тие се симптоми на омикрон. На делта после 4тиот ден или излага наод на плуќа или губење на мирис и вкус
Првиот пат во септември 2021, сега за 4 месеци повторно Првиот пат лесно поминав, сите поблаги симптоми ги имав. Вториов пат до сега само грло ме боли. Вакцинирана сум летото 2021.
Јас добив реинфекција после нешто помалку од 7 месеци. Со истиве симптоми порано викавме настинка дека е, сега омикрон.
Јас се овој период се разболувам, еднаш сезонски ми рекоа сите симптоми на ковид еднаш ковид две недели омалаксаност, а сега една ден температура и два три течна столица, вајда не е ковид некој стомачен вирус, на брз тест негативна ме даде. Коронава трауми ни остави и на мала настинка помислуваме одма на неа. Психички не отепа
Tri pati se razboliv, tri pati ne se proveriv. Da, psihicki traumi ni napraj i toa golemi. Nema pojke bezgirznost kako porano. Se gledam na stari sliki, nasmeana i vedra. Od srce. Sega sum kako avet.
Исто и јас, преплашена од ништо нешто одма на интернет гуглам мир едноставно немам...Од срце се немам насмеано, таман ќе решам да не отварам по интернет па неубави работи од околината ќе слушнам и пак по старо. Страв ме фаќа дека и пандемијата ќе помине ние нема да бидеме како што сме биле, психички многу сме исцрпени