Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Родителите на вашиот сопруг

Дискусија во 'Брак' започната од Unfaithful18, 29 јуни 2010.

1. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Не ги викам никако ама баш никако живееме во спротивни влезови од две згради ако ми се обрати и се обраќам ако не можам да ги поминам на улица око нема дами трепне никогаш не ми притребале и никогаш енма д ами притребаат зашто не се луѓе арно и од двајцат ане сум видела туку само од лошо полошо не заслужуваат ни детево бабо и дедо даги вика како и дае што се подалеку од мене подобро мама и тато ми се едни

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.202
    Допаѓања:
    36.656
    Родителите на сопругот не ги викам никако. Кога ми треба нешто од нив одам до кај нив и ги прашувам. За среќа, не ми прават проблем. Од 3 снаи, само јас не ги викам мамо и тато.

3. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Najdobar opis-ni na mrtvo placat,ni na zivo se smejat :clap: Sreka moja sto pocnav da se oddalecuvam popoleka od niv,bidejki pocnaa da mi vlijaat na psihata.Ne mozam da sfatam,luge sto se totalno ramnodusni,sto nisto ne gi interesira,ni toa sto naskoro ke stanat baba i dedo.

На midnight.flower и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.
  4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Луѓе со нормални сваќања.Да чукнам у дрво....

5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Ах тие се добри,онака нормални луѓе и сега за сега им се обраќам со теткаxxx и чичкoxxx, сепак уште не сме официјално верени,тоа ќе биде здравје за недела и не живееме заедно сеуште.А од кога ќе бидеме веќе во брак јас нема да можам да им викам тато или мамо,едноставно на име или пак дирек обраќање. Тие се онака слободни луѓе со разбирање и сигурна сум дека нема да има љутиш и пререкување околу тоа од нив ,а камоли од ливето. Јас така сакам и така мислам да им се обраќам и почитта нема да е поголема или помала и не зависи од тоа како им се овраќам туку таа се гледа во делата и во однесувањето меѓу себе.

6. MD.2Love

MD.2Love Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    sakav da gi vikam i mama i tato no koga taman se opustiv i go napraviv toa me presekoja za da ne razberele komsite zosto ke idele na castenje ke bilo trosok togaz zabelezav deka tie ne radvaat na mojot brak so nivniot sin kako jas i moite roditeli koga ti se mazi/zeni dete so nekoj so go poznava 7 osum godini i bile vo vrska idel odel kaj tebe doma i site tie raboti te cenel te postoval i da ne se izradvas te turka nadolu i edinstveno znajs deka tie ne ti se mama i tato tuku svekor i svekrva i nisto poke

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Не ги викам никако, најлоша варијанта но добро е што живеееме во различни градови и не морам да ги гледам често. Си мислев ќе ги речам така, за немај каде а почесто ќе одбегнувам ситуации, но не заслужија ни толку. Се покажаа како толку .... :fubar: ..... :puke: ...... :x ....... :worried: ................................... не сакам да ги употребам зборовите што ги мислам за нив но можеби како што вели една пријателка за некои луѓе можеби Господ толку им дал (памет) па не треба да им замеруваш не знам мене ми личи дека не само што Господ не им дал ама повеќе така им чини. Сопругот вели уживај и не се замарај идеш кај нив еднаш во месец некогаш и во два ќе издржиш, може и во право е но не, еве седам и само што мислам на некои ситуации кои навистина никогаш нема да им ги заборавам, срцето почнува да ми лупа 200 на час и стомакот ми се стега. Може да сум таму па да можам се да им кажам во лице полесно ќе ми е но вака, секако ретко ги гледам па ајде ќе глумам лудило.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pepaaa

Pepaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    ne gi vikam nikako .. inace se na gospod beljata .. site gi odbegnuvaat , covek nema stapnato kaj niv ..

9. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Јас да ги наречам мамо и тато нема шанси тилот кога ќе си го видам :D на почетокот кога се фативме со мм беа супер за по некое време да почнат да ме вреѓаат мене и моите па две години и повеќе ги немаше никаде, на свадба не ми дојдоа и сега коа се роди малото одеднаш станав перфектна снаа, секој ден ми звонат, ама јас не кревам :D и после тоа така да ги наречам можат само да сонуваат...

10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.916
    Како не дојдоа на свадбата?Значи син им се жени,а они не дојдоа?

11. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Мхм :D

12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.916
    Абе ај...леле...страшна работа..
    А маж ти,што рече на тоа?Што им кажуваше на гостите кога прашуваа каде се свекорот и свекрвата?
    Лелеее,...Туку што се чудам јас...сешто има по светот!!!

13. Pepaaa

Pepaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    kaj mene svekorot na svadba ne stana da igrae

14. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169

Можело и вака- игра свекорот, ајде свекре живо, живо :wasntme:
    Е, тога дали нема да игра :D тактика... Можеби не знаел ни едно оро човекот... можеби.
    Бидна свадбата и без свекорот... бидна :)

15. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Кога се фативте за родителите на мажите и свадбите да не останам куса свекрвами не заводе оро ниту во ресторан ниту пред да ме земат надвор , во ресторан едвам се сликаа со нас после не ги ни видов ,со гостите мои не се поздравија ( не беа многу ) , а мопите со нивните да , а после свадбата свекор ми на сите роднини им се фалел како он си дошол со рацете во џеб а синот се платил од негови пари :D

16. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973
    Иако можеби сум патријахално воспитана, но не со многу таква пракса во реалноста :lol: , искрено речиси одсекогаш си мислев дека свекорот и свекрвта ќе ги викам мама и тато.
    Откако се веривме, ги прашав како сакаат да ги викам. Тие, иако сигурна сум дека сакаа мама и тато да ги викам, ми дадоа опција како сакам така. Непосредно после тоа го загубив татко ми. ;(
    Е то е тешко да немаш татко а на друг да му викаш тато, зарем не?
    Не дека луѓето не заслужуваат, ама некако не ми идеше спонтано тоа.Затоа сега ги викам тетка ..... и чичко ..... Понекогаш сум размислувала зошто нема вокативна форма (форма на обраќање) Свекрва и Свекор. Тоа би било супер нели?
    Или како што викаше бабата на една моја другарка, не мора да ме викаш мамо. Викај ме Мама Петра (на пример ) :D
    Но и не е толку битно. Се разбираме и почитуваме.Сметам дека тоа е најбитно.

На ilipili и Hipica им се допаѓа ова.
  17. bitol4anka

bitol4anka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    i jas gi vikam mamo i tato.toa ne e strasno,toa e edno pocstovanje pred se na mazot pa posle niv.mene majkami taka me nauci,postovanje da se ima prrma niv.jas znam koj mi se MAJKA I TATKO.No ustata ne mi e izedena 4 god sto vikam mama i tato.em so mazot poubavo mi e,em tie me sakaat i mu e milo.sveki moja koga prv pat i rekov mamo se rasplaka i mi rece cedo moe mi se rodi kerka:) i mene mi padna ubavo na dusa :) nema loso vo toa. a i ne sum od starite,imam 22 god i vikam mamo i tato.zavisi do coekot.pozzz

На bubibubibubi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Лелеее феминки, лесно ли прекршивте и почнавте да ги нарекувате тато и мама-неговите родители?
    Јас не дека не сакам, туку едноставно неможам-махинално им се обраќам со тетка _____ и чичко _______.
    Па 7 години им се обраќам така, и сега преку ноќ во мозоков тоа да го сменам ЈОК :D се надевам до свадбата ќе се навикнам.

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.647

јас не ги викам тато-мама а и никој не ми ни рекол да ги викам :) :) јас па по име ги викам :D најубаво продолжиш да ги викаш како и што ги викаш сега , па се знае кои се мајка и татко :)

20. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    јас не ги викам мамо и тато,никогаш не сум ги рекла и нема никогаш да ги речам...не заслужиле
    Се знае дека ЕДНА е МАЈКА и ЕДЕН е ТАТКО........