Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Регистрација во матично

Дискусија во 'Брак' започната од Independiente, 11 октомври 2015.

1. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    282
    A svedok moze bilo koj da bide.

На Касија му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    269
    Ние се регистриравме крајот на ноември не ни бараа изводи туку лични карти и мора лично за да се потпишеш документ, прашуваат дали изводот од венчани сакате да го добиете на денот или друг ден (ние одлучивме на денот на регистрација, плативме 300 ден) а за извод со сменето презиме за мене чекав може 3 недели немаше обрасци во мојот град па не пратија на друго место да извадам за да можам да си сменам лични документи.Во врска за сведоците може да бидат кој сакате не мора да бидат кумот и старосватот

3. Касија

Касија Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2018
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    8.090
    @Bubicaljubica @nice-girl фала за инфо. Супер што може и таму одма да се извади извод, јас веројатно ќе треба да имам од претходно бидејќи регистрацијата ќе биде во друг град.
    Ќе одиме после празниците да прашаме за сигурно.

А потоа со закажувањето за нови документи со ново презиме, каква е постапката за менување и на адреса? Не знам дали да менувам тогаш или да оставам за понатака тоа. Хаос е со документацијата|(

4. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    282
    Za menuvanje dokumenti kako sto se licn karta i vozacka moras vednas vo rok od eden mesec. Porano mozese 6meseci da bides so stari dokumenti,no sega imalo promeni, taka mi kaza maticarot i koga bev da se slikam za vozacka i l.karta. Kolku e vistina neznam ti kazuvam kako mi kazaa. Sepak ti prasaj si najsigurno

На Касија и nice-girl им се допаѓа ова.
  5. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    269
    мислам дека има рок од 30 дена да смениш лични документи ако живеете на адреса на партнерот треба да имаш 2-3 копија од извод со новото презиме,и негова лична карта јас носев и копија од венчаницата

6. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    282
    Da mora vencanicata da se prilozi,toa zaboraviv da pisam. Jas ja nosev origunalot oni si ja kopiraa sami

7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.816
    Допаѓања:
    34.712
    Сведок може да биде било кој, нас ни беа кумот и старосватот.
    За извод во Скопје јас чекав 10 работни дена.
    Инаку јас сама бев да закажам во матично во на мм градот и не ми направија проблем, за во Скопје не знам како е, мислам и двајцата дека треба.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.