Во Август се вакцинирав со Синефарм.Лице со хронични заболувања сум.Првата доза - ништо немав , но со втората доза чуден стомачен вирус и температура.За два дена помина.
Фајзерки како поминавте со бустер? Јас се мислам, категорична бев за трета доза ама моите ме разубедуваат да не се глупирам. Отворена е врата за 35 и над 35 не знам дали може испод да се пријават. Првите две гола вода беа и мирна бев,ама третава штом ќе помислам имам некоја трема.
за сите што се имаат вакцинирано со фаjзер или модерна, а посебно тие што имале несакани ефекти, еден саjт проверува по кодот од вакцината дали била од тие партии што jaвиле наjмногу проблеми -од системот ваерс се дознава дека наjголем дел от поjaвите се сведуваат на само мал дел од произведените http://howbad.info/
Немам лично искуство ама моите примира трета доза Фајзер и супер поиминаа. Мајка ми и татко ми се со три дози Фајзер, свекор ми и свекрва ми две дози Спутник една Фајзер. Сите поминаа ОК.
Е денес имам симптоми... цел ден го преспав исто како со претходните дози фајзер. И ме боли местото каде ме буцнаа, ама само на допир.
Уште е во важност мојата, не и истекол рокот од 6 месеци. И добро ме држи засега. Ако сега не се заразам, најозбилно нема никогаш. Ама секако после ова ќе боцкам бустер. Да го преживеам кошмаров прво. Веројатно во реакции од ковид вакцина е посоодветно да пишеш.
od vakcinava tret den sum so tahikardija i arotmija,ekstrasistols ,nekoj imal li takva simptomatika?neznam dali da prijavam za nusefekti,pijam cetvrt propranolol za da ja smiram
Пријави, од вакцината е. Не ги знам таблетите. Консултирај доктор, особено ако продолжи. @Guns N` Roses