Па напрај се,јас од црна катран дојдов до светла ,не плава туку капучино боја,постепено осветлување без оштетување мноогу на косата...
Како без оштетување? Јас природно сум смеѓа.Вадам прамени и супер ми искача, ама првиот пат кога сакав од корен плава, ми рекоа подобро не одма пошто ќе сум станела жута.
Јас прво ја вадев црната со некоја течност имало од БГ за осветлување на коса ,без оштетување ,тоа во фрзерските салони повеќето го знаат..Со тоа ја осветлив и да испагаш жолта,ама после тоа се фарбаш постојано да не си жолта... И така еднаш на своја рака сакав лиљакова и се направив пак црна... Е после тооа одев ставав кератин траен на косата ,и тука кератинот ја осветлува малку,после 4 месеца ставивме чоколадна боја...Па после вадевме прамени до балеаж,па после прамение ми стави купка за осветлување и пак се напраи жолта.. Е сега секој месец само се фарбам со прелив silver ,и испаѓа ко капучино боја ,а на прамените ко прљаво бело крем така некако...и сето ова од кератинот наваму е направено во една година...Сега чекам уште еден месец пошто сакам на сиво ,па ќе ја праиме омбре сиво со темен корен...(цело време ми е темен коренот)... Значи за жолта секако ќе си жолта,само редовно фарбање и нема да бидеш жолта...А баш па и на смеѓа не би требало да си толку жолта... Како и да е балеажот не ти бега...
bev plavusa i crvena a sega crna crnata me pravi da izgledam nekako po elegantno ama nikako da ja prebolam crvenata
Kafeava-kosten boja.Pred nekolku meseci ja osvetliv i sega maki macam da ja vratam nazat. Pouka:Nikogas ne ekspirementiraj so kosa.