jas i onaka imam tahikardii i ekstrasistoli i zatoa mi e daden ovoj betablokator ama ovie tri dena mi se mn izrazeni,a plus i dobiv ciklus i sve mi se ispomesa,uzas znaci
Да знам дека имаше пост ковид реакција тахикардија, уште не беше закрепната од ковидот. Затоа направи си обавезно преглед на срцето.
pregled cekam na 1februar telefonski d ame baraat od bolnica pa ako mi zakazat,uzas se znaci vamu,a i se mislam dali i vtora doza ke primam posle ova,znak prasalnik,prelezana plus so edna doza vakcinirana dosta se antitela
Она што не се рекламира и што би било причина за револт е нусефект кој е забележан и докажан. И умираат луѓето од ова. Тоа е т.н. вакцино-индуцирана имунолошка тромботична тромбоцитопенија или скратено ВИТТ. https://www.uptodate.com/contents/c...-thrombotic-thrombocytopenia-vitt#H2741440655 Со други зборови се пореметува крвта, нема елементи да се згрутчува и поправаат крвните садови и може да се прокрвари. Претпоставувам и некоио нусефекти тука се причинети од ова. Јас не сум против вакцинација, баш мислам и повеќето луѓе ги штити, но сум со грижи за овие нусефекти кои се потенцијално доста опасни и кои повеќето и медицински лица не знаат за нив и би те откачиле со мислење дека си луда и умислуваш. Мислам дека треба да се информира јавноста и да се превземаат мерки за превенција и претходни испитувања пред вакцинација за да се спречи.
glava me boli tri dena sto vo zivot osven kaj ocite i celoto od vodpaleni sinusi samo i me nema boleno,a se vakcinirav vtornikov,dali e vozmozno da se javi posle nekolku dena od vakcinacija glavobolka duri custvuvam kako zestina i pritisok vo nejze ,a da kazam deka sum i pod stres tri dena
@Nena Jovanova главоболката може да е и од синуси и од стрес, а може и од вакцина. Ако си под стрес може да е од тоа. @Guns N` Roses, @Lianna Anna членката не е во Македонија. Мислам дека е во Данска. Таму до специјалист не се стига лесно како тука. @Vraloma тоа што ти го збориш е одамна пишано како нус појава на Астра Занека и Јансен.
И фајзер имало. Она што ме загрижува е што сум сигурна дека има многу повеќе а се крие, било од властите за да се вакцинираат луѓето а и од самите производители со поткуп на лекарите и семејствата на мртвите за да не им се растура профитот. Подобро им е да има некои умрени отколку невакцинирани кои ќе трошат средства од системот.
Не верувај на вакви страници правени од кизне кој. Башка ова е скрипта и секој можи да ја напрај на гугл и да си пишува по негово. Иначе и доктор пановски имаше изјавено дека вакцината можи да напрај тромб кај лица со нарушено здравје. Али тие се лица 1 на 10,000. И самиот изјави да не се верува на вакви фејк страни. Пошто ова е скрипта спуштена од нет.
И ова да не е скрипта: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2118507 И да не е измислица? И по таа логика треба 1 на 10000 да умрат за некои да си се осеќаат подобро? А остај тој пановски... тој е микробиолог. Му верувам да каже под микроскоп што гледа ама за другиве работи не е постручен од дедовците кои по клупи низ парковите бистрат политика. За мене е крива што сме со толку болни и меѓу првите во светот по смртност власта и криминалците заев и филипче. А вакцини, да имаше пазење и претходни иследувања за да нема ризици, ќе беа далеку поприфатени.
Во право си, да беше овај народ малце претпазлив немаше да имаме толку заболени. Има и политика тука со вирусот а филипче напрај еден куп грешки и напушти, не одговара за ниедно прекршочни дело за жал. Башка имаме малку нестручни медицински лица. Тешко тој шо ќе го фати вирусот. Еве и вакцинирани пак заболуваат, незнам шо да речам....
Спајк протеинот делува како токсин, доколку навистина има и графен оксид тогаш и тој најверојатно делува како токсин... https://www.orwell.city/2022/01/ANMAT.html https://www.davidfernandezagredano.com/post/la-vacuna-al-microscopio-granada
Здраво Ahoy...Ме интересира тоа што викаш нашиот имунитет игра улога дали ќе имаме или немаме реакција на вакцината..што значи тоа? дали силен имунитет значи нема да имаме силна реакција(симптоми) од вакцината и обратно слаб имунитет изразени симптоми од вакцина(како температура, треска, болки во мускули итн) п.с примив денес од сабајле 3та доза Фајзер(предходните 2 дози ми беа Синофарм примени во Србија пред 6 месеци од кои немав никакви реакции ) засега немам никакви негативни реакции од Фајзеров освен мала тапа болка во раката посебно ако сакам нагоре да ја кренам...се надевам така ќе остане.. Поздрав ако можеш да ми одговориш на претходното прашање во врска со имунитетот
Многу индивидуална работа е, нема генерално правило кој, каква и со колкав интензитет би имал реакција од вакцина. Зависи и од тоа дали си прележана, каква е моменталната состојба (мислам на замор на пример) и сл. Веројатно ќе остане на тоа со раката и овојпат, не би требало да имаш други поинтензивни реакции. Можно е повеќе да те боли раката утре, друго не би требало.
Фала на одговорот.немам прележано Ковид воопшто...се надевам вака ќе остане реакцијата од Фајзеров.Позз
Сношти пред спиење ми беше ладно, се напив парацетамол. Денес ме боли глава и раката,се чувствувам малку малаксано. Инаку да ви кажам јас случајно отидов да прашам дали имаат Фајзер бидејќи овде се шушкаше дека дози Фајзер останале само за трудници,а за другите Модерна. Немав план да се боцкам. Ако некој живее во Малта, во Паола Health Center кај црквата има Фајзер за сега.