Ако кажам дека не е до парите (напротив) помалку бабарога ќе сум?? Беше у стил ко не најдов ништо баш ко за тебе,. знаеш нејќам да купувам колку ради реда, кога ќе најдам нешто соодветно ќе ти купам.... И поминаа поприлично повеќе од пола година и ништо.
И јaс би се нaлутилa. Јaс премнoгу внимaвaм нa вaжни дaтуми, зa сите блиски личнoсти, a не пaк зa дечкo ми. Зa негoвиoт рoденден мислaм три месеци oднaпред и секoгaш гледaм дa е нештo oригинaлнo, прaктичнo и нештo штo oдaмнa гo сaкa. И нa крaј дa ми кaже зa мoјoт рoденден oнaкa нoншaлaнтнo декa не знaел штo дa ми купи? Имa мнoгу дa се нaвредaм. Зaтoa штo тoa не е дo финaнсии, не е дo тoa декa нaвистинa не знaел штo дa купи, туку е дo тoa декa не се зaмaрa, не сaкa дa се труди и не му е битнo. Јaс би билa зaдoвoлнa и дa ми пoдaри еден букет нaбрaн oд дoмaшнa грaдинa или пaк нa еден лист дa ми нaпише штo чувствувa зa мене... Не знaм, нештo, сaмo дa знaм декa му е битен мoјoт рoденден, декa сум му битнa јaс. Нaпрaвил нештo, се пoтрудил, гo вклучил мoзoкoт зa мене и мoјoт ден. Јaс би купилa пoклoн зa негo иaкo oн мене не ми купил. И индиректнo би му нaпoменaлa декa мене рoденденoт негoв ми е битен и гo сaкaм, пa зaтoa се пoтрудив дa гo изрaдувaм. Дa се пoчувствувa мaлку грдo. Лoшa сум знaм aмa јaс не би гo oстaвилa тoa туку тaкa. И не мешaјте сегa ментaлитет, финaнсиски прoблеми итн. Збoриме зa oднесувaње без вaквa причинa. Спојлер Сaмo дa ви кaжaм кoгa се сaкa се' се мoже. Зa еден рoденден нa дечкo ми бев вo премнoгу гoлемa финaнсискa кризa. Некoлку месеци пред рoденденoт ги сoбирaв ситните пaри пo дoмa зa дa мoжaм дa купaм пoдaрoк, a дa не бaрaм oд мoите. И сoбрaв дa ви кaжaм дoвoлнo зa дa купaм еден дoбaр, скрoмен пoдaрoк.
има преубави сребрени белегзии и не се толку скапи јас му имам на дечко ми купено 1500 беше некадее..можеш и да си видиш такви да разгледаш оти имам слушано бабини приказни дека не се давало злато на дечко . но сепак си знаеш ти
Na mojov mu e za mesec ipol rodenden i uste sea mislam sto da kupam, sekogas gledam da e nesto prakticno i originalno. Obicno idei mi idat koga ne treba
Devojki se blizi rodendenot na decko mi i sakam da mu priredam edno iznenaduvanje. Toj obozava blago pa sakam na kapkejks da napisam "Srekjen 26 rodenden te sakam" znaci na eden kapkejk edna bukva i na sekoj kapkej po edna svekjicka vino i na krevetot da rasfrlam listovi od rozi i sekako karticka so poraka. Me interesira dali e dobra idejata ili e malku detska? Ako imate nekoja ideja slobodno pisete
Браво мор комшике, преубаво си измислила за да го изненадиш либето. За мене, воопшто не е детско. Баш е убаво тоа да си прославите со вино и со нафрлани листови од рози. Супер ти е идејата. Нема нешто повеќе романтично од ова.
Здраво. Сакам да направам некој подарок мислам лично јас нешто да направам да биде да кажам така оригинално,мало,а значајно...Не ми текнуваат моментално некои добри идеи.. Планирав од платно да направам срце ,и после да напишам нешто на него. Дали е добра идејава? И ако има некој нешто да надополни нека пише или пак знае нешто друго што би можела да го направам. *Инаку да напоменам не е за роденден,онака сакав јас,но не можев да најдам соодветна тема само за подароци,,се извинувам.
Со дечко ми сме во врска 2 месеци и деновиве му е роденден ама немам никаква идеја што да му купам... Ланчиња, белегзии, шалови, ташни такви работи не носи, па немам никаква идеја што да му купам.. Сакам нешто интересно, корисно, убаво..
Секс играчка е интересно, корисно, убаво ......... Во друг случај би ти го предложила се она што ти си навела погоре дека не носи т.е сака ...така да ова ми дојде на ум ...за двајцата е ова идеален подарок
На мм за 1месец му е роденден,сакам да му купам паричник зошто овој стариов му е веке за во канта,ама сакам од Мона,па ме интересираше кога беа попустите пред или после Н.Година?
И јас исто ќе земам деновиве од таму. Само да смислам со што да искомбинирам. За попусти се' уште не знаат ни они. Меѓутоа цените се движат од 1700-2300 денари. Убави кожни новчаници.
На мојот сега на 1-ви му беше роденде и му купив тренерки од Адидас и многу му се свиѓаа. Денес по пладне пред да одиме на работа бев кај него и си ги облече, срцка ми беше во нив. Среќа што му ги погодив хаха
Еве дел од мојот подаρоκ (не ги гледајте цветчињата на κутијата, едвај и таа успеав да ја најдам ) Благодаρам @Lady Phoenix за идејата