@podravka 3 јајца се матат со миксер, се додаваат 9 лажици брашно и едно пакетче пециво. Потоа по еден филџан: масло, јогурт,ситно сецкан магдонос, салама, кашкавал и варен морков. На крај се става едно лажиче сол.Куглофот се мачка со маргарин или путер, се попрскува со сусам и се става смесата. Се пече околу 45 минути на 150 степени и после при крај на 180 степени.
Имам пишано, но еве ти пак.. Американски палачинки: 1 шоља за чај брашно 1 пециво 1 ванилин шекер Малку сол Ова се меша воеден сад. Во друг сад: Едно поголемо јајце се мати со миксер, се додава 1 шоља за чај млеко, 1 голема лажица зејтин и пак се мати, оваа смеса се меша после со сувата смеса, со миксер пак додека убаво се соедини.. да нема грутки. Тавата се загрева на најјако подмачкано со зејтин, па се става на тивко на средноиси ги правиш колкава сакаш големина
@shz Чоколадни пудинг тартуфи 300 гр темно чоколадо со 70% какао 2 лажици мед 20 лажици вода 50 гр чоколаден пудинг 50 гр какао Чоколадото се топи на пареа. Се додава медот со водата. Убаво се меша да се врзат состојките. После 5 мин, се трга од оган смесата и се додава пудингот. Се остава смесата да се олади во фрижидер. Потоа, се формираат мали бомбици, па се валкаат во какао. Е сега, јас го варев пудингот само со вода и без шеќер. И не се згусна, па кога го истурив со другата смеса беше уште течно. Па импровизирав малку, сомелив овес, па овесното брашно го додадов внатре.Знам дека тартуфите тешко се погодуваат, и ете не ги погодив.Ако ти излезе ваков проблем, ја знаеш алтернативата. За вкусни, секако се' и вака.
Не ти се згрутчи чоколадото од водата? Една капка вода да има, го згрутчува, затоа ми е чудно толку вода. Инаку, пудингот не ти се стегнал оти многу вода си ставила
Чоколадото го топев на пареа, и полека додавав со лажицата вода. Не се згуснува ако се мати со лажицата брзо. Смесата си останува течна, со пудингот се згуснува на крај. А може и до чоколадото е, не знам. Користев вакво, само без вкус.
Супер штом не ти се згрутчило. Не се згуснува, туку баш се згрутчува како кал од водата. Инаку мислам дека само си требала прашокот за пудинг да го додадеш во растопеното чоколадо, ама може и грешка сум. Нејасен ми е малку рецептов. А труфли се прават и од ганаш само, правиш топчиња и валаш во чоколадо... перверзија
Нели кога ќе каснеш треба да е такво, флафи, меко како мус? Всушност ефектот кој го дава токму оладениот пудинг.
Да, труфлите се такви, ама се сомневам дека со пудинг тоа може да се добие. Пробај со ганаш следниот пат, пола литро слатка павлака загреј го, прелиј 300 г црно чоколадо, нека се стопи. Нека се излади доволно да се стврдне и да можеш да обликуваш топчиња со раце. Извалкај ги во какао et voila'!
@forumce poveli::500gr.brasno,1fildzan zejtin,1lazicka seker i 1 lazica sol,voda mlaka kolku da stasa kvasecot i 2jajca se zamesuva.Testoto se deli na dva dela,se mackaat so margarin i se preklopuvaat vo forma na plik i stojat vo frizider po 20min.Pa pak se rasukuvaat i premackuvaat so margarin i pak 20 minuti vo frizider.Na kraj se rasukuvaat dvata dela vo forma na pravoagolnik se secat na lenti od stranite i vo sredinata se stava fil po zelba i se pletat.Se premackuvaat so zolcka i narosuvaat so susam.