1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да го вратам во мојот живот

Дискусија во 'Разделби' започната од poizon, 27 април 2011.

1. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Душата ме боли

Миро многу убаво ти напишала Карак. Но, знаеш ние девојките сме стварно комплицирани. Не, искрено таа не те сака, но шансите да те засака за некое време особено ако не и посветиш големо внимание се големи. Мој најтопол совет е да ја заборавиш и да се посветиш на нова девојка, но доколку ја сакаш назад едноставно игнорирај ја, ќе се врати сама.

2. poizon

poizon Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Не можам да се приберам

Значи,незнам по кој пат пишам за иста па иста па иста работа..
    Со него ми беше најубаво..никогаш поубаво во животов.Но се разделивме заради моја грешка.Се обидував да му се приближам повторно,се извинував,објаснував,МОЛЕВ како некоја глупачка,велев едно-правев друго но залудно.Не успеав да бидам повторно со него.Никогаш ништо не ме болело вака,неможам веќе да зборувам со моите пријателки зашо чуствувам дека станувам досадна со истата тема.Месеци поминаа,но болката е силна како првиот ден,сеуште на сабајле кога ќе се разбудам имам чуство дека таа празнина што ја осејќам е само еден сон,еден кошмар..но трае толку кратко...Се плашам да останам сама,се плашам да не се задушам во тага.Боли кога прашуваат и го спомнуваат него.Боли тоа што немам ни време за сторам нешто за да се смириме.За нецела недела заминува Германија на работа.Незнам кога ќе се врати.
    Ве молам за совет..неможам да продолжам со оваа тортура...ми се чини ќе полудам.Сите ми викаат да престанам да се надевам а јас...јас сонувам за нашето смирување.Сеуште имам надеж ..... ;(

3. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    5.158
    Неможам да се приберам

Те разбирам како ти е и јас кога ја прекинав мојата последна врска неможев да се соземам,кај и да одев се ме потсеќаше на него,сите подароци,слики,моменти,случки,ужас...но после скоро еден месец можам да речам дека го преболев не скроз но сега го гледам само како еден добар спомен... мој совет ти е да се тргнеш од него скроз ете штом заминува германија уште полесно,сега за сега прекини ги сите контакти фб,телефон и слично,почни да си излегуваш занимавај се со некои работи така да мислиш што помалку но најважно е сега барем овој период да не разговараш вооошто со него за да си ги средиш мислите и да не патиш... излегувај повеќе,дружисе.. ова ти е најискрен совет од мене,сум го поминала тоа и знам како ти е ,остави времето да ти ги излекува раните..све е пролазно во животот така и ова.. поздрав

4. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Неможам да се приберам

Ти не сакаш да ти помине. Кога ќе сакаш верувај дека ќе помине. Тебе едноставно ти е веќе навика по цел ден да мислиш на тоа, да плачеш по него. Самата не си дозволуваш да го преболиш. Зошто да го чекаш кога тој не сака да биде со тебе? Едноставно сфати дека е готово, продолжи понатаму. Зошто на 20 години си дозволуваш ова да ти е опсесија?? Ако студираш посвети се на факултет, спортувај, прави било што само не се затворај дома. Ти самата сакаш да ти е тешко, ти самата сакаш некој да ти каже ќе се смирите, не се секирај. Возрасна си веќе, помири се дека не е секогаш како што сакаме. Вашево ако памтам беше врска од 3 месеци, што правиме со подолгите врски?? Не смееш сама на себе да си го правиш ова, никој не ти е крив самата си го правиш. Тој оди во странство, како што викаш не знаеш кога ќе дојде, што ако не се врати? Цел живот, секој ден ќе ти поминува вака? Собери се и сфати дека не е ова никаква причина за вака да се уништуваш. Како што ти реков, ти кога ќе сакаш ќе ти помине. Само треба да ја најдеш желбата. А, ако ти е убаво вака да се уништуваш па продолжи, на никој друг во животот нема ништо да му смениш верувај. Јас имам другарка како тебе, за секој врска истово го прави, и да досадна ми е. Не сум должна да изигравам 5 години психијатар за банални работи. Животот е убав, ако сам си го направиш. Тука никој друг нема да ти помогне. И немој да се навредиш со ништо од напишаново. Се е добронамерно.

5. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Неможам да се приберам

Ти не сакаш да ти помине. Кога ќе сакаш верувај дека ќе помине. Тебе едноставно ти е веќе навика по цел ден да мислиш на тоа, да плачеш по него. Самата не си дозволуваш да го преболиш. Зошто да го чекаш кога тој не сака да биде со тебе? Едноставно сфати дека е готово, продолжи понатаму. Зошто на 20 години си дозволуваш ова да ти е опсесија?? Ако студираш посвети се на факултет, спортувај, прави било што само не се затворај дома. Ти самата сакаш да ти е тешко, ти самата сакаш некој да ти каже ќе се смирите, не се секирај. Возрасна си веќе, помири се дека не е секогаш како што сакаме. Вашево ако памтам беше врска од 3 месеци, што правиме со подолгите врски?? Не смееш сама на себе да си го правиш ова, никој не ти е крив самата си го правиш. Тој оди во странство, како што викаш не знаеш кога ќе дојде, што ако не се врати? Цел живот, секој ден ќе ти поминува вака? Собери се и сфати дека не е ова никаква причина за вака да се уништуваш. Како што ти реков, ти кога ќе сакаш ќе ти помине. Само треба да ја најдеш желбата. А, ако ти е убаво вака да се уништуваш па продолжи, на никој друг во животот нема ништо да му смениш верувај. Јас имам другарка како тебе, за секој врска истово го прави, и да досадна ми е. Не сум должна да изигравам 5 години психијатар за банални работи. Животот е убав, ако сам си го направиш. Тука никој друг нема да ти помогне. И немој да се навредиш со ништо од напишаново. Се е добронамерно.

6. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Неможам да се приберам

Не си сама.и јас имам таков проблем,но не поради грешка што ја направив,него поради грешка што е дел од моето минато,една мн,глупава врска и сега тоа искочи како проблем.Бевме заљубени до уши правевме планови за нашата иднина,ни беше супер,но сето тоа пропадна кога разбра за мојата проблематична врска од минатото.А и бившото момче е лудак кој не ме остава на мира,и постојано наоѓа начини да ми се плетка на пат и да ми растура пријателства па успеа и сегашната врска.Останува да чекаме на времето,зашто сегашното момче се налути и не се слушаме одредено време,мн.ретко.а бевме створени како еден за друг,такво чувство имав за прв пат во мојот живот а и тој го кажуваше истото... :( многу сум тажна,но и ми е смачено веќе да се правдам и да докажувам пред некој каква сум всушност,а и тој ме повреди со тоа што ме отфрли поради некоја глупава причина од минатото и ги фрли нашите планови тотално за безвезна причина,и незнам што ќе правам...Револтирана сум,лута,и повредена,чувствата ми се измешани... :( Мора да бидеш јака,јас се обидувам,иначе ќе се упропастиш самата.Не си сама,јас сум тука за утеха,а сигурно има и други со слични проблеми како нашите...ТИ ПОСАКУВАМ СРЕЌА.

7. poizon

poizon Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Неможам да се приберам

..Знам дека не заслужува толку многу да го сакам,но и јас не го заслужувам ова што тој го прави.Згрешив и се покаав за тоа и тоа многу а и му го докажав тоа.Свесна сум дека не ме сака зашо да ме сакаше ќе ме побараше да се видиме барем еднаш пред да замине.Ме повреди и тоа многу.Сакам да го мразам сакам се најлошо да мислам за него,но кога ќе се сетам на сите моменти........ох ;( посилно е од мене,верувајте.Како да заборам на последната вечер кога ми раскажуваше за неговото заминување во Германија со насолзени очи?! како ?! ... :(
    lovely91 ..Велат времето лечи се..Ако била вистинска љубов,тешко.Само може да ти ја ублаже болката,но никогаш нема да заборавиш на таа љубов..Никогаш...
    Jojoba .. Да,беше врска од 3 и пол месеци,но што менува тука? Немора да идеш година дена за да сватиш дека сте створени еден за друг и дека има љубов..Сепак ти благодарам за искрениот совет
    lola-86 .. Ако е запишано во судбината да биде,ќе биде...Никој неможе да ја смени судбината.Ама ако не е запишано и да се отепаш од молење и плачење џабе е. :worried:

8. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Неможам да се приберам

Вака јас велев, би ти рекла само дека времето лечи се'...
    Кога по втор пат се разделивме "по моја грешка", и кога ми кажа дека мене не требало ништо да ми се прости-значи се кае за претходниот пат, или можеби стварно знае како да ме повреди, од тој момент се откажав, не молев по втор пат... А и не планирам такво нешто ;)
    Trick me Once, Shame on You, Trick me Twice-Shame on ME! ;)

Прикачени фајлови:

9. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Јас ќе чекам тој да ми се јави нормално ако мисли и сака,а ако не и не мора,ако мојата љубов не му значи ништо тогаш е се џабе-тогаш зошто мене да ми биде само жал и тешко?Се научив да бидам трпелива и да го чекам правото време за се...Добра ноќ девојки.

10. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Кога јас целосно се откажав од него..ете го..се јави-ме побара !!! :lol: и уште сме заедно и убаво ни е )пу пу пу - да не се заречам ) истото ти го посакувам и тебе ако сакат тој и понатаму да биде дел од твојот живот. Поздрав

11. tralalala

tralalala Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    20
    и јас сакам да го вратам ама КАКО кога тој ме остави од причина ( немал време за сериозна врска) јас ли да го барам кога тој ме остави , луѓе не постојат зборови да опишам колку лошо се чувствувам :'( немам никаков избор , освен да си правам филмчиња во глава дека пак ќе ми се јави :( :'(

12. jelena.m

jelena.m Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ако му значиш ке се врати сам а ако не е така..тогаш не заслужува да патиш за него и да се уништуваш самата себеси. секогаш има подобри. :)..можеби ти е тешко, те свакам ама после ке сватиш дека не заслужува он ти да се чуствуваш така за него..ако му значиш нема да бара глупи изговори. :|

13. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Ако ти кажал дека нема време за сериозна врска тоа значи дека не те сака.Немој да му се јавуваш, знам колку ти е тешко но немој ке се каеш подоцна.Жал ми е за тебе и извини што така дирекно ти кажувам ама тоа е вистината неможеш ти некој да сакас а да прекинеш затоа што немаш време за сериозни врски.. :worried:ilent: :worried: :worried:

14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Девојко, ти прво треба да расчистиш некои работи со себе. Знам дека е тешко, сите сме поминувале низ тоа, неизбежно е. Сите сме имале љубовни разочарувања, кој повеќе, кој помалку но сите знаеме колку боли тоа.
    Не го барај, немој уште толку да се повредуваш и да си правиш сама да ти биде уште потешко. Сега мислиш дека не постои друг за тебе, но со тек на време ќе го заборавиш, дури и ќе се смееш за кого си плачела!

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.741
    Секако мила, ти твоето го направи. Е сега на него е редот да ти покаже дека те сака. Сепак за танго требаат двајца. Сосема те разбирам и знам како ти е и ја би направила така. Среќно :)

16. Srcee16

Srcee16 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    :sweat: So edno momce se znaeme uste od detstvoto bidejki ziveeme vo blizina I ste ubavi moment gi imam pominato so nego. Pred 6godini zapocna nasata prikazna, so nego ne napraviv niso a mn go sakav I se uste go sakam. Skoro 5-6pati mi rece da izlezime no go odbiv zatoa sto bev mala ne znaef niso,Site mi kazuvaa deka me sakal ova ona, no ne izlegov (mozebi zgresiv no veke e minato).Toj na moj drugarki im ponuda da izlezat no mislam deka toa bese samo za da me naprai lubomorna bidejki preku mene go pravese toa, mene mi pisuvase da im recam no za zal imam edna drugarka pa koj I da I rece ne odbiva I izleze samo ednas so nego a znaese deka go sakam (mozebi I jas sum kriva zatoa sto jas I rekov ).I od togas so nego ne pravam muabet ne zatoa sto izleze so nea tuku zatoa sto mn me povredi I sega me bolat tie spomeni , toj me gleda sekogas koga ke se sretnime no jas go navalam pogledot. Sega za novata godina mi ponudi da izlezime no go odbiv a ne sakav no morav zatoa sto ne bese vo dobra sostojba (ne mn no se imase napijano).Premnogu go sakam I sakam da go vratam vo mojot zivot da imam neso so nego….No kakooo ????
    [mod-kirilica:x7nmjsmu][/mod-kirilica:x7nmjsmu]

17. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Ајд да почнам..Значи вака тој е прва година средно!Никогаш не си помислив дека ќе го придобијам, многу е убав!Се започна вака на 25 Октомври 2011 ми пиша не очекував ни малку.Си пишувавме по цели денови станавме многу добри другари и еден ден ме праша кој сакам дали имам дечко и му реков дека немам дечко и дека го сакам него, го прашав и јас и ми рече дека и тој ме свиѓал кога тоа ми го кажа јас едноставно полетав од среќа тоа беше мојот најубав ден!Следниот ден ми пушти понуда за врска на фејсбук и јас прифатив!Сакаше да се видиме и тоа бидна и незнам наеднаш одлучив да прекинеме (тоа ми беше најголемата грешка и другарките ми кажаа дека сум глупа да пропуштам таква шанса али тоа е..) ГО САКАМ НАЈВЕЌЕ НА ЦЕЛ СВЕТ ГО САКАМ НАЗАД И ДА БИДЕ САМО МОЈ!!!!!!! Дури сега сватив дека многу вреди но мислам дека е касно! ;( :l: :hug:

18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Еееее секогаш го сваќаме тоа откако ќе ги изгубиме тие што ги сакаме,но тоа е тоа се наидува и на подобар верувај ;) Го имам поминато тоа.поздрав :*

На SarahTayMomsen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    јас ја раскинав мојата врска пред 4 месеци...имав од него внимание,љубов но последната година некако престана со тоа...некако ме запоставуваше немаше време за мене поретко ми се јавуваше,не паматеше наши датуми..се мачев и решив крај...ама многу ми е тешко,успевав да одолеам на неговите повици ,се криев д ане можи д аме најди...и конечно тој крена раце од мене...сакам да ми се врати ама оној стариот што беше....мислам дека и кај него с епромени нешто и знаам дека никогаш повеќе нема да го имаме она што го имавме...ама сепак во мене постои надеж..дека ќе се освести колкава љубов имавме и дека повторно ќе бидиме заедно.. :lol:

20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    9.350
    Ах ,бре срценце за ќотек си :emo: .Се фино кога си била мала си го одбивала,ајде разбирливо е.Но да бидеш премногу ладнокрвна,ќе те прашам само како можеш,како ти успева :o ?
    Очигледно дечкото ти се приближува на сите можни начини.Ако додуша толку многу ти значи,прави му муабет,однесувај се пријателски кон него,може да се заштитиш но ти го игнорираш момчето,тој ќе си помисли дека си го замразила.Тоа со другарките твои е само штос,дај покажи малку почит кон момчето,ќе видиш ќе си дојде се на свое место...ехехее има време да се зближите,само чекор по чекор ;) .Следниот пат кога ќе те праша,прифати да излезеш со него,па со среќа и пиши што побрзо убави вести :hai: