Розацеа (црвенило на лицето)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ColdGirl, 9 јануари 2012.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.510
    Допаѓања:
    8.842
    Како мислиш "чистење" на дебелото црево, тоа се чисти само со соодветна исхрана и редовно празнење. Телото и органите сами се обновуваат. Башка не е беспотребно, ако им ахеликобактер треба да се третира соодветно и тоа, без разлика дали некој има розацеа или не.

2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.736
    https://replek.mk/product/50-ml-cannabo-дневен-крем/
    Ја има во Еурофарм , јас сум задоволна сега не знам, секој е различен, јас мислам вреди да се проба пошто мене ми помогна

3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.510
    Допаѓања:
    8.842
    Фала ти, ќе ја разгледам. За што конкретно ти помогна? Имаш розацеа, купероза, двете, акни? Хидратантн али е?

4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.620
    Допаѓања:
    4.967
    Мене со ласер ми се смири лицето, ми правеше доктор дерматолог шо ме дијагностицираше. Плус крема розамет(само сега ретко можиш да ја најдиш освен во некоја приватна аптека ако има останато, јас залиха имам) и биодерма цикабио.

5. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.736
    Розацеа само во пределот на брадата почетно ниво ми е некое, користев ла рош од 1600 ништо посебно оваа на попуст некад е 500 и нешто, сабајле штом ставам немам ништо, мене ми се погоди многу а чудно ла рош скапи не ми одговараа

На Abel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    5.287
    Да, се чисти само со соодветна исхрана ама денес многу ретко постои човек на кои цревата му работат како што треба, без разлика 98% од болестите се од цревата, јас само споделив искуство со жена која ја познавам и хормони среди и лице од како го исчисти дебелото црево

7. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.736
    Ова држи вода потврдувам, јас од како се здебелив и ми се успорија цревата ми се појави розацеа

8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.510
    Допаѓања:
    8.842
    Све одговори, ама како киша око Крагујевца. Како ги чистела таа твоја познаничка цревата, па уште и во болница, со четка, со клистер, со нешто што не смее да се знае? Каде добила дијагноза, кој го препорачал таквиот третман од Жан Митрев, колку трае? Ако не споделиш никакви информации кои можат некому конкретно да бидат од корист, не ја разбирам поентата воопшто од твојот коментар на темава.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    5.287
    Нема потреба дрско да ми се обраќаш, овде сме да споделиме искуства и да помогнеме.
    Од нутриционист и беше предложено прво да отиде на чистење, немаше проблеми со цревата никакви, ама со текот на животот и како живееме ретко дека некој има чисти црева а оттаму е цел имунитет и болести, она и ден денес вика оздравев од како бев на чистење, хормоните ги среди со тироидната и лицето исто, еве повели линк
    https://zmc.mk/hidrokolon-terapi-a-koga-i-zoshto-da-se-primeni/

Сепак, тоа е нејзино искуство, можеш да разговараш со дерматологот кој ти ја следи ситуацијата за ова, какво мислење има.

10. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.510
    Допаѓања:
    8.842
    Се извинувам ако звучеше грубо, но четири коментари во кои сакаш нешто да кажеш, но не кажуваш ништо. Пишуваш на тема која има врска со здравје и секако дека некој (како на пример јас) ќе се заинтересира и ќе праша, особено кој е дерматологот кој препорачал хидроколон и рекол дека хеликобактер не мора да се проверува. Искуствата се секакви, различни, подобри, полоши, затоа или споделувајте точни, детални информации или ич ништо не пишувајте. Не се тера мода на темава, сепак за здравје се работи.

11. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    5.287
    Јас напишав, нутриционист не дерматолог тие даваат само лекови од кои резултат слабо има, друго истата личност даде 900ден за хеликобактер и немаше, тоа е застарен метод што се поврзува,матичната исто и рекла не испитувај, немаш такви симптоми ама ајде, човек да има хеликобактер ќе има проблеми и симптоми сигурно нема да чека од дерматолог да му каже да иде да провери и да, секој со свое искуство и типот на кожата ама секако треба човек почнувајќи од себе да види од каде прво му почнал проблемот, хидроколонот трае 30 мин и во тој ден она виде подобрување прво кај кожата па подоцна хормоналниот дисбаланс, тоа и беше кажано од нутриционист, прво тоа да се види, па после да се бараат решениа други ако не е до тоа, затоа што повеќето луѓе не се свесни колку цревата се битни пред се за кожата и др болести.

12. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.736
    Јас се мислам да идам на ова посебно ако трае 30 мин, вреди ама треба и понатаму да се внимава да се биде физички активен и јас имам слушано дека без разлика колку далеку се гледа проблемот од лице до црева поврзано е, бев физички активна со години прекинав се улежав одма ми почнаа проба со црева и се ми се одрази на кожа, ова е многу точно со цревава и супер е што има таква шанса во жан митрев само да не е милион хаха

13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.510
    Допаѓања:
    8.842
    Хеликобактер најчесто не дава симптоми никакви, освен кога преминува во "хронична" фаза и најчесто не се ни дава терапија, се лечи, стабилизира со исхрана, ама добро, не е обавезно да се проверува, иако и цревата и желудникот се поврзани, тоа се комплементарни системи лои мораат да бидат здрави за да функционираат. Кој нутриционист препорачува хидроколон и зошто, тоа ме интересира? Кај кој нутриционист одела другарка ти? Ако не се промени од корен исхраната, засекогаш, постојано ќе биде потребен ваков третман кој не е баш наивен.