Смути од црвено овошје Во блендер ставаш микс црвено овошје (јагоди,вишни,малини и рибизли) додаваш сладолед од ванила и ладно млеко и блендираш убаво.Одозгора ставив 4 коцки лед и парчиња од овошјето.
1kg slatka pavlaka 1kg biskviti,1kg svezi banani I edno mlecno cokolado.se mati slatkata pavlaka(hopla),biskvitite sepotopuvaat vo mleko I se redat na posluzavnik.bananite na krukcinja se seckaat I se renda cokolado.I se redi red biskviti pa slatka pavlaka banani cokolado pak biskviti I se taka duri ima od biskvitite I pavlakata treba da otstoi ubavo da omeknat biskvitite I potoa e spremna za jadenje.(jas mojata ja pravev vaka a moze da se dodadat I poveke namirnici po zelba koj sto saka moze orevi ovosje I mnogu e vkusna).
@MamacitaBuena рецептот е на @Biodevojka , повели линк http://biodevojka.blogspot.gr/2016/12/gingerbread.html?m=1
@Belabelinakinder не е нешто посебно , имам ставено чоколаден сируп и малку мелени бисквити и над сето ова банани. Еве од кој сируп ставив
@EraBon 4 јајца 250г шекер 250г брашно 200мл млеко 200мл зејтин 1 пециво 1 ванила 1 голема лажица какао Ги делиш белките од жолчките и од белките матиш цврст снег. Жолчките се матат со шекерот во друг сад па се додава брашното, млекото, зејтинот, 1 пециво, 1 ванила и матиш убаво да се соедини. Оваа смеса ја спојуваш со белките и убаво ја матиш да се соедини (во смесава по желба може да се стават јаткасти плодови и парчиња чоколадо). Садот за кугловот го мачкам јас со путер или маргарин убаво намрсувам... Пола смеса ја истураш во кугловот, во другата половина ставаш лажица какао и матиш убаво и после и таа смеса ја истураш врз белата смеса. Печеш на 170-180 и ке проверуваш со чичкалица до каде е. Ептен е сочен и вкусен и дури другиот ден е уште поубав, како купечки колач е... кога ке се олади малку ставам шекер во прав
Lele boze od kuglavot mislev mi baras... od kuglov e ovoj recept hahaha Ajde posle od doma kje pratam I za tortata recept. Izvini
@sunrise_123 Во мало тенџере со капак се става 1 шоља киноа со 2 шољи вода,и малку маслиново да се вари. Додадов сол,бибер,куркума и кари. Се остава да се вари 20-25мин (зависи од јачината на шпоретот) додека киноата не ја апсорбира водата. (Кога е готова ја менува бојата во златна) Во друго тавче се пропржува кромид,морков,грашок и пченка, и се става малку сол. Кога ќе омекне кромидот,зеленчукот се префрла во тенџерето со киноа, се налева малку вода (еден филџан) и се остава уште 4-5мин да се продинста. На крај ставив сок од еден лимон и еден домат исецкан на ситни коцки. Можеш да ставиш и ѓумбир, многу вкусно е и со него