За пасош нема казна ако не го смениш, само ако во меѓу време не си патувала надвор од државата со стариот пасош.
Ве молам за идеја што би можел да купам подарок за регистрација, јас ќе бидам сведок? Нешто скромно сакам да подарам, чисто да се одбележи, но не знам што воопшто се подарува за вакви настани.
Ние ништо не дарувавме посебно само благо носевме и тоа е тоа. Јас им давав бовчи кога дојдоа по мене и толку. Венчаваат само што ако одиш таму е 150 денари освен ако не поскапеле. А ако сакаш да дојдат во ресторан е бааги поскапо.
Ние имавме одреден датум и закажавме скоро месец дена унапред и ни кажаа дека е последен термин за тој ден ( во 16:00 )
Дали некој се венчал со странец? Бидејки е од ЕУ може да патува со лична карта па нема изваден пасош, дали му е доволна само личната карта кога ќе одиме да закажеме? Дали има нешто плус потребно за него?
Мислам ќе бараат извод на родени на интернационален образец издаден од неговата земја на потекло, и доказ за слободна брачна состојба заверена со апостил од судот на неговата земја. Сепак прашајте во матично за сигурно, не ме фаќајте за збор.
Бидејки не креваат слушалка, ќе одам лично за информации. Дали е она кај Министерство за образование или кај камени мост?
Колку само да. Ние не можевме да закажеме затоа што не можеа да го најдат маж ми у систем а 15 дена му викаа не ти е готов изводот Секој ден бевме таму
Боже боже, 20 светлосни години уназад... Ако не заебаваат така нас не знам што ќе се прави со оглед на тоа дека он не е од МК.