Ама бизнис... Ко мислиш сите идат нонстоп само се снимаат на рентген... А тоа телефоните што ги м'кните секојдневно и што спиете со нив под перница не ве зрачат ич. Рутерите по куќите да не зборам.
Не воопшто не зрачат. И не спаѓаат во доменот на медицината за да се мешаат во темава. Рентгенските снимки на заби порано и воопшто не постоеа, затоа денес се бизнис бидејќи веќе секое дуќанче има вакви апарати кои навидум од медицинска гледна точка кај скоро пола непотребно се снимаат. Во снимањата треба да се гледа потребата а не профитот дали навистина имаш потреба од снимка.
споредбава ти пишти, телефон воопшто нема штетно зрачење за човек за разлика од рентген. небо и земја.
Можеби си ги снимала забите непотребно и си примила доза на зрачење па затоа го пишуваш ова што не е поврзано со ренгенски снимки.....
Стоматолог сум, не снимам безпотребно. Барем си го знам тоа, поврзано со струка, и обучена сум да работам со ртг апарати.
@Annath пишавте дека сте стоматолог, затоа сакам да ве замолам за информација- дали знаете која е цена за панорамска снимка во Скопје? Ви благодарам
Околу 800ден приватно, ама точната цена индивидуално си ја одредува ординацијата. Државно со упат (ако воопшто има термини) е околу 100ден.
@Spidy Ти благодарам многу за одговорот. дали можеш да ми препорачаш oрдинација каде може да направам ренген снимка? Поздрав и Убав ден
700 до 1000 денари, зависи каде, на приватно. Со упат од 80-100 денари, ама тоа има само на клиника и во поликлиниката Битпазар (за Скопје ова). Квалитетот на снимките од клиника и Битпазар е диксутабилен (читај, не ги бива, освен ако немаат нови апарати).