Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Родителите на вашиот сопруг

Дискусија во 'Брак' започната од Unfaithful18, 29 јуни 2010.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И јас не ги викам така - и тоа не ради било каква заслуга или не (навистина немам замерки за луѓето), туку затоа што ми е неприродно. На крај на краиштата, јас одамна мајка ми и татко ми ги викам по име, па нема шанси други со мамо и тато да ги ословувам.

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Ниту јас не ги викам, ниту ќе ги викам, не можам, едноставно не можам да им кажам тато, мамо, не ми се ни мајка ни татко :^) не знам од каде ова воопшто постои да се викаат родителите на сопругот мама и тато :tmi: Ги викам тетка, чичко ...и името нивно и така и ќе продолжам. :) Се надевам нема да се лутат кога ќе стапиме во брак, сега за сега вака како верени се гледа дека не им смета ;)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    сноу гледам тазе снаа ке бидес :D е сега колку сто мозес порано поЧни оти колку сто повеке одлоувас толку потеско ке ти биде,например гледам свадба ке правис скоро па најлесно така кога ке ги дарувас ако ги правите тие адети кази си повели мамо,повели тато и така :D ,а јас за смеење сум јас не ги викам никако а тебе те уЧам :D ама јас поЧнав и престанав од други приЧини бидејки видов дека уствари не ни заслузуваат да ги наградам со тоа :)

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^почнувам,...се свеки веќе и прекршувам....ама со свекор ми :?: не иде и не иде :lol:
    ама што е најинтересно сите се смееме, таман ќе тргнам тетк....ооо мамо! :$ и прво ќе си се изнасмееме па си продолжуваме со муабетот

5. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    179
    Не ми згрешиле ништо лугето мегутоа не успеав да ги наречам мамо и тато а искрено не ни планирам а не се ни трудев.Мене лично не ми е природно да ги викам така секоја чест за лугето сто можат и што си ги викаат мамо и тато

6. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    milicka toa ti e samo eden bonus plus za ponataka probaj da gi vikas i nema da zgresis,tesko se pocnuva a za odviknuvanje lesno e :*

7. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Според мене нема корист ниту загуба од тоа. Јас не им викам ни мамо ни тато, а со севкрвами се сакаме како мајка и ќерка, маубети муабет еден тон, ама ете мамо не ми иди да и речам, првите недели , после зборот правев муабет со мм и тој ми рече ако неможиш што се напнуваш, големата работа. и во право беше, првин ме болеше главата, леле сеа како ќе му речам за кафе, за сок, за било што... Ама мм ќе ми речи ај ***** свари кафе, и јас на станување, Кој е за кафе и то е то, или некогаш на зафрканција свекрвами индиректно ме зафркаваше хаха нека крени два прста кој е за кафе, хахаха.
    Ништо страшно идни невести, доколку свекрвица и свекор се арни, да знаете дека ќе ве сватат, мене и таткоми ми велеше, зошто не викаш ,треба да викаш, ама јас никого не послушав, заради тоа што неможев да замислам со кнедла во грлото да им велам мамо / тато.. Ништо ми немаат речено ниту тие, нема никаков проблем. :)
    ИИи не им се обраќам ни со чичко/стрино/мори/море/еј, туку врз муабет ќе прашам, и не им викам стани донесими го тоа, едноставно сама си станувам, а и да викам мамо немаше да и речам да стани да ми донеси нешто.
    Мм им викаше во почетокот бабо / дедо, ама сеа се повеќе се зближуваат и врз муабет не му паѓа на памет да речи бабо/дедо, само по телефон кога ѕвони ќе им рече ало бабо/дедо.. :)
    Јас па на тие работи не заприметувам воопшто, не ми се ич битни..

8. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Значи со свекрва ми сме како ќерка и мајка,жената знае како да постапи и секогаш да се најде да ми помогне,ама за жал за свекор ми неможам да го кажам истото,во се сака да е главен,да биде како он ќе каже ,ама веќе почна да се учи кај му е местото.

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас искрено би сакала да ги викам мама и тато, но идната свекрва му рекла на дечко ми еднаш кога правеле муабет дека не морало да ја викам мамо, сакала да си имаме нормален однос, да не морам да се притресувам за да ѝ удоволам. Душа луѓе се сите од семејството на дечко ми, предобри, поготово мајка му е премногу обзирна и чувствителна жена, на се внимава, исто како дечко ми. :D Ама мене не би ми пречело да ги викам мама и тато како што таа мисли, бидејќи не сум таква личност да чувствувам презир ако ги викам така а не ми се мајка и татко, а и се толку добри луѓе што нема зошто ни да чувствувам презир од било која причина кон нив. И полесно дури би ми било да им се обраќам така зашто по име ми е многу глупаво, а против тетко и чичко сум против и онака, избегавам да се обраќам така, а не па за свекор и свекрва. Плус како што се хармонично семејство би се чувствувала комплетно дел од него ако си имаме таков однос. Јас нема да живеам во заедница со нив, меѓутоа куќа на два спрата е и му доаѓа слично бидејќи секако веројатно ќе се гледаме секој ден. :)
    Да се надоврзам, тоа не го сметам за изразување посебна почит бидејќи има многу кои им се обраќаат со мама и тато а сешто им зборат зад грб, така да јас тоа би го правела бидејќи јас така сакам, а не за правење лице, што воопшто и не е моја карактерна особина, отворена сум до болка. :D

П.С. Се надевам не е темава само за мажени а јас си искоментирав, гледам има многу немажени девојки што коментирале. :)

10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    67.712
    Ни мајка ми на нејзината свекрва (мојата баба) не и се обраќа со „мамо“, ја персира секогаш иако живеат 25 години под еден покрив, така и јас неможам и не сакам да ги викам свекрва ми или свекор ми.
    Не дека се лоши луѓе, ама до мене е. Не би се чувствувала ок едноставно.

Термините „мама“ и „тато“ се од преголемо значење за мене, бидејќи со нив им се обраќам на најдрагите личности - моите родители. Баш поради ова никогаш не би можела со истите тие зборови да им се обратам на други луѓе.

11. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Кога ќе дојде мојот ред за тоа, не би се замарала многу многу, сеедно ми е, како сакаат така ќе ги викамм, не ми смета. Сега за сега (уште се немаме лично запознаено, онака се иаме видено оддалеку, срамота е више да "бегам" од нив- 1 година сме заедно, а тие сакаат да ме запознаат и ме сакаат по кажувањата на дечко ми. Мајка му му рекла глеј повреди ја, па главата на делчиња да ти ја искршам :rofl: :rofl: )

Инаку досега што сме се шалеле на таа тема со дечко ми, ми има кажано како демек не верувам дека би сакала Мамо да ја викаш затоа што она не ти е мајка, исто ни тетка ни слично. По име најубаво и јас мислам така по име најубаво, ама ако сака друкчие-не ми смета, сосем сеедно ми е :D

12. Goticarka

Goticarka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    139
    добро, ако би требало да ги викам мамо тато тогаш што ми е маж ми ? брат?!? Па така испага, никогаш не сум ги така нареклА а нити ке ги наречам, а и да сакам нема пошо ниту они никад не се ме наречеле СНАА да знаат другите за кој зборат,само ке речат "Мими"еепа нема ниту они да ја имаат таа чест! Имам само една жена која до крајо на живитот ке ја нарекувам "МАМО "

На Kom.pot, girl-miri, bokace и 4 други им се допаѓа ова.
  13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

На Goticarka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.057
    Допаѓања:
    6.547
    Свекрвите и снаите – проблеми

како им викате на свекрвите и свекорите? Мамо и тато?

15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    148.102
    вчера прочитав некаде коментар со кој се согласувам во целост-ако им викам мамо и тато-што ми е мм мене -брат?
    точно вака и јас размислувам-глупави обичаи останати од некогаш.се знае кои ми се мајка и татко едни и единствени и само тие го носат името.другата страна си има деца нека им викаат мамо ,тато.

На kikav и Goticarka им се допаѓа ова.
  16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.057
    Допаѓања:
    6.547

Јас сум многу против ова. И еден ден со мм, застанавме и се изјаснивме дека ние не сакаме да викаме така. јас да не викам мама и тато, а тој баба и дедо. Моите прифатија, неговите ми се лутат.
    Им предложив неколку опции ама :( :( ама сега ми се лутат.
    Предложив неколку опции, ама тие де мама и тато. :(

На mal.ecka и Goticarka им се допаѓа ова.
  17. flower86

flower86 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    Ич немој да се секираш што ти се лутат - ке им помине ;) Штом ти со сопругот си се сложила, они може само да се лутат, тоа им е :lol:

Јас моите на име си ги викам. Почнав прво кога ги запознав да викам тета Х и течо Х, па си викам, мори не се занесувај, утре ако ти станат свекор и свекрва глупаво е тето/течо, па си прекршив јазик на време :D И сега ми е супер :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    И што ако ги речете мама и тато?Ќе ви падне чинот?Нема Неможам...се е ствар навика.Тешки тоа да беше само проблемот со свекорот и свекрвата,сите ќе бевме на коњ!! |(

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.324
    Допаѓања:
    102.912
    А зошто да рече па? Сопругот вика мама и тато на родителите на жената? Кои се па они да им вика таа мама и тато, се е ствар на договор. Секој проблем се решава, ама и ова знае да биде голем проблем во една фамилија, ако за некого мама и тато е ништо, за друг тоа е тањир супа или ќесата од маркет, зборевме веќе во другата тема по тоа прашање. Јас не викам мама и тато, па немам никаков проблем, фала богу не ми се мама и тато, фала богу не се лутат на тоа, фала богу ако имаш со луѓето разбирачка не треба да има проблем, а ако гледаат на се кусур да фатат денес мама и тато, утре името на детето, по година дена за еден поглед ќе се налутат. До луѓето е!

На Momichka, Hipica, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. flower86

flower86 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    Се слагам дека се е до лугето, ама ке се сложите и дека секој добива третман од друга особа спрема тоа како ке се постави. Ако дозволиш некој да ти сере на глава (се извинува,), тоа и ке го прави. Било да е тоа колега од работа, комсија , партнер, свекор или свекрва.
    Какви хирови се тоа-сакала да ја вика мамо, а ако не , лута ке е госпожата! :fubar: Па жената може сака рака да и баци свекрвата секој пат кога ке ја види! Може така? Утре ке и текне, или бебето ке се вика како ја што сакам, или ја лута ке сум. Понашање како мало хировито дете !

Абе терај си по твое, какво мамо и тато у 21 век !

Ја па ке речам, ако има разбирање со сопругот, све друго е ДРУГО!

На Momichka, tessie и WORRIED.BT им се допаѓа ова.