Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Родителите на вашиот сопруг

Дискусија во 'Брак' започната од Unfaithful18, 29 јуни 2010.

1. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Ме нервираат, но не се они криви туку мојон што им дава за право!

На girl-miri, K.Karanfillova, BabyStyle и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Ниту јас не им се обраќам, свекор ми сакаше ама нема хахаха :rofl: знае понекогаш така низ муабет да подречи ама нема шанси едноставно неможам, а нетреба од каде тие мајка и татко . Чичко и тетка совршено му стои, додуша кога кажувам на некој нешто за нив и мн ретко ги викам свекор ми и свекрва ми . Ептен ретко. Тие му се мајка и татко на мм и како такви тоа место можат да го заземат само кај него, а кај мене никогаш. Мама и тато се едни :l:

На K.Karanfillova, a.c.k.a, tanja manja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. #Пепи

#Пепи Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    351
    Јас малце оф топик ама мислам дека не е во ред тоа што си го напишала дека кај посвоените мајката е таа што те одгледала, а не и родила. Па твојата мајка само те родила ли или и те одгледувала истовремено? Извини ама не сакам да го сватиш ова злонамерно само не е во ред тоа што така си го напишала, на форумот имам секакви луѓе и не е баш вкусно да се прочита тоа во заградата. Затоа што најлесно е да го родиш детето, 9 месеци во стомакот не ти бара ништо, ама да го одгледаш е тоа е успех. Тоа е и значењето на зборот мајка, да го одгледаш детето, да го исправиш на цврсти нозе, а не само да го родиш.
    Поздрав.

На split96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Не ме сфати мислам... јас реков мајка е таа која те родила и одгледала, а кај посвоените таа која те посвоила и одгледала. Значи обратно ме сфати, ама нема врска.

На Glasna и okcenzi им се допаѓа ова.
  5. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Уште не сум мажена ама и кога ќе се омажам нема шанси да ги викам мама и тато
    Ниту ме ствроиле ниту ме израснале ниту ме воспитале,школувале. За мене мајка и татко си се знае кој ми се мојте родители а оваа глупа традиција да нарекувам некој друг мама и тато нема никогаш и нема човек кој може да ме натера на тоа .. Ќе ги почитувам ако заслужат секако.А глумење правење лице да ги викам така не доаѓа во обзир за мене мајка ми и татко ми се едни и единствени и тој збор за мене има значење и неможам да наречам некој друг што не ми е ништо мама тато .. за по глупава и по селска традиција немам слушнато....

На ku4ence, a.c.k.a, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    25.378
    Mislam deka pisav mislenje za temava , ama eve jas imam sin , zdravje koga ke imam snaa , i jas ne bi sakala da me vika mamo a mm tato . Ke ostavam na nea , ako saka na ime neka me vika ili tetko ne mi e problem pa i SVEKRVO ka onaa na turskion na kanal5 sto go ima ( posilna od se mislam bese ) da me vika nema da mi smeta haha samo da ima pocit sprema mene i da ima sloga i srekja so sin mi drugo ne sakam . Dovolno ke mi bide da znam deka tie si se sakaat i pocituvaat megjusebno .

7. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    така е, мама ?? бе?? како им е Ок „не нивно дете“ да ги вика мамо и тато.?? се согласувам во главно за се, само не мора ни почит да има нека си бркаат работа :D. додека се среќни они,нека ме заборават мене.

8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    25.378
    Vo pravo si bogami :D dodeka se oni srekni nema potreba da se zamaraat so mene :D ako mozam ke pomognam ako ne da sme zivi I zdravi :D

На the drummer му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Ех милa мoјa,кaкo јaс дa гo пишувaм oвaј пoст...Се прoнaјдoв:))) немoжaм дa зaмислaм дa јa викaм мaмo...ЕДНА Е МАЈКА

10. Goody

Goody Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    73
    Никогаш не би можела идните свекор и свекрва да ги наречам мама и тато! Се знае кои ми се мама и тато,тие што ме чувале и само тие заслужуваат да ги викам така:)
    Може ќе ги викам со тетка,чичко или пак само по име..незнам..има време

На SummerGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    SE SOGLASUVAM VO POTPOLNOST

На Rubiii и Goody им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    чисто ме интересира ова да ги викаме мама и тато свекрвата и свекорот само кај нас во Македонија е ? Само ние тука сме загреови со вакви глупи традиции или и надвор од државава има вакво нешто?

На ku4ence, stefanija70, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Jas iskreno sprema nekoi luge sto gi poznavam vo stranstvo nema svekor svekrva da gi vikaat mama i tato...samo ovdeka kaj nas zaostanat narod katastrofa.Mojava pa svekrva vika aman cedo kako ednas ne mi viknes mamo...Ama mm i dade dobar odgovor mesto mene.Kratko i jasno i kaza ZENO EDNA E MAJKA

На stefanija70 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bellona

Bellona Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    51
    Auuu mene pak mi kaza svekrvata so ima mama da me vikas si imas mama :D Mladalacki po ime :D mlada sum si :D I u pravo si e zenata. Ne mora se po staro i ona ne me oseka za kerka boze :)

На a.c.k.a, stefanija70 и SummerGirl12 им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Хaхaхaх си имaлa среќa штoм тaкa ти реклa...Пa мнoгу јaснo бе милa кaкo штo е еднa мaјкa тaкa и еднa е ќеркa oд кoјa причинa дa ми викa ќеркo aбе aкде стaрински рaбoти

На Bellona му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.195
    Допаѓања:
    36.640
    Јас не ги викам свекор ми и свекрва ми тато и мамо. Му кажав на маж ми дека немам намера така да ги викам, ниту пак тие ми правеа проблем. Се знае дека едни се мајка и татко.

На Bellona и Tinushka им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.763
    Допаѓања:
    169.181
    Полошо од родителите на мажот да ги викаш мамо и тато е родителите на жената да ги викаш баба и дедо. :headbang: Патем за родителите на жената, како се викаат зошто нели на мажот се свекор и свеква...? :|

На ku4ence, galapce, SunnyGirl2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Во нашата Македонија има многу чудни работи.
    Сум приметила жени кои се обраќааат на свекорот и свекрвата со мама и тато, а на родителите на жената со бабо и дедо. Тоа е случај и во нашето семејство, иако баба ми од на татко ми страната ја гледам ретко кога и да ја видам сум ја забележала мајка ми дека нејзе со мамо и се обраќа, а на дедо ми со татко. Исто и татко ми на родителите на мајка ми им се обраќа со бабо и дедо. Како помала ми беше тоа некако чудно, сега повеќе ништо не ми е.
    Меѓу младите мажени многу ретко кој на свекор и свекрва им се обраќа со мама и тато, братучедка ми на свекрва и и се обраќа со тетка X (името на жената ама на скратено)
    Други сум ги забележала дека никако не се обраќаат, ниту по име, ниту никако.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monik-87

monik-87 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    Neka sonuvaat samo da gi vikam mamo i tato. Toa e nenormalno i po malku bolno spored mene. Nitu jas gi sakam kako roditeli nitu oni me sakaat kako kerka. Imam pocit samo kon niv kako roditeli na mm, nisto povekje. A presmesno mi e ko ke mi recat deka me sakale ko kerka im sto ja sakale...ma nemoj da me je..s... Me sakaat zasto im se vklopuvam vo nivnata slika za pred narod, a od pogled im se cita deka ne mozat karakterno da me podnesat.

На teddi, Goticarka и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  20. Goticarka

Goticarka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    139
    Браво,баш јасно и реално напишано,исто како јас да сум го кажала ова, мои зборови, никогаш не ме сакале нити ме сакат,ниту еднаш ме немат наречено снао, еве снаата...пред да се омажам и после кога дојдов,јас треба свекрва да ја викам а не мамо,тоа ми е а не мајка.