Реакции од вакцината против ковид

Discussion in 'Коронавирус' started by ph.orhideja, Apr 29, 2021.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Од кога ова?? Јас кога се вакцинирав никој ништо не ми кажа.

Anita Nikoloska likes this.
  2. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Мене ми се случи истото, тахикардија имам од пред 20 год, бетаблокатор пијам пропранолол, некој ти пиша не се бомбони, не се ама за тахикардија се лек така да не го мачи срцето. Летото мислев дека е од жешкото ама и јас поврзав со вакцината дека ми зачестија и станаа силни посебно навечер што никогаш не се случило претходно. Подобро бетаблокатор по мене а поминува нема долго да ги пиеш, отколу седативи, незнам пак некој погоре ти "препиша". Слушај го докторот. Ако е последица од вакцина ќе помине со кратко примање терапија .

Last edited: Dec 11, 2021
  4. Wanna.be.mum

Ми се чини или бустерот(3та доза) поминува со полесни side effects?Може зошто веќе вирусот претходно поминал низ телото, м?
    Од искуствата околу мене јас уште немам отидено, вашето мислење?

5. savageu

savageu Истакнат член

Ти благодарам на одговорот :)Кардиологот ме прати да испитам и тироидна жлезда и се испостави дека имам Хашимото тиреоидитис па можно е и со вакцината истиот да се потенцирал и да ги дал тие тахикардии. Инаку да не урочам веќе подолго време не сум добила. Во септември најмногу имав и од тогаш се изретчуваа па еве сега добра сум. Сега само вит Д и селен за Хашимото па понатаму ќе видиме, се надевам да се среди:) Инаку почнав да пијам и масло од црно семе, многу го земале за постковид и при несакани реакции од вакцината, намалувало воспаление во телото.

6. Wanna.be.mum

Е да, тоа ти било во комбинација со вакц. и јас отидов, прво тоа ми падна на памет, ама беше се ок, па остана да е од вакцината и помина за 2, 3 месеци кај мене.

savageu likes this.
  7. AAKG

AAKG Популарен член

Side efects se samo temperatura, glavobolka, pospanost, bolki vo muskulite, zamor. Traj max 4 dena. Kaj lujge so aktivni bolesti kako takihardia, perikadria, kardiovaskularni bolesti, alergii, mozi da se javat drugi problemi posle vakcinacia.

8. Guns N` Roses

Па и кај луѓе без болести може да дадат тахикрдии, миокардист, перикардитис, периферна невропатија, протромботска состојба и плејада на несакани ефекти.

AAKG likes this.
  9. Wanna.be.mum

За двете немав ништо, мала поспаност, не ми беше муабетот кои се нус ефекти, си свртив во глава дека со бустерот се помали, ама можи грешам или се упрпав нешто па се тешам :D:D

10. AAKG

AAKG Популарен член

Помали се, а можи и ништо да не осетиш. Колегите мој од работа сите од администрација се со бустер доза и се пофалија дека немат поспаност ни температура,ниту болки.

Wanna.be.mum likes this.
  11. AAKG

AAKG Популарен член

Еве цело кромберг се вакцинира со фајзер и никој не се пожали на такихардиа, ниту на други нус појави освен поспаност, температура....

12. Guns N` Roses

Стварно?? Тоа што ти не познаваш некој што појавил несакани ефекти не ти дава за право да донесуваш заклучоци и да генерализираш.

AndyRad likes this.
  13. AAKG

AAKG Популарен член

Од 6000 оператори ниту еден досега не пријави нус појави и да извади боледување. Работам со 110 вработени во смена кој сите се вакцинирани па еве 6 месеци сите се редовни без боледувања. Јас сум вакциниран и никакви нус појави. Така да тие ваши статистики се ваши измислици и се неточни.

14. Guns N` Roses

Од 6000 души ти за сите знаеш?? Браво.

Kimberly11 and AndyRad like this.
  15. AAKG

AAKG Популарен член

Пишав мое искуство и на мојте луѓе во смена. Сите мој роднини не се пожалиа на никакви нус појави со срце или други проблеми. Ако некоја добила такихардиа после вакцинација незначи дека од вакцината, можи самиот страв, самата потсвест да направи немир, такихардиа,напади на анксиозност и слично. Никој од нас неможи да знај дали сме носители на кардиоваскуларни болести и покрај то шо немаме никакви проблеми моментално или дали имаме покачени ддимери или дали имаме тромб. Значи не го измислив јас ова туку секаде на сите статии го кажуваат докторите и сигурно знат многу повеќе од тебе и од мене и сите останати. И допрва се прават испитувања да се утврдат дали има други нус појави. Ние можиме само да кажиме наше искуство а како делува никој сеуште незнај. Еве јас имав оток под мишка 1 ден и било нормално пошо требаше да се мирува а јас бев на работа трета смена. Неможело рамото да појави оток пошо имало густ мускул од сложени мускулни влакна. То е одговор од специјалистот на болница. Пост ковид компликации ги има многу.

16. Guns N` Roses

Ама за тоа ти кажувам си има релевантни студии, не можеш ти да тврдиш нешто само заради твое искуство и искуството на твојата блиска околина и заради тоа што ти мислиш така.

AndyRad likes this.
  17. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

AndyRad and Askopje like this.
  18. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Во понеделникот се вакцинирав со втора доза фајзер. Уште истиот ден ми се појави топче под пазуви, ме боли, а денес прокрварив, а менструацијата ми заврши пред неколку дена.
    За првово ме прегледа лекар,лимфни јазли отечени. Пијам антибиотик.
    Ама сега ме плаши крварењево..

Anita Nikoloska and mal.ecka like this.
  19. AAKG

AAKG Популарен член

Понеделникот 13.12.2021 се вакцинирав со втора доза фајзер. Многу малку болки во рамото, немав оток но цело тело ме болеше како пред настин, поспаност, омалаксаност. Вторникот цел ден исто се чуствував и средата веќе се помина.

20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се вакцинирав 15.12 со Biontech една доза по ковид инфекција.После вакцината за пола саат почна силна главоболка.Иста како и при болеста.Пиев парацетамол.После 4 ч пак ми почна главоболката пиев ибупрофен. Другиот ден немав веќе главоболка само болка на местото каде сум боцната и толку.Трети ден немам ништо.