Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Регистрација во матично

Дискусија во 'Брак' започната од Independiente, 11 октомври 2015.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.918
    Допаѓања:
    81.194
    На НЛБ сум јас, не ми ја сменија и ми кажаа слободно да си ја користам додека не истече.

На blackdeath и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  2. kroasan

kroasan Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    40
    Здраво на сите.
    Имам едно прашање доколку некој знае да ми одговори.
    Ќе се регистрам следна недела.
    Се јавив пред 2 недели едвај за термин за менување на лични документи, но ми дадија само термини во Мај, што на мене не ми одговараат зошто сум бремена и тогаш ми е термин за пораѓај.
    Дали би ми направиле проблем доколку сега ја оставам работата каква што е, па од ко ќе пркне бебчето да си закажам термин, или можно е да окркам казна, сепак нема да патувам никаде бо меѓувреме?
    Не ми се турка сега бремена во гужвите за да одам да се молам пред врата таму, а после регистрацијата ќе пробам да закажам за неколку месеци понатаму.

На Taylorr му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.447
    Допаѓања:
    16.798
    Има некои што немаат до месеци сменето. Ако тогаш кога треба да се сликаш не си породена или би била породена , но ок да искочиш сликај се и тогаш.
    Можеш и да им се јавиш , објасни ситуацијата , доколку може да ти поместат за Јуни на пример.

На kroasan му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    919
    Јас мислам да не се замараш. Јас правев свадба во септ., а документи нови земав во февруари. Не верувам дека некој ќе ти направи проблем во тековниов хаос со лични карти и пасоши. Секако се има разбирање…

На kroasan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    188
    Нели плати казна?

6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Мене ме качија кај инспектор, да провери дали сум патувала надвор од македонија и колку време има поминато од промената на презимето. Не е баш да не се замара. На другарка казна и пишаа.

На kroasan и blackdeath им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.791
    Допаѓања:
    34.483
    Па тоа ако патува, ние неколку дена после свадба отидовме на одмор, се уште не ми беше сменет пасошот со новото презиме, ама мислам само еден месец толерираат.
    Ако планира да патува после месец од регистрација мора да смени пасош со новото презиме и адреса, доколку сака адресата.
    Јас си сакав на старата адреса, ја прашав таа дали би ми направиле проблем, ми кажа не, ова пред 5-6 години, сега како е не знам.
    Како и да е, мора да се сменат пасошите со Северна кој се уште нема сменето.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Не е само за патување, убаво викаат рок еден месец. Пасошот не е важен, ете нема да оди надвор од државата, ама кога ќе се пораѓа бараат лична карта нејзина и од сопругот. Мајка во изводот на детето ќе пишува со старото презиме. Мене ми направија проблем во здравствена установа, па морав и во фонд книшка да менувам, за да ми сменат во систем со новото презиме. Чим менуваш презиме мораш и документи да смениш.

На kroasan и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.791
    Допаѓања:
    34.483
    Да, да, точно дека треба и пасош и л. карта валидни.

10. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    За пасош не треба, ако не ја напушта државата, ама лична карта мора да се смени.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    Јас сменив презиме во септември , се сликав сега во февруари нит некој нешто ме праша ниту ми кажа , уште во август кога вртев кажав за што е ниту порано добив термин , така да чекам да ги земам документите

На kroasan и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    919
    Ама не мислев дека зборува за патување или нешто, туку за општо менување на презиме.

13. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    919
    Тоа е сѐ океј и се согласувам, ама во вонредна ситуација сме со личниве документи, тоа ми беше муабетот- како ќе извадиш документи ако едноставно нема термини воопшто? Барем за Скопје е така. Јас имав закажано од август за декември и во тој период немав сменето, иако бевме земени.

14. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    188
    Точно о моја другарка исто ја прашале колку пати имаш патувано она рекла еднаш и кога отвориле на компјутер виделе дека е повеќе пати и морале да и пишаат казна и јас сега поднесов после август месец па ќе видам дали ќе ме крстат нешто

15. kroasan

kroasan Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    40
    Фала ви на сите за одговорите, ќе пробам да се сликам за документи пред пораѓај, ако не бива, ќе почекам кога ќе биде.
    Секирација ми беше дали можно е да ме казнат или друг проблем да ми направат доколку отидам после некој месец, или со изводот на бебето.
    Таква е ситуацијата каква што е, што и да биде ќе ве известам што ми направиле

16. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Пробај да им објасниш на тел кога ќе закажуваш каква е ситуацијата, може ќе се најде некој од мајка роден и ќе ти закаже порано. Или ако имаш закажано пробај да презакажеш.

На Трагедијаупмм и kroasan им се допаѓа ова.
  17. kroasan

kroasan Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    40
    Закажав, термин најрано имаа на 4ти Јули, иако ја објаснав ситуацијата.
    Пред некој ден ми се јавија да ми поместат за на 14ти Мај, ама им кажав дека не ми одговара заради терминот за пораѓање, па остана датумот во јули.

18. Ell1

Ell1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Некој да не бил во матично, Скопје, Центар, за колку време му дадоа термин за склучување на брак??

19. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    789
    Јас бев во Март, имаа доста слободни термини ама кај нив во канцеларијата со присуство на двајца сведоци. И тоа понеделник, вторник и четврток закажуваат. А среда и петок склучуваат бракови. Е сега од тогаш како е навака незнам баш.

20. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    1.978
    Освен лична карта и пасош, кои сè други документи се менуваат после регистрација? Банка? Кај матичната?

Дипломирам крај на месецов, се надевам нема да направат проблем со презимето, бидејќи го задржав моето, плус го додадов неговото.