Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Реакции од вакцината против ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ph.orhideja, 29 април 2021.

1. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    748
    Како бе викате ништо дека не сте потпишале? Во секој пункт и во Борис имаше волонтери на Црвен Крст што делеа согласности и пенкала. Буквално СЕКОЈ што се боцнал пополнил.
    Мајка ми со сите 30 колеги ги вакцинираа у ист ден и сите потпишаа. Татко ми исто.
    Баба ми и дедо ми јас ги носев лично им ги пополнував изјавите.
    Име презиме, матичен, дали си бремена, дали имаш симптоми на корона, дали имаш тромбоза итн. и на крај долу се потпишуваа.

На JoyJoy, Snowflake97 и Grimlinko им се допаѓа ова.
  2. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    Додека сме живи не е касно. Не им е сеедно на сите. Човек не треба да биде себичен и да им оневозможува на другите да ја дознаат вистината бидејќи некому не му се допаѓа реалноста. За сѐ има чаре.

https://mobile.twitter.com/thechiefnerd/status/1485695818996854788

Еден матичен лекар кажуваше дека сите што ја примиле оваа "експериментална терапија" треба да си направат
    комплетна крвна слика (црвени, бели крвни зрнца и тромбоцити),
    фибриноген, Д-димер, Ц-реактивен протеин. Муабетот му беше дека многу луѓе што починаа од тромб, ќе останеа живи и само земајќи клексан, ама за тоа си треба крвна слика.

На Askopje, Snowflake97 и AndyRad им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ами едно е усно да те праша,а друго е писмено. Мајка ми е вакцинирана во Борис ништо не потпишала,татко ми на друго место исто ништо. Јас сум во странство усно ме прашаа за алергија само,не сум потпишала ништо.

4. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.738
    Како немаш потпишано? Секаде и на секој пункт потпишуваш изјава, потпишав и јас и сите што ги знам.
    Даваш согласнот дека се вакцинираш доброволно и при евентуални несакани појави од вакцината нема да бараш никакво обештетување бидејќи вакцината не е задолжителна и ја примаш на своја одговорност.

На Snowflake97, LejlaD и Hisha им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Немам намера да се повторувам по 100 пати,пак ќе кажам не сме потпишале ништо.

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.738
    Тие што не сте потпишале ништо во оваа ситуација и еден несакан ефект надвор од упатството на вакцина имате право да си тужите и така малку поголема сума да извлечете од државата на пример за миокардитис или нешто сл.
    Иако не верувам некој да не потпишал но ајде.

На Snowflake97 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    179.015
    Некои држави даваат обесштетување, демек.

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.340
    Допаѓања:
    249.392
    Овде ако имаш последици од вакцината, можеш да си побараш оштетување.
    Јас не потпишав никаква изјава.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    На третата доза добила алергиска реакција.

Liesbeth Van Campenhout writes: “Last Saturday at 17.30 I went to receive the booster dose, with this result, Sunday morning I was like this, by afternoon the situation got worse. Both eyes almost closed, the holes in the nose closed and after a while the whole mouth closed due to swelling. I had a severe allergic reaction to my booster vaccine ”.
    IMG_20220130_193420.jpg
    https://www.facebook.com/liesbeth.v...resultaat-zondag-ochtend-z/10227501510101806/

На Askopje, Snowflake97 и AndyRad им се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Кога бев да се вакцинирам, надвор на масички имаше листови оставено, секој го потполнуваше листот и после го даваш внатре.

На poi, LejlaD и Grimlinko им се допаѓа ова.
  11. poi

poi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    20220220_021522.jpg

Сигурна сум дека за оваа согласност зборувате. Еве го листот, да ви ги расчистам дилемите.
    Матничко е, но доволно за да се присетите. Мора да се пополни ова за да ве вакцинираат. И јас мислев дека не сум потпишала ништо, затоа вториот пат го сликав листот за да го анализирам подетално.

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    За епидурална анестезија има повеќе за читање и потпишување него ова а за нус појави и ефекти да не зборам. Шо е ова?
    Вилицата на ренген кога ја снимав истиве прашања ми ги поставија.

На Mentalna85 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    15.354
    Да, ама за епидурална си се одлучила по своја воља. Од друга страна огромен број на луѓе се вакцинираа под уцена/страв дека ќе ја загубат работата или само за да добијат дел од основните права кои им се одземени.

Плус тоа, за едни најобични таблети има голема листа на можни несакани ефекти а за овие вакцини се наведува само дека може само раката да те боли два дена и ништо друго, што во реалноста се покажа дека не е баш така.

На bibiiii, Grimlinko, SiMpAtIcNaTa и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Во мк во јавна админ не им бараа задолжително вакцина за на работа.
    Приватните фирми сами одлучуваа. Конкретно кај мене никој не не тераше да се вакцинираме.
    Ама затоа во јуни врски се фаќаа за вакцина за да се оди во грЧка. Видов како беше во Борис ние што едвај чекавме вакцини не добивме смс а сите пријатели роднини се живо трчаше со врски.

На Annath, JoyJoy, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    15.354
    Како и да е, и тие што го направиле тоа за да одат за Грчка фактички биле на некој начин принудени. Иначе ќе воведеа за малку и во Македонија грин пас за работа во администрација ако имаше државата капацитет да обезбеди тестирање за невакцинираните.

16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Кој бе принудени?
    За да идат у грчка? ХАХАХХАХА Ама битно да си го истуркаш твоето дека е Принуда.
    Можеа во црна гора, албанија да одат тие не бараа.
    И најбитно Дојран, Охрид, Струга.
    Ајде бе нашиов народ...сега грците ко ќе речат 3та доза мора да видиш како ќе се изредат.
    Кој си сака достоен да си биде на себе и свето ете му ја татковината. Најпрекрасни места имаме за одмор.
    Епа ќе воведеа ама не воведоа.
    Јас секој ден сум по Јавни администрации: Ујп, АВРМ, МК ПОШТА, ЈП ПАТИШТА, Социјално, Поликлиника Железничар...ЕДЕН ама буквално ЕДЕН не носи маска. Уште па коа ќе им кажеш кај ви се маските; Немаме. Е тоа одма ти кажува многу.
    Ама затоа кај нас минатата недела вонредна инспекција ни влегоа низ врата ко претрес да ни праат, дали носиме маски инаку казни.
    Среќа па ние си почитуваме закон.

Државата да имаше капацитет да мисли и да спроведува овие што не носат маски ќе ги испратеше пут под нозе и дома наместо да се чаламат. Не да ги натера, туку да им нареди да се вакцинираат пошто работат со народ и да носат маски. Амааа не јавната админ ќе ги галиме цел живот. Ајде бе...ако не им одговора ене Бунарџик бараат за на лента почетна 40.000. И што е најбитно не бараат вакцини во секоја фабрика. Ама чалам таму нема. Мора маски дури трае пандемија.

На nena2010, Dust, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    Steaua Bucharest не прифаќа повеќе вакцинирани играчи, многу губеле сила и умирале. :|

IMG_20220223_221311.jpg
    Всушност услуга им прави, наместо да умираат, ако се земе во предвид дека само во 2021 има веќе 370 случај...
    Овде по име и презиме ги навеле:
    "FIFA players dying suddenly, athletes collapsing with heart attacks: 370 cases in 2021"
    https://diariodevallarta.com/en/jug...ndo-con-ataques-al-corazon-350-casos-en-2021/

На Askopje и AndyRad им се допаѓа ова.
  18. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    Еве го списокот на сите несакани дејства предизвикани од вакцината, објавено од Фајзер.
    Screenshot_2022-03-07-22-40-39-717_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2022-03-07-22-41-23-249_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2022-03-07-22-41-31-673_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2022-03-07-22-41-40-028_com.google.android.apps.docs.jpg IMG_20220307_224157.jpg

На Amelia и AndyRad им се допаѓа ова.
  19. Lolaaaaaaaa

Lolaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    23
    Луѓенца,да прашам дали има некој со има несакани дејства од вакцината? Јас лично сум вакцинирана со Фајзер во септември, и цело зимо дерман не ми иде,на секој 2 недели сум болна а не сум изложена на ладно или слично.Другарки мои,што се вакцинирани имаат пореметен циклус после вакцината,јас незнам оти цел живот ми иде различно
    :clap: Дали има некој со исти маки?

На Grimlinko му/ѝ се допаѓа ова.
  20. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    144
    Јас добивам тахикардии, добив Хашимото ( не знам дали е од вакцината или не, после вакцина дознав дека имам и во почетна фаза е, уште не сум на терапија), трнење на врвовите на прстите добивам од време на време и циклусот ми се скрати ( од 28 сега добивам на 25-26 дена).

На Grimlinko му/ѝ се допаѓа ова.