СДСМ прифаќа Албанец за премиер

Дискусија во 'Политика и настани' започната од starbucks, 23 јуни 2011.

1. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    267
    прочитај погоре ке видиш шо сакам да ти кажам.

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Уф, нема баш што да се прочита. Се изгубив помеѓу процентите и смајлињата, мислам дека после историјата застанав. :rofl:
    Битно да се дешава нешто.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    267
    Вистина изгубена си

4. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Abeja, да не се правиме луди тука! Нема потреба од вулгарности и навреди, не знам ти што толку се возбуди од мојот коментар кога тој воопшто не беше насочен кон тебе туку кон Elissa.
    Јас не припаѓам на ниедна партија, според мене-добри и лоши работи имаат направено и едните и другите. Но, она што мене ме нервира е тоа што сегашниве глумат големи патриоти, а додека се тие на власт 100 пати поголеми права им имаат дадено на албанците од претходните (затоа народот нив ги казни и станаа претходни! :!: ) само за да останат на власт!

5. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.457
    Господе боже колку се мизерни овие од СДСМ, се ќе направат само да дојдат на власт, и име ќе продадат, и држава... самите себе ќе се продадат...

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Што ти требаше лудоста тука? :D
    Јас не навредував а за вулгарности, па можеби малку. Баш тоа сакав да го кажам, ништо добро ниту од едните ниту од другите, токму затоа реков-секој своите гомца нека си ги брише. А албанците знаеме од кога почнаа да ни ја освојуваат државата. Тука ќе застанам зашто не ми се прават празни муабети, ниту нешто ќе постигнеме со таков празен муабет.
    Можеби коментарот ти бил за Елиза, затоа не го цитирав целото твое и нејзино мислење. Мене ми падна во очи само она-моите, твоите. Ниту се мои ниту се твои,ниту нејзини, тоа си се персони сами за себе, никој нас не не рецка.

Туку она што ми застана на видик, не зборувам за тебе Миа, да не се најдеме пак во конфликт ;) , дека можело да се изгуби човек во неинтелигентен коментар.
    Мислам дека модераторите треба да стават еден компас во темиве за политика, чисто да се ориентира човек, кај е север кај е југ, да не го прашуваме Владо Јаневски. :rofl:

7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.600
    Стево сега игра на таа карта, дека тој ќе биде консензуален претседател и дека не го дели народот. Поддршка бара и од албанците а кој знае што ќе им даде за возврат.
    ова е дел од изјавите на Стево вчера во Гостиварско (Жупа, Маврово, Врапчиште, Ростуше)
    Јас имам друг план. Човекот во прв план. Граѓанинот во прв план. Политичките, верските, националните, етничките поделби мора да запрат. За мене се сите исти
    се ќе беше во ред и ние да бевме за нив исти, ало Стево

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. drakulce

drakulce Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    22
    Епа што има тука чудно???
    Претседател треба да бидеш на сите, не само на Македонците. Тука има и АЛбанци, Роми,Срби,Власи.
    А што треба да им даде за возврат???
    Сакале ние или не, ние зивееме со Албанци, и мора на сите да им биде претседател, на секој зитев на РМ треба да биде претседател

9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.600
    И јас се согласувам Претседател за сите подеднакво, ама тие сите да не мислат оти Македонија е албанија и да немаат територијални претензии. И ако е претседател за сите граѓани зошто тогаш се сметаат за угнетени и бараат посебни права. Сега консензуален на следните ке бараат Премиерот ако е македонец Претседателот да е албанец. ако не им го дадеме тоа ќе не испотепаат, ана она учк. Што им ветил Стево за возврат????????? Многу ме интересира, колкава цена би платиле за оваа негова продадена кампања.
    Добија посебно школување на албански , двојазичност дури и во Собрание, табли на школите на албански јазик, и половина од нив не знаат македонски јазик а родени се во Мк и цел живот од овде не излегле. И поради нив и ти и јас и пола Македонија остана невработена оти нивната бројка требаше да се исполни според рамковен. Сега тие ја наполнија администрацијата, а половина и повеќе седат дома и земаат плата, а за нашите македонци нема место веќе. Закон никој од нив не го фаќа. Сум ги гледала јас кога ги земале решенијата за засновање работен однос, по 200 по 300 луѓе вработуваа секој месец, а капацитетот за работа им е нула на 90%. Ама битно они се обесправени. И што се објаснувам за ова не знам, :x :x :x ова кој не го знае.Луѓе што сакат да ни ја украдат државата, насилници. Да се однесуваат како граѓани на Македонија јас прва на албански би им се обратила.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  10. drakulce

drakulce Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    22
    И ние мислиме дека Грција е наша па не е. Во право си за вработувањето, и за школувањето, ама јас не им ги дадов тие права им ги даде нашиот премиер (за заж)

11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.600
    Некој кога веќе влегува во темите, да има барем основни познавања од политичките настани низ годините...
    Нашиот премиер?????? ај вратисе некаде низ темите ќе видиш кога бил Рамковен договор. И гледам дека повеќе ги сакаш Грција и Албанија отколку својата земја.
    Немам повеќе што да коментирам.

На drakulce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. drakulce

drakulce Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    22
    да имаше попис до сега Албанците немаа да писнат, и ке имаше еднојазичност.
    Дека повеке ги сакам Грција и Албанија не е точно.

13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.600
    Оф леле, што да кажам :( нема логика дебатата, туку ај.
    А зошто нема попис, ај одговори ти, баш да видиме ако знаеш кажи. Што мислиш??? Кој им дозволи според последниот спроведен попис да се пишат повеќе од колку што се, Бранко. Тој беше на власт тогаш. Сега веќе дури сме живи попис тешко дека ќе видиме, оти според реален попис тие дали се и 15 %. А со толкав процент албанците ќе немаат право да бараат се што сакаат. А тоа нема да го дозволат никад, па ни тад. И баш пишувавме скорото за пописот да не се повторувам пак. Јас бев на попис кај македонско население, и завршивме за 5 дена во мојата општина, а кај албанското население не ни почна ниту на 5 ниту на 6 ден. Треба да се стават во пописна комисија кога ќе има попис и тоа кај што има албанци, па ќе сватиш зошто нема попис во МК.

На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  14. drakulce

drakulce Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    22
    последниот попис беше пред неколу години,а тогаш Бранко не беше на власт.
    Тогас беше Груевски, и тој го прекина пописот.
    (а за другото си се во право)

15. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    И со кој памет нашите политичари потпишаа Рамоковен договор, без да имаат точни податоци за Албанското население во Македонија?
    Вклучени се во државната админстрација, и токму тие треба да го започнат пописот.
    Ако не сакаат, нека си седат дома, невработени...а ние каква држава сме ако не знаеме кој ја сочинува?

На drakulce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Јас мислам дека темава треба да биде заклучена. Читам и не верувам. Темава е во отпишаните веќе, а овде се препукува на големо. Не гледам логика уште да постои и да се коментира. Мислам дека има доста активни политички теми од поново време. Ова не е баш од понов датум,а преку коментариве измешани се баби и жаби.

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.526
    Допаѓања:
    139.442
    Врховен командант да биде шиптар, или уште полошо, македонец кој ќе отплаќа шиптарски услуги оти гласале за него, не фала. Да сакав да ме убијат шиптарите, 2001 ке бев во првите редови.

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    ххехе легенда си ;) во позитивна смисла.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AnjaSS

AnjaSS Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

Зарем тогаш требаше да се размислува и да се бара податоци колку проценти се албанците? Беше битно да се стави крај на немирите... Тоа и фактички беше цената што се плати за да се стави крај.

20. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Старите не велат за џабе, се мисли на врме. :!: Зошто да немаат податоци тогаш па и сега.Па во кое доба живееме?
    Верувам дека Албанците ја имаат точната бројка на севкупното население во Македонија. :!:
    За жал допрва ке си имаме работа со Албанците.Не верувам дека ставија крај.Камо да беше така.Само ѓи продабочија и одложија проблемите..........а цената доправа ќе ја плаќаме доколку владата не се свести . |-)

На drakulce и bubamara12345 им се допаѓа ова.