Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Родителите на вашиот сопруг

Дискусија во 'Брак' започната од Unfaithful18, 29 јуни 2010.

1. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Јас свекор немам, почина пред да се земеме со мм. Иако бевме многу блиски и го сакав како татко, никако не можам кога ќе го спомнам да речам свекор ми, татко...чичко го викам, како и што го викав додека беше жив.
    А свекрвата ја прашав како да и се обраќам, можеби ќе и речам мамо и таа ќе каже не сум ти мајка не ме викај така, што знам, млада е многу. Но таа немаше против, рече како ќе ме кажеш еднаш така и продожи. Па мамо почнав да ја викам и така ми остана.
    Уствари на почетокот многу ми беше тешко, една мајка имам само како и оваа сега да ја викам така... и велев ммо, така некако мумљав неразбирливо, ама помина и таа фаза.
    Многу е фина, ме чува, почитува...уште сме немале проблеми. :)

2. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    69
    Еве и јaс дa се пријaвaм зa темaтa.Пред дa се земиме сo мм никaкo не им се oбрaќaв сo цел дa мoжaм дa ги викaм мaмo и тaтo.Кoгa се земaвме сo мм и се oбврaтив нa свекрвaтa сo мaмo a тaa целaтa испaниченa леле немoј тaкa ти си имaш еднa мaјкa немoј тaкa дa ми се oбрaќaј.Дa и се oбрaќaм сo теткa немoжев a и немaше некoјa пoтребa бидејќи живееме зaеднo.Пoсле некoе време му се жaли нa мм кaкo не сум и се oбрaќaлa никaкo.Стрaшнo :-!

3. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Свекор ми уште од старт ми рече да го викам на име:), свекрва ми пред да се роди беблаков исто на имњ си ја викав само нагалено(така и нејзините деца ја викаат-тие кога не викаат мамо мене уште понеприродно ми е), а сега додавам бабо пред името :)

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Па не е страшно, обрати и се по име ;)

5. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    69
    Не сaкa ни тaкa =-O

6. malo duse

malo duse Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    46
    И кај мене ист проблем.Свекор немам починат.На свекрва ми за веридбата и викнав мамо и од тогаш некако како кнедла да имам.Сестра ми само ме кара да викам оти вистина заслужва ама мене никако не ми оди иако сме во заедница еве веке 5месеци

7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    И јас не викам мамо и тато,не дека не сакам ама душава не ми дава,секогаш велев дека ќе викам ама едноставно не можам:x

На sugarlips, b.u.tt.e.r.F.L.Y и malo duse им се допаѓа ова.
  8. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    69
    Ako zasluzuvaat vikaj ako ne nemoj ...

9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    Не дека не заслужуваат ама не можам...ете едноставно душава не ми сака....

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Sto znaci toa zasluzuva?
    Treba svadba da vi napravat, da ve ranat, da vi gi cuvaat decata, koli, kuki da vi kupat...?

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    90.218
    Леле исто и јас :) Цело време сама си велам веќе мамо и тато ќе им викам и таман да кажам како кнедла да ми застанува и неможам збор да изустам.
    На шала сум викнала мамо али еве онака низ муабет неможам сеуште да се опуштам ...
    Свекрва ми не се лути вика како ти одговара тебе така викај ни ...

Сакам да им викам мамо и тато :) Знам колку тоа ќе ги радува, се надевам дека ќе соберам храброст и ќе им се обраќам со мамо и тато :)

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.738
    Ако не почнеш на почеток после нема,јас еве 3 месеци ќе правам на 21 досега не сум викнала и како поминува времето така е потешко...

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    90.218
    Во право си не велам не но си се тешам со тоа дека не се гледаме често па на следно видување да им завикам и да се навикнам :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    69
    Nisto od toa samo da ve pocituva... Da ne ve gleda kako nova rabotna sila vo kukata ...

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.803
    Допаѓања:
    325.326
    Јас ги викам мамо и тато од мерак нивни.Јасно ми е како бел ден дека никој не ги заменува мајка ми и татко ми.Тоа и моите го знаат.И не им пречи што и свекор ми и свекрва ми ги викам така.
    Јазикот нема да ми се здрви ако ги викам така,воопшто немам проблем со тоа нај нај искрено.Они се доста патријахално воспитувани,со доста застатени свакања и за нив се подразбираше така да ги викам.Пошто не ми пречи несакав да создавам тензии и за тоа.Така ги завикав и тоа е тоа.

На Viktorijaaa5, butterfly4 и denizzz им се допаѓа ова.
  16. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    299
    Па и да го направат сето ова.....
    Ве родиле??? НЕ!!!
    Крај на причата.

На malo duse му/ѝ се допаѓа ова.
  17. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ne e vo red.
    Ne ste sposobni a se mazite, pa posle gavol vi e kriv.
    E sega e kraj na prikaskata.
    Sekoja druga replika ne ja prifakam.

Последна измена: 9 март 2015
  18. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Jas te razbiram sto sakas da kazes.
    No da te prasam:
    Ako ti vo tvojata kuka odednas primis nov clen i nema li da ti bide zagrozen tvojot komoditet?
    Eden covek poveke e poveke rabota vo WC, perenje, mienje sadovi, gotvenje, prasini...
    Ni koga ne sme doma se sozdava prasina , a kamo li koga trojca ili 4 se dvizat.
    Jas licno imam red na cistenje. Koga ke dojde drzaven praznik treba dva pati da cistam vo kukava zosto trojca doma , gore dole poveke mi se prlja. Da spomenam deka site doma mi se domasni, a kamo li nadvoresen clen.
    Da bideme jasni deka snaata e nadvoresen clen, ma kolku da saka da se vklopi.
    Logicno e da si sozdade svoja kuka i tamu da se oseka domasna.
    I jas sum necija snaa, i jas sum ziveela temporary (mnogu kratko) vo zaednica i sekogas sum se custvuvala deka treba da osnovam svoja kuka kade jas ke bidam domakinkata.
    Veruvajmi deka te razbiram, na dvete strani im e tesko i zatoa treba da se osamostalite.
    Ednas koga ke zivees sama nikogas poveke ne ke sakas nitu gosti na spienje. Sigurno nema da primis snaa vo tvoja kuka.
    Jas ne bi so sigurnost. Moja kuka moja sloboda.

На eloves, crimson и joy1 им се допаѓа ова.
  19. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    69
    Потполно се согласувам со тебе но сепак мора да се направи компромис од двете страни.Јас кога би примила друг член со семејството,доколку нешто не ми се допаѓа како го прави тоа убаво би ја посоветува.А не позади неа да мрџгам и да им зборам на сите како снаата ништо не знае да работи и тоаа што го работи не го прави како што треба.Фино лепо отворено во лице ќе кажам што не ми се допаѓа и крај приче.Мислам дека сме доволно возрасни за да сватиме.И сигурно ниедна тазе снаа не сака да седи во нечистотија и би умирала од глад бидејќи не сака да направи ручек.

20. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ajde da go zamislime i ova scenario:
    Doaga svekrvata i mi vika deka toa sto go pravam ne se pravi taka, nego ovaka.
    OK ima svekrvi koj se dosta tradicionalni i ednas naucenoto ne go menuvaat, tvrdat deka taka treba i se obiduvaat da me naucat na nesto sto pred hrista se pravelo taka.
    Znaci: site doagame od razlicni sloevi i ne deka moze da se pogodime.
    Ajde pr:
    majka mi se omazila pred 55god i dosla od kuka (stan) vo centar vo toa vreme so super banja i cw odvoeno, a se omazila vo kuka na periferija na gradot so polsko wc i banjanje vo korito vo dnevna/kujna/decka...(kako sakas narecija, soba se vo edno).Nejzinata pokojna sega svekrva i objasnuvala deka e dobro duri i supper.
    Ponekogas se obiduvala da i objasnuva deka toa gradskoto e sprotivno na normite i si poprikazuvala na okolinata.
    Za pokojna baba, razbiram toa bilo svetot. Nea ja razbirale samo tradicionalnite kako nea sto i nemoze da se kaze deka e 100% ispravno.
    I sega zamislisi majka mi da go prifatela toa i produzila i ponatamu da go prenesuva toa na nas. Sega jas ke bev nekade 200god. nazad (suva procenka).
    Naravoucenie: ne se sto ke te poducat treba da se prifati.
    Ova e replika na ona sto rece "Фино лепо отворено во лице ќе кажам што не ми се допаѓа и крај приче"
    Nekogas sto i da pravis ke bides prenesuvana po narod. Zatoa zaednicata treba da bide temporary resenie.