Мојата беше црна, па сега природно се смини и е кафена. Но, кога ќе пораснам сакам да пробам портокалова и руса да ја офарбам. Ама, сепак не сум сигурна. Може да ми се оштети. Вака ми е супер.
здраво на сите,јас неколку години веќе се фарбам црна,а природната боја ми е средно кафеава......... дали некоја знае начин од црна директно да преминам во посветла боја а да не се оштети косулево мое? некако сакам да сменам со косава,такви напади добивам во последно време
Мојата коса е светло кафена и многу ја обожавам нејзината природна боја. Во иднина не би сакала да ја фарбам во било која друга боја
Jaс имам маслинесто зелени очи.Косата ми е кафена со сивкаста нијанса..Ногу имам мерак за црвена.Планирам да се ибојам со колор шампон летото.Мајка ми вика дека плава по убаво ќе ми стоела...Вие шо мислите?
Стефи,ако сакаш да го истакнеш зеленото во очите,тогаш одбери црвена,е сега според тенот како ќе ти одговара повеќе,дали црвена,дали плава,не знам тоа,на многу бледи луѓе не им стои плава,според мене.
Stefi,штом е со колор шампон,и да не ти се бендиса посекако ќе падне после неколку миења...Инаку,за плавата,ако мислиш за фарбање на косата(да ја бланшираш),не ти препорачувам,ем се оштетува,ем си уште мала за фарбање
Да знам и затоа сакам со колор..А и може да ми текне пак бринета да станам и затоа поарно вака. Сепак фала на советите
Јас имам кафена која се претвора кон златеста на врвовите..ама сега планирам врвовите да ги направам црвени или плави..па помош да ми кажете што да правам..имам темно кафеави очи??
Cutie, дека ти е кафена косата,поубаво би стоело плаво(ако мислиш на плава,жолта боја ),ако имаше потемна коса црвената ќе се истакнеше,поубаво ќе стоеше,ама ти одлучи си,сепак ова е само мое мислење.
И јас мислам дека плаво би ти стоело убаво.Има во школо девојчиња кај нас шо врвовите плави ги прават и му стое убаво