никакви проблеми моментално или дали имаме покачени ддимери или дали имаме тромб. Значи не го измислив јас ова туку секаде на сите статии го кажуваат докторите и сигурно знат многу повеќе од тебе и од мене и сите останати. И допрва се прават испитувања да се утврдат дали има други нус појави. Ние можиме само да кажиме наше искуство а како делува никој сеуште незнај. Еве јас имав оток под мишка 1 ден и било нормално пошо требаше да се мирува а јас бев на работа трета смена. Неможело рамото да појави оток пошо имало густ мускул од сложени мускулни влакна. То е одговор од специјалистот на болница. Пост ковид компликации ги има многу.

16. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.887
    Допаѓања:
    16.845
    Ама за тоа ти кажувам си има релевантни студии, не можеш ти да тврдиш нешто само заради твое искуство и искуството на твојата блиска околина и заради тоа што ти мислиш така.

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    На AndyRad и Askopje им се допаѓа ова.
  18. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    23.456
    Во понеделникот се вакцинирав со втора доза фајзер. Уште истиот ден ми се појави топче под пазуви, ме боли, а денес прокрварив, а менструацијата ми заврши пред неколку дена.
    За првово ме прегледа лекар,лимфни јазли отечени. Пијам антибиотик.
    Ама сега ме плаши крварењево..

На Anita Nikoloska и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.476
    Понеделникот 13.12.2021 се вакцинирав со втора доза фајзер. Многу малку болки во рамото, немав оток но цело тело ме болеше како пред настин, поспаност, омалаксаност. Вторникот цел ден исто се чуствував и средата веќе се помина.

20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.850
    Допаѓања:
    33.913
    Се вакцинирав 15.12 со Biontech една доза по ковид инфекција.После вакцината за пола саат почна силна главоболка.Иста како и при болеста.Пиев парацетамол.После 4 ч пак ми почна главоболката пиев ибупрофен. Другиот ден немав веќе главоболка само болка на местото каде сум боцната и толку.Трети ден немам ништо.

На Feminka22, Anita Nikoloska и minne992 им се допаѓа ова.