Дали некој знае како е во Букурешт сега со раб време за вакцини? Може попладне или во сабота да отидам?
Откако се вакцинирав постојано чувствувам болка во рамото ...некој да не имал сличен проблем од тука што има побарано стручна помош?
Пишав и во друга тема ама изгледа требаше тука. Јас се вакцинирав јуни 2021 и после втората доза ми стана многу лошо. Се разбудив со вртоглавица, ми траеше пола ден и ми помина. После тоа една недела бев океј и пак почнав да имам вртоглавици, зуење, бучење во главата, замаглен вид, главоболки. Правев испитувања крвни слики, центар за рамнотежа испитував, се беше во ред. Ден денес на секои 3 месеци ме фаќаат тие вртоглавици и замаглениот вид. Добив анксиозност од овие симптоми. Јас сум убедена дека ми е од вакцината, здрава права си бев пред тоа, а докторове негираат викаат не е од вакцината. Некој да не има слични симптоми како мене после вакцината?
Те прочитав и во другата тема. Докторите секако ќе негираат, и да не негираат, ако си во мк. ништо, си потпишала согласност дека сама сносиш одговорност. Се случува и од други вакцини, не знам што совет ти треба.
Види тоа не се знае. Јас не сум вакцинорана ама прележац. 2 пати. Од првиот пат ден денес имам последици кои мислам дека додека сум жива нема да се подобрат. Тоа беше 2021 год Од бели дробови, до срце, нозе, како и психичко здравје.
Близначке.. исто сум. Само да се пријавам. Од вакцината ништо конкретно не почувствував, ама од прележувањето наваму буквално како гомно се чувствувам.
Јас прележав октомври 2020, како на маче ми помина, никакви последици немав и после јуни се вакцинирав, затоа мислам вакцината повеќе ме зезна од самиот вирус.
@Thinkerbell. Затоа што експресно ми го избришаа мислењето од другата тема, еве овде да ти одговорам, бидејќи овде не е оф-топик. Единствено сте имале повеќе среќа од некои други. Ете три од многуте примери овде во Германија, кадешто и јавно се збори за случаевите со тешки последици од вакцините што вас не ве спречиле да останете трудни . п.с не мора да го разбирате јазикот за да сфатите со какви штети од вакцината се соочуваат (оставени сами на себе) оние помалку среќните од вас, кои не се мал број ама нема да ги најдете лесно на Интернет, јер факт чекери се уште вклучени на најјако.
Да де, тоа одамна знам, вас ве занима само тоа што од сопствена експертиза го имате утврдено, па единствена асоцијација со вакцините за вас се чиповите . Продолжете си така да си бидете..... ваше право е .
nie nikoj ne stavivme vakcina nitu pak bevme zarazeni iako tatko mi po cel den bese i e vo kontakt so mnogu luge, i majka mi sekoj den odese na rabota,no tetka mi primi duri 3 dve kineski od niv vo red i bese i edna fajzer po nekolku meseci dobi mozocen udat isega e paralizirana ..jas mislam od vakcinata e ..bese mnogu aktivna, 3 pati nedelno vezbase sekoj den pesacese i toa mnogu duri odvreme navreme i planinarese , pazese sto jade nemase nikakva bolest , i imase 50 god togas..vo mojata ulica samo 11 od tie sto primija vakcina seuste se zivi drugite pocinaa ili dobija nekoj udar mozocen ili na srceto zboruvam za lugeto nad 45 god. kaj nas od pomladite retko nekoj primi vakcina vo mojata ulica nitu eden imam komsija sto raboti vo itna i toj kazuva koga na nekoj ke mu se slosi prvo prasuvaat primil li vakcina moe mislenje za vakcinite e deka ova bese proba za ona sto sakaat , da najdat lek /vakcina za dolgovecnost stopiranje na stareenje ..nekako se natamu mi se mota niz glava