Може да се пријави како не. На малмед имаш формулар за несакана реакција од лекови. Лекарот сигурно знае. А и треба да се пријавуват несаканите реакции
И јас примив Фајзер, денес сабајле.Мн.раката ме боли, а др.симптоми немам...ќе видам утте како ќе биде.
Не ја држи свиткана, не спиј на таа страна, пробај постепено да ја свиткаш и исправаш. Инаку приметив ме боли грбот повеќе од вообичаено особено при физички напор.
Четврти ден од Фајзер,болки немам само и јас како Бубаче со грбот, малку повеќе чувствувам. И сеуште умор поголем отколку вообичаено.
Повеќе од 24 часа поминаа од вакцината. Јас 43, маж ми 45, двата вакцинирани со Фајзер (прва доза). Само болка на местото каде што е буцнато. Не боли цело време, туку само кога ќе ја мрдаме раката и помалку-на допир.
Вакцина Фајзер 1 ва доза. 1 ден малаксаност, морници, ладно ми беше, ме тераше да спијам. Морниците трае 30мин до 1 саат. темп макс 37.1 не се напив ништо сама си падна. Пиев мнооогу вода. Болка на местото на боцкање. 2. ден малаксаност, главоболка (не знам дали од вакцина или од времето метеопат сум и често имам главоболки). Болка во раката издржлива мала. 3. ден денес ништо само мала болка во раката.
Мајка ми и татко ми се вакцинираа со Синофарм , мајка ми немаше ништо , татко ми болки во нозете. И двајцата со прва доза. Втората им ја закажаа за 2 јуни , па пак ќе пишам јас ќе се вакцинирам во тек на наредната недела со Модерна , па ќе пишам реакции доколку има
Скопје. Борис Трајковски. ---------------- Прави во моментов разлика дали е природно настанат вирусов, или е направен во лабараторија? Не! Пандемијата постои и треба да најдеме начин да се 'отарасиме' од нејзе. Моментално, единствена и најдобра опција е со вакцинирање.
Ај да се цитирам. Не, не си праам муабет сама. Scientists in Germany claim to have cracked the cause of the rare blood clots linked to the Oxford/AstraZeneca and Johnson & Johnson coronavirus vaccines and believe the jabs could be tweaked to stop the reaction happening altogether. Шо е проблемот со Фајзер тогаш? Шо викаат факт-чекерите, Фајзер нема сајд-ефекти?
Не за таа вакцина никој не вика дека има ефекти. Кажав и на мајка ми и рекле не ти е од вакцината и има еден лекар што го знам со тромб по Фајзер вакцина, ама сите викаат не е од вакцината. Таа била само тригер. Во САД на ВАЕРС има пријавено и смртни случаи ама за ниту еден од фајзер и Модерна не може да се најде линк, само за Јансен има предупредување. Фати им го крајот. Најдов нешто на Нетпрес ама не знам колку е точно: Војна на вакцините: AstraZeneca ги споредува податоците за смртноста со Pfizer | NetPress. Или можеби на ова мислат овие од Нетпрес: Blood clots as prevalent with Pfizer and Moderna vaccine as with AstraZeneca's: study - MarketWatch. Тука има репорт од студијата во САД на баш добар примерок: OSF | COVID-CVT-paper.pdf. Само што авторите се од Оксфорд.