Ти благодарам Повели: 10 белки се матат со 200 гр.шеќер и потоа се додава (настрана ги соединуваш заедно) 100гр.сецкан орев или лешник по желба,100 гр.суво грозје,250 гр.сецкани урми (јас измешав и смокви),2 лаж.брашно и пола пециво. Се пече и се сече на 3 ленти. Фил: 10 жолчки се матат со 100 гр.шеќер,се додава 2 лаж.брашно и се варат на пареа ,да се згуснат.Кога се готови се додава 1 чоколада додека е топло да се стопи. Настрана загреваш 100 мл. слатка павлака со 100 гр.чоколадо да се стопи заедно.Оставаш да се олади и потоа миксаш убаво со миксер. Посебно се микса и еден маргарин. Кога се двата дела убаво оладени ,ги соединуваш заедно,значи жолките,хоплата со чоколадото и маргаринот.И филуваш. Украсување по желба
100г овесно брашно (мелени овесни снегулки), 100г путер од кикирики, 70г мед. Се се меша, се прават топчиња, се печат на 180 степени околу пет минути. Може и непечени да ги јадеш, како бомбици, прелиени со темно чоколадо.
@DaisyDoo Спојлер: https://forum.femina.mk/attachments/1645378277672-01-jpeg.751955/ @Antolinaa Спојлер: https://forum.femina.mk/attachments/1645432507732-jpg.752055/ @lovemme Спојлер: https://forum.femina.mk/attachments/airbrush_20220221112956-jpg.752068/ @MissChievous Спојлер: https://forum.femina.mk/attachments/20220221_113240-jpg.752079/ Девојки обавезно рецепти да сте напишале. Се изгледа превкусно
Покиснав преку ноќ 1 шоља црвена леќа со 1 шоља вода. Утредента ја измив леќата и ја ставив во блендер со 1 шоља тазе вода, пола шоља овес, 2 големи преполни лажици урда, третина шоља томатело и зачинив со сол, бибер и куркума. Изблендав и од таа смеса правев палачинки на средна температура, без масло, на нелеплива тава. Прави ги помалецки зш големи се распаѓаат при вртење. После смешав спанаќ (4-5 коцки од замрзнат) со 2 полни лажици урда.
@simoncelicius https://snestorovska.com/sochen-choko-malina-banana-leb/ Ова се моите мафини всушност. Немав таква тава и ги направив како мафини. Агаве мислам велеше рецептот, јас немав и ставив мед ама помалку ставив и мене океј ми беше со блажината. И горе ставив сѐ од замрзнато овошје што ми се најде дома. 15-16 ми излегоа на крај. Здраво благо е which is nice
Сварив овес со млеко и додадов кокосово брашно. Го оставив преку ноќ да се излади во фрижидер, а сабајлево растопив малку темна и малку млечна чоколада со путер и го ставив врз овесната. После пак вратив назад во фрижидер да се стегне чоколадата. Да имав кокосово масло, тоа ќе ставев место путерот. Навистина е превкусно за љубители на кокос. Нареден пат би додала и ванила арома, вчера набрзина ја правев и заборавив. Ама мислам дека така ќе биде уште повкусно.
Повели во видеото е се објаснето само сум заборавила да пишам дека стоеа во врелата вода околу 30минути со повремено мешање....ако не ти е јасно прашај Како правев така и се снимав...