Што се глупирате да ми е да знам со ова презимињава, мислите дека нешто као вауу е ако бидеш Ирена Илиевски, наместо како што треба Ирена Илиевска.. Не е, не сте ништо посебно, само сакате да претерувате и да следите некој измислени трендови, да не била Мила Тодоровска, да била Мила Тодоровски.
Здраво. Не знам дали сум на точното место но,се надевам дека ќе ми помогнете Следниот месец ќе правиме матично воедно ќе биде како мала прослава со семејствата само како ручек во ресторан. Е сеа ме интересира дали и што ми треба(док.се е средено) но цвеќе нешто букет не знам? +ако да, дали јас или старосватица,некој?
Buket ako sakas za slikanje da si imas, jas od pazarce kaj babickite sto se za 150 den takov ubav buket imav zemeno so rozi i onie belite nezz kako se vikaat, ama kumata mi zemala buket cel so takvi beli cvetcinja i za slikanje mi bese taman.
Здраво доколку при регистрација во матично не се промени адреса на живеење (остане истата како пред регистрација), дали може да се промени подоцна? Доколку може која е процедурата понатаму?
Девојки здраво, сакам да закажам матичар да дојде во ресторанот. Што сѐ треба да направам? Знам дека треба да поднесам барање и да го однесам кај Нова Македонија, дали ми треба нешто друго освен тоа барање? Вереникот треба да е со мене? Ве молам ако може некој да ја каже целата процедура
Кај Нова Македонија ќе пополниш барање и ќе извршиш уплата, може и едниот од вас да оди само таму . Кога ќе најдат матичар од било која општина во Скопје ќе треба да одите таму двајцата со извод од родени не постар од 6 месеци и копии од лични карти . И таму ќе платите нешто симболично 100-200 ден . Таму и ќе те прашаат кое презиме ќе го земеш за да ја изготват венчаницата .
Адреса не се менува во матично, се менува после во полиција. Се носи копија од извод на венчани. Треба да те одјават од старата општина и да те пријават во новата. После тоа си вадиш нови лични документи со новата адреса.
Се носи копија од извод на венчани, пополнуваш барање со новото презиме, стариот пасош го носиш да ти го поништат.
Јас не носев ништо вакво , само копија од извод од венчани и лична карта на мм . Вадев нова и јас пред 3 недели ..
Ако остануваш на истата адреса да, ама ќе треба да одиш и кај инспектор да ти се потпише дека не си излегла од државата со стариот пасош. Бар мене ме пратија. Најдобро е да се јавиш да си прашаш, за да не те шетаат ваму таму.