Може да дојде матичар на терен (на пример во ресторан) и таму да се склопи бракот, ама е доста поскапо.
Здравје ке закажеме,прво ова ме интересираше,за документи прочитав што како треба.Па ке видиме со партнерката што како ке биде и кога.Фала
Дали знае некој каде точно се закажува матично во Центар и каде се оддржува самата церемонија? Претпоставувам дека е кај старата автобуска кај што се вадат и изводите ама вереникот запнал дека е кај фонтана.
Закажуваш во зградата одма после мостот, кај министерствата. Не се чека баш многу, поготово овој период, најверојатно повеќе гужва има потоплите месеци. Самата церемонија е горе во Триумфална.
Фала ти на брзиот одговор, сепак сум била во право А Триумфална порта? Првпат слушам за ова, баш чудно ми падна.
И мене ми беше чудно, али да, дефинитивно таму ќе се потпишувате, освен ако сами не си одберете нели место кај сакате, ресторан или слично.
Здраво девојки. Како стојат работите во однос на мењавање адреса после регистрација во матично? Јас и идниот сопруг сме од различни градови, сакаме да се регистрираме во трет. Дали потоа би морало да одиме во неговиот роден град и да се пријавам на неговата адреса по лична карта? Дали има некое друго решение? Во меѓувреме планираме да купуваме стан, но не знаеме за колку време ќе биде средена таа работа за веднаш да се пријавам на новата адреса.
Адреса не мора да менуваш ако веќе планирате да купувате стан. Јас не ја сменив мојата. Ќе треба да се одјавиш од постоечката адреса и да закажеш за лична карта. Ќе треба и лична карта од сопругот.
Здраво Ве молам некоја да ми ја објасни процедура за венчавање во матично што е потребно ? За сега имам извадено само изводи значи да не с епостари од 6 месеци ее сега друго ?
Само изводи не постари од 6 месеци и со личните карти лично мора двајцата да сте присутни се оди се закажува. На лице место се пополнува еден образец и се плаќаат такси околу 150 денари мислам.
И направете си копии од лични карти за секој случај, некаде бараат некаде не. Нас за Центар ни бараа.
Законот налага во рок од 30 дена да се сменат документите за идентификација штом има промени во податоците, небитно дали презиме или адреса. Не може да чека толку.
Здраво, ме интересира дали датумот за регистрација може да си го закажеме ние или од матично кажуваат слободен термин?