@LiliBoz @eli25 во што го праевте (чоколадното) торте калап или можи и во тепсија делот за печење (кој број)
@Anacid Незнам што е тоа на првата слика, ама сакам рецепт што и да било, вкусно ми изгледа @Tedyyy Рецепт од благите @Ava.84 Со што се правени ќофтињата? Фала ви однапред женски
Не е ресана, мила. Колачиња со банана , растопена чоколада и сецкани ореви.Така излегуваат на сликата дека од горе се сликани. Ако си зa рецепт ќе ти пишам малку покасно. Инаку, имам и ресна правено еднаш и од неa ќе ти пишам рецепт . Гушкииии...
-2 чоколада за готвење -Половина маргарин за готвење -250 грама шеќер -250 грама брашно -6 јајца Декорација по избор. Подготовка: Двете чоколада и маргаринот се топат.Во сад се матат јајцата,шеќерот и брашното.Потоа растопеното чоколадо се додава во веќе добиената смеса и повторно се матат со миксерот. Во украсни хартиени крошни се додава смесата и се печат на 200 степени во веќе загреана релна.
Роденденска за мм ќе ја правев твојата ама многу тешка е за јадење сигурно.. Пола ќе ми ја остават во тањирче ќе ми биде жал да ја фрлам . Повели.. Ќе ти се допадне, брза и вкусна https://moirecepti.mk/post/чоколадна-пирамида Јас секогаш во благо ставам путер наместо маргарин.. Многу поубав вкус ми дава
не бе срц не е тешка. би била тешка ако на толку чоколадо се додаде орев и брашно. а вака е таман. пробај ја некогаш. инаку фала на рецептот
Јас само зголемувам состојки од око да ми дојде по голема и не ги рендам сирењето го кршам со рака а празот го сецкам. Истава вака ја имам правено со сирење и спанаќ преубава е. И со салам и кашкавал. Брза лесна и вкусна. Едит: чашата е од 200 мл.
Рецепт 2 банани 200 гр. брашно 1 ванила 1 пециво 200 мл млеко 200 грама шеќер 100 гр чоколада 1 јајце 150 гр сецкани ореви 1/2 чаша масло Постапка: Шеќерот ,јајцето и млекото се матат со миксер. Се додаваат две банани претходно изгмечени со вилушка, ванилата и маслото. Се меша со миксер додека не се соединат убаво и на крај ги додаваме брашното, пецивото и сецканите ореви и истопената чоколада. Печеме на 200 степени и во плех за мафини претходно посипао со кокос. Секое колаче го преливаме со растопена чоколада. Лајк мафини без корпа