Регистар на педофили

Discussion in 'Политика и настани' started by girl.23, Jun 3, 2012.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Со слика, име и презиме, адреса на живеење од денеска податоците за педофилите се јавно достапни за сите граѓани.
    На интернет страната www.registarnapedofili.mk, се ставени податоци за 100 педофили. Најголем дел се мажи, но има и жени.

Најмладиот има 22 години, најстариот 78. Секој граѓанин може да провери дали во неговата општина, населба,улица постои опасност по децата. Осудените педофили до крајот на животот ќе бидат обележани и следени.

Во регистарот се објавуваат податоците само за педофили кои се осудени. Во наредните денови ќе се внесат имиња и на други педофили. Секој што ќе ги злоупотреба овие податоци или ќе им се заканува и ќе ги вознемирува педофилите ќе бидат казнети со парична казна или затвор до шест месеци. Министерот признава со објавувањето на личните податоци, се кршат правата на педофилите, но децата се најважни од се.

Во регистарот ќе добијат шанса да не бидат впишани педофилите, кои 10 години по излегувањето од затвор нема да го повторат делото.

Извор - Канал 5

kravce, spellbound, danichap and 2 others like this.
  2. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

мислам дека е супер со ова за педофилите да знаеме и тие заслужуваат и бетер а не само на име и презиме и слика ,туку мислам дека треба да се убијат

3. orhideea

orhideea Форумски идол

Одлично што му текнало за вакво нешто, браво
    таквите луѓе треба да се знаат кој се

4. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Одлична идеа, добро што им текнало ова.
    Да се знаат со име и презиме тие гадови, мислам дека на секој би му било од помош ова. Според мене заслужуваат и бесилка на плоштад...

Guinevere likes this.
  5. tessie

tessie Форумски идол

И име и презиме, а богами и лик. Најстрашното е што ги има и по основните училишта...Се надевам дека сите што прават вакви грозоморни чинови (а за жал, верувам дека има многу повеќе) ќе ги стават на листава.

Јас мислам дека треба да се направи вакво нешто и за силувачиве. Ако не си малолетен, не треба тоа да те праи автоматски крив за хирови на некој манијак.

Guinevere likes this.
  6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Многу добра работа со име и со презиме :) Али сепак сметам дека не се сите педофили заведени во регистерот, списокот треба да се доработи.

Инаку ја знам девојката онаа првата од Штип што е :lol: Главна е по кафаните во источна Мкедонија. Таа е ако се сеќавате за таа аферата со бизнисмените и малолетничките, таа и беше макро.

7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Јас се зачудив од жениве.... И тоа некои се по 22-23год., а уште одма станале нелуѓе. :puke:

Ако за силувачите се предлагаше кастрација, што ќе се предложи за жените? Силувач е силувач и мора исти мерки да ги следи. На жените ќе им се сечат градите како казна или што? :?: :?: :?:

8. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Леле луѓе срцево ќе ми излезе. :( Секој ден поминувам кога одам накај работа покрај една страшна куќа во близина на мојата. И човекот што живее во неа е многу мрачен. Слушав свашта за него и еве сега од чиста радозналост да проверам дали има педофили во мојата населба, ми се појави тој на страната. Само тој.... Значи вистинита е случката за него и девојчето... :( Да скапе, бел ден да не види. Гнида. :@

Guinevere likes this.
  9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

:clap: за ова на кој му текнало
    жени педофилки=СРАМ за женскиот род

10. pamelche

pamelche Форумски идол

Браво за идеата. Кога ги видов ликовите така како мирни луѓе многу ми изгледаат. Добро е што нема во нашиот град, мислам можеби има (недај Боже) ама овде ги нема.

11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Јас не можам да ги видам ликовите. Значи ја отворам почетната страна и потоа кога ќе кликнам на
    http://www.registarnapedofili.mk/Prebaruvanje.aspx
    ми дава да внесам податоци ако знам за наводниот педофил по име и презиме или пак да проверам по адреса дали има во мојот град и улица.
    Како да ги видам гадовиве?

12. Peppermint

Peppermint Популарен член

Избери општина, па пребарај.

lolyta777 likes this.
  13. blond

blond Популарен член

Колку фаци има што ги познавам... А уште колку фалат ехееееееј... Мал е бројот што е внесен. Сепак едно големо браво за идејата.

14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Омг сабајле коа видов се заорепастив

Втората од штип jа знам
    подобро да не ја знаев Катастрофа
    А ова со јавно дознавање е супер
    Па да се знае кој се и што се :puke: :puke: :puke:

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Не знам колку ќе помогне и колку ќе делува превентивно. Се додека е на слобода,ниту еден регистар и јавна осуда нема да го спречи во импулсивното дело. Ама ајде.
    Не разбирам како би помогнало ова,искрена да бидам,ама ќе се обидам да верувам дека ќе помогне.

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Ау и женски има. :puke: И тоа све македонци. Болни умови, море за вакви црни со ред да ги редат!!

17. blond

blond Популарен член

Поголемиот број од овие се во затвор (издржување на казна за стореното дело-педофилија).

18. Leika

Leika Истакнат член

Уште згора на се заштитени се со закон како најредок вид бели мечки, море кастрирај тоа све, а не по 10 години ако не направи беља да го тргнеш од список ...

Македонскава глупост нема крај, али барем пркнавме!!! само, незнам како би запамтила толку многу фаци ако некој во иднина ми биде комшија, или ке ги проверувам по име и презиме сите у маало кога ке ми пркне детето некад здравје за да знам дали да го пуштам да си игра пред зграда или не ... Тоа све треба да скапе доживотно, а не да ги заштитуваат да не бидат малтретирани, чим тој се посегнал по детска невиност, се знае каде му е местото :swear:

19. tessie

tessie Форумски идол

Ja викам фараонско обрежување за жените.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Бре што ми требаше да барам :| Синот на шивачката моја го видов :o И што е најбитно секогаш он отвара врата,а и малку е чуден да :| .
    Инаку,јас сум само за кастрација на овие ѓубриња.И затворската казна им е мала,а сите не се осудени.Еве конкретно овој што го видов,знам дека не е .
    Превентивно,да знаеш кој е што е,а повеќето педофили докажано го повторуваат делото.
    Ми се гади од нив,заслужуваат max казна !!!!