Родителите на вашиот сопруг

Discussion in 'Брак' started by Unfaithful18, Jun 29, 2010.

1. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Можеби ќе ме осудите веднаш, ама слободно. Свекрвами ја почитував првите неколку дена, после откако видов некои работи и како се однесува со бебето и дознав каква е немам никаква почит кон неа. Ја запознав една недела откако се породив, бидејќи "дојде да ми помага" околу бебето. Не ја викам никако ни по име ни свекрва, само повремено така бабо и викам со бебето кога си играме.

NewMama likes this.
  2. Oneo

Oneo Популарен член

Дури бевме во врска ги викав на име. После си продолжив исто. Не гледам причина да ги викам поинаку. Ни па некој друг назив ми одговара да им се обратам.
    Ни тие не изразиле желба да ги викам поинаку, не сме ни разговарале на таа тема. Ама и да сакаа, не би ги викала поинаку. Плус и се многу млади и со современи размислувања.
    Од прв ден живееме оделно, супер однос имаме и доволно е.

Jana1995 likes this.
  3. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Да.
    Ако можам на некој комшија повозрасен да му речам Добар ден чичко Петре, можам и на нив исто.

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Пак ја отворив темава. :mm:
    Ми текна на ваква ситуација како за илустрација.
    Мајката се мажи вторпат пример, децата ѝ се поголеми доволно за да разберат. Новиот партнер на децата не им вистински татко, а не им е нит чичко. Како ќе му се обраќаат? Сигурно тато/очуве не го викаат а ниту чичко Х.
    Конкретно со неговото име само, што и логично ми е, без разлика на годините.

5. Oneo

Oneo Популарен член

Имам братучеди мајќеа имаат и со име и се обрааќат. Нема како поинаку, најсоодветно е со име.

Brpbrp and elenaklasik like this.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Братучед ми очувот го вика тато, а неговите родители бабо и дедо.
    Братучед ми уште 3 месеци кога имал, неговиот така наречен татко и баба ги избркале од дома, не им давле храна млеко и сл.
    Може после 17 години од наоѓа некој кој му ја пружа цела љубов која никогаш не ја осетил од неговиот татко кој го отфрлил.

7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

:( ;( како бе татко сопствено дете да си отфрли. Добро во тој случај нашол љубов кај друг човек кој го осетил како татко

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ее како...ги бркале надвор , им заклучувале врата, не давале млеко за него....

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Секаков народ има за жал.

10. Te@

Te@ Истакнат член

Сигурно има и такви кои ги викаат тато а не на име. Буквално има се и сешто на светов. Од каде знаеш колку ќе се зближат, каков однос ќе имат, какви се околностите и многу други причини и работи. Буквално има секакви случаи, секакви животни приказни. Ако вие не можете да разберете, сфатите, ако не сте биле во такви ситуации не значи дека не постојат и дека тие прават нешто погрешно ( само оти вие мислите поинаку ). Нив па вашето размислување не им е логично.
    Во животот, во светот какви не работи и ситуации има и постојат, да се изначуди човек, да не можи да поверува, но сепак постојат, и само луѓето си знаат зошто пример некој така нарекуваат, или зошто така живеат или имаат такви ставови и сл. Нема никакви правила, не е се така само црно и бело, и не мора да е секогаш се како што ни наметнува општеството, и никој нема право да суди и да кажува дека тоа било погрешно или нелогично само ради тоа што тој некој има поинакви сфаќања и размислувања.

crazylady and manako1 like this.
  11. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

На прашање од мојот сопруг како сакаат да ги викам затоа што никако не им се обраќам од срам кажале почитувањето се знае кое е. Свекрва ми искоментирала дека не е толку страшно зошто и онака не сме биле цели денови заедно дека на посебен спрат. И дале неколку примери на роднини нивни како им се обраќаат со мамо и тато на свекор и свекрва. Мојот сопруг им посочил дека не можам да ги викам така. И останало онака со пола уста чичко или по име. Јас не можам да ги викам кога не ги чувствувам како родители. Ги почитувам и се...сега ми е чудно како да им се обратам со чичко и тетко

SunnyGirl2 and Emotional123 like this.
  12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Која е потребата маж ти да прашува како да ги викаш кога и онака си решила да не ги викаш мамо и тато?

cresa-jagoda and Avery like this.
  13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Nema sto da prasuva treba da im kaze samo taka nema da ve vikaat ne smarajte

cresa-jagoda, SunnyGirl2 and Mia 21 like this.
  14. shz

shz Форумски идол

Супер му се родителите, можам да кажам дека се по супер од моите.
    Односите ни се добри, не сум се карала со нив, не е имало ни причина.
    Одвоено живееме, ама многу често одиме кај нив или на ручек или онака на гости.

crazylady, cresa-jagoda and mal.ecka like this.
  15. simona_baby

simona_baby Популарен член

Епа тоа де.Ем несака да ги вика ем прашуваат.Нека си ги вика како сака и крај.Се прашува само ако си отворен за сите опции вака не.

cresa-jagoda and Angella7 like this.
  16. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Може не се изразив добро. Прашањето беше дали по име да им се обраќам или со чичко, тоа разговараше сопругот со нив. Од претходен муабет знаев дека очекуваат мамо и тато и затоа се пресеков и никако не ги викам. Затоа што никако не им се обраќам кога треба да ги прашам нешто.

simona_baby likes this.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Зарем очекуваат мамо и тато да ги нарекуваш. :| Не сум уште во брак ама сигурно дека нема шанси некој друг, освен моите родители, да наречам така. На име јас би им се обраќала.

januari19, elimkd, crazylady and 4 others like this.
  18. NewMama

NewMama Истакнат член

Свекрва ми кога ја прашав како сакаш да те викам ? (Доста е постара може баба да ми биде ) ми рече -никако. И јас бев каоооо ок .:| И ете не ја викам никако хаха кога и се обраќам одам до неа за да можам да и се обратам:rofl:

19. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Како ќе си заслужат така ќе ги викам.
    Исто и за моите како си заслужиле така нека ги вика. :D

januari19, crazylady and Kalina J. like this.
  20. stilas7

stilas7 Популарен член

Uzasni bea togas,uzasni se i sega ne se smenija samo sto ostarea!!!

januari19 and elenaklasik like this.