2ta moze slobodno.. Ama neka si prasaat moze segde razlicno.. Kako i da e.. So sreka na tie sto ke stapat u brak
Ми кажа само да си смениме датум, дека било строг пост, и не се правеле тогаш веселби, ете ние послушавме, плус тоа што сум и бремена, па да не го мислам многу. Внатре канцеларијата каде што регистрираат е многу мала, и според законите за ковид, не се дозволува повеќе од 5 луѓе со се матичар, значи само двајца сведоци, и младоженците, нас не ни дозволија ни сликарот да влегува, иако замоливме и прашавме, ама ништо, тоа е што е, ќе се сликаме со мобилен, па надвор ќе си правиме фотосесија.
Девојки, уште еднаш помош Сакаме да одиме денеска да закажеме регистрација. Ме интересира локацијата На нет гледам дека управата е кај министерство за образование ул. Кирил и Методиј бр. 54 Таму се закажува или има друга локација Фала ви однапред
Тоа е за закажување во Центар, во главното матично или за било каде? Нас ни се брза и ако нема термини за во Центар ќе закажеме во Маџари...
Ова е за Центар, така ја разбрав членката дека бара за таму. Инаку, претпоставувам дека за друга општина треба во соодветното подрачје да се оди. Мислам дека би имало термини ако не ви менува дали ќе биде работен ден или викенд.
Термини за во центар имаш за октомври да не се секираш за тоа. Скоро закажував и празен беше месецот.
Освен регистрација во тоа матично во центар, зборам за Скопје, на др место не даваат. Ние чекавме да се јават за да не префрлат ако може во големата сала карши музејот ама ништо остана за таа канцеларијата во таа зграда.. јбг
Откако почна ситуацијата единствена матична служба (барем во ск) е онаа во центар и таа венчава само среда и петок. Понедекник, вторник и четврток од 8 до 14и30 се закажува. Не постои опција за бирање каде сакате туку се завршува работата во мала просторија во зградата.
Не е само таа, венчаваат и во Ѓорче, дури и нешто повеќе луѓа пуштаа, а и можеш и за викенд, така беше пред 2-3 недели, сега не знам дали е исто за во Ѓорче.
Дечки јас одам на регистрација денес. На истото место само како што се сеќавам таа рече вратата лево така?
Мм беше денеска во Управа за водење матични книги за да го смени закажаниот термин ама наводно имало пожар и сега повеќето канцеларии на приземје не работеле, немало струја. Е сега, направил грешка, не влегол сепак да праша дали може некако да се изреагира во поглед на датумот. Ќе си ја пробаме среќата во четврток.
Не се секирај јас на 11 месецов се венчав и немаше струја така да просторијата беше осветлена само со отворени прозори, поминавме све океј матичарката беше кул. Е сега треба деновиве само по листот да одам пошто немаа тогаш струја и неможеше да ни го издадат. Уживај и среќно❤
Ние во понеделник ќе се регистрираме. Не може повеќе ни ден да одложуваме заради мојата бременост, крај на осми месец... Чекавме 8 дена за изводи, не работеа заради тој пожарот и едвај закажавме.... После регистрацијата резервиравме да одиме на ручек, само најблиските и кумовите... Јас си купив фустан пастелно лила и не знам дали нешто посебно се носи за регистрација? Цвеќе или слично?