Да се однесуваше за инките може ќе ти поверувавме, ама Македонците, хелените...испариле ли па да немаме никаква врска?
Некаде имав прочитано одамна.. не памтам.. Ама сега гледам дека не било така. Во право си. И таа и Филип биле грци, што значи, Александар бил грк. Не реков дека бил Бугарин, туку работел во Бугарија и предавал во бугарски школи. У ствари... зависи кој ќе го прашаш.. Еве што пишува на Википедија на Анлиски: Born into a Bulgarian family in Kilkis, then in the Salonica Vilayet of the Ottoman Empire, in his youth he was inspired by the ideals of earlier Bulgarian revolutionaries such as Vasil Levski and Hristo Botev,
Кај е кандилото? Се надевам нема ти да помагаш дома за учење на детето )) Повтори си историја со кого војувале Учителот на Александар бил грк, не он . Аууу, нас не ни требаат грците или бугарите да не уништат, доста се вакви ко тебе. Немаш корен, следствено немаш ни стебло ни лисја. Едуцирај се, основно и средно ко да си ги преспала.
Цел свет учи дека Александар бил грк. Alexander III of Macedon commonly known as Alexander the Great, was a king (basileus) of the ancient Greek kingdom of Macedon and a member of the Argead dynasty.
Јаоооо мацоо, ај добро утро, лафи некој убав збор, немој негатива, долг е денов, ќе си помубетиме, имаме цел ден пред нас. - бујрум на кафе женче. * @Cka во 6 пред СЈО
alexander the great Еве, одбери кој извор ти се допаѓа, и читај. Прв е википедија, надолу има и други.
МАКЕДОНСЛИТЕ Интересно, ги поддржуваш ВМРО и Левица... Во другата тема се уби де ме цитираш оти сум пишувала против ВМРО и СДСМ Никако ВМРО и Левица не ми се исти идеологии Ама што знам, може „една од овие две партии не е лева“ може слободно да се смени во „најмалку една од овие партии не е лева“.
Абре каква 'македонска историја'. Историјата се учи за да ги знаеме грешките во минатото и да не ги повторуваме, а не за да си ги мериме во песокот 'на кој му е подолг': Шо ти прај тебе разлика за некој од пред 2000 години? Сега живееме, не тогаш. Глеј сега шо прајме.
Истoријa е глупoст, јaзик е глупoст, теритoријa е глупoст...сaмo плaтите oд 2000 еврa и Еврoпa ти се реaлнoст. Oh, wait...
Вајлд... Искрено, убила ме туѓа срамота момент ми е ова... Википедија не е релевантен извор, посебно не за овакви теми. Комјунити бејсд е, Годе Делчев е еднаш емен како Бугарин и така таа страна е дадена на одржување на Бугарски модератори. Пробај да смениш, ако дури е и дозволена, за пола секунда ќе добиеш напади дека е Бугарин, не Македонец. Не сум настроена кон враќање на историјата, нити кон градење на политики за зачувување на истата. Ама жено... Срамота е тоа што го изнапиша на темава.
Јас сум уште запрепастена од тоа што го видов сега. Не е можно да сме толку неуки... каде учеше Вајлд, жити се, да не згрешам дете да запишам таму. Кој ти беше професор по историја, нека се закопа...
Нема да сменам. Изгуглај Гоце Делчев и читај од кој сакаш извор. И не е ни битно дали бил Бугарин, или не. Битно е дека се борел за Македонската кауза и против Отоманската империја. ДНК-та ни е измешана од еден куп нации, на сите. 'Националност' е релативно нова измишљотина и нема денес човек кој е со 'чиста националност'. Едит: освен ако некој не пропагира ариевизам