Не се плашам, знам дека е само денес така и нормална реакција. Битно ми беше колку толку да сум заштитена од ова што сее веќе година и пол. Мака ми е искрено, и од маскиве. П.С. Здравје да имаш, да си дочекаш.
Ден после ревакцина со Синофарм.. Вчера имав краткотрајна главоболка и зашаметаност како да сум се напила нешто за спиење, денес ништо
Втор ден: Сабајле бев добра, сега некако малаксаност и морници ме полазија.Болки во грбот и десната плешка.
24 часа поминати од првичнато вакцинирање со Фајзер вакцина. Како реакција од вакцината следниве симптоми ми се појавија: -мала болка во пределот на раката каде што ја примив вакцината; -неколку часа температура што варираше од 37.7 до 38.7.
Денес се вакцинирав со фајзер иако воопшто не сакав со нејзе, прва доза. Неколку часа од вакцинирањето осетив забрзан пулс и во текот на целиот ден се чувствував вознемирено. Болки по целото тело и омалаксаност, поспаност. Температура засега немам, само ми е ладно. Забрзаниот пулс ме вознемирува, иако не надминува 100.
Zemi magnezium i vitamin b6, mene cesto mi se desava vaka koga sum isplasena od nesto, ama imam maki i so panicni napadi..mene ova mi pomaga malku od malku ili dijazepam samo dali moze so vakcina dijazepam nz.
Конечно дојде редот и за мене за вакцина, хронично болна од астма. Е сега, читам некој е вакциниран со Фајзер, некој со Синифарм...Колку што се радувам што најпосле дочекав да ми дадат термин, толку сум загрижена, бидејќи имам алергија на пеницилин, со која вакцина смее да се вакцинирам. Некој со алергија на пеницилин искуство???
Јас сум алергична на пеницилин, немаше никаков проблем да се вакцинирам со фајзер. После вакцинацијата те оставаат подолго да поседиш околу 30 минути.
Татко ми е алергичен, со Синофарм се вакцинираше. Сега за неколку дена ревакцина ќе треба да прими. Спојлер