Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    6.848
    Сакам да кажам...

Заеби ти "Google" кога мојава комшивка све знајт -.-

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.577
    Сакам да кажам...

Нц,нц...UK не е во шенген зоната.Мање битно парите,туку дали воопшто ќе добиеш виза за да мезнеш чај во соодветно време.Тешки се за визи давање.Аеродромски такси и трошоци се друга ствар.

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Па добро, како тоа тие го измислија? :^)
    Или ова ти е како оние понуди се по 99, влегуваш и се ти е со плус 1999?
    Па што се прашувам, не ваљда, туку сигурно е така.
    Или добијеш со ПЛУС тие 1999, или воопшто не добијеш.
    А за 35 (70) немит.

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.577
    Сакам да кажам...

Не бе,тоа ќе биде стварно 35 евра,ама колку реално ќе го искористиме тоа кога ќе добиеш виза да речеме .... никогаш.Тоа ти е вид на трошок,ризик кој не можеш да го вклучиш во цената,па вака или онака,картата процени ја и на 1 000 000,затоа што ете толку е веројатноста дека ќе добиеш виза,еден на милион.Премногу се тешки за давање на визи,бараат 1000 документи,гаранции и пари на сметка и пак нешто ќе најдат.Многу се плашат од навала на џокери како нас кои сме познати по злоупотребата заедно со романците и бугарите.

Сдк...имам едни влажни марамчиња кои кога и да ги мириснам,ми мирисаат на грев... :rofl:

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Сакам да кажам...

СДК дека колумнистот на Дневник треба сериозно да оди и да се лечи. Која будала човече |( Одамна немав поголеми глупости прочитано. Овај не, пред 2 саати прочитав една глупост тешка што дури косава си ја искубав, ама ова беше врв |( Кој ли му ја доделил титулата колумнист бре маме му... |(
    И дефинитивно морам да престанам да читам работи што забележувам дека се потенцијална глупост уште во почеток за да не се фрустрирам дополнително. Ми иде да и врескам револтирано на глупоста во лице :fubar:

6. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    Сакам да кажам...

СДК дека треба да се отвори тема кај што ќе можам да се изнапцујам комотно, а може и да се дозволи да се постираат видеа кај што ќе се изнавриштиме и изнамаваме и ќе отераме се' упм па лево! :swear:

На mysterious и Offspring им се допаѓа ова.
  7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

kafe-muabeti/ispukajte-se-t1993/
    Нелче ;)

8. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    Сакам да кажам...

Ах бројче, испукај се е премногу нежна тема а и како збор е премногу нежен за да си ја олеснам душава во моментов и да ја доловам нервозава. Не испукај се, туку избомбардирај се е работава. :punch:

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Хммм... :^)
    Е па ако испукај се е нежна тема... оди некаде во политиката и плукај по политичарите :D
    Таман ќе си олесниш душичката.

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.577
    Сакам да кажам...

И за крај сакам да ви кажам...
    http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDe ... anie=22179
    ...ете зошто сум летната во добар дел од времето! :D
    Ете јас сега читам весници...и после ова се надевам дека сите нема да се декларираат како расеани,зошто стварно нема смисла од постојано умножување на неквалитетот во декларативен квалитет.Ова ми беше така,парче рај за душава на крајот од денот. :D

11. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    Сакам да кажам...

^Убаво викаш бројче. И онака пола од работиве што не фрустрираат се нивно масло, нема да биде неоправдано ако им фрлам малце балгам :tmi: Сеа ќе им кажам јас! :rofl: :rofl: :rofl:

12. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    5.633
    Сакам да кажам...

СДК дека го нападнав форумов вечерва :D

13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека не можам да спијам од што ме болат крајнициве. Немам ни глас... Можам само да шепкам и ништо повеќе. :|
    Дет минс - Вечер нема излегување. :(

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

Искам да кажвам дека и јас сум расеана! :rofl: Жими све. Лилит спушти лавина сега сите ќе бидеме креативно расеани :emo:
    Кога бев мала, во вакви расеани моменти татко ми ми велеше - не се секирај де, и Ајнштајн бил расеан и на својата ќерка и велел, извини, а чија беше ти душо? Ете. Ама тоа е веќе висок степен на расеаност пропорционално со неговиот интелект. Јас сум онака, средно расеана, таман колку да сфатиш дека сум арна за, хм па за муабет правење да речеме :D
    Најрасеана сум кога чистам по дома. Почнувам во спалната со диплење, носам во орман, таму пронаоѓам ќеса, ја носам на место, по пат гледам дека во купатило има прашина, ја забришувам итн. и после се прашувам, каде ли почна циклусов? Ах да! Диплев!

Нејсе, туку денес не пиев кафе во Охрид, ниту бев со Џемс Бонд во Индија и не го спасував светот. Денес ништо не сонував?! Чудно.
    Денес ми велат дека ми било - дан за љубав. Или ќе се врзам или ќе си врзам некој со мене. Затоа вечерва излегувам со јаженце, чисто за секој случај ако има потреба некого да си врзам и да си го однесам дома. А ми доаѓа така на моменти луда идеја, кога ќе видам некој интересен примерок да го фатам за рака и да му речам - ајде ти со мене дома, и сус да не си писнал! :)

Убав петок жени и исполнете го онака како што сакате - со што и да сакате, вие самите си знаете веќе. Јас или ќе потам некое килце со играње, или ќе го билдам десниов бицепс кревајќи чаши, или....или ќе киднапирам со јаже интересни машки примероци :bandit: ;)

На Bokicka, Angelche, Dafnee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сакам да кажам...

СДК и покрај тоа што денес станав од спиење најрано во изминативе 2 месеци, сепак одлично се чувстувам :D
    Уште од рано изутрина сум се раздвижила натаму наваму, а и моиве по дома се зачудија со мене. :lol:
    Си знам дека денес мора да завршам важна работа :!: , се надевам ќе успеам...
    Утринсково кафе некако помина, на ред е доручекот :lol:

16. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

Кокиче да бев денес ќе бев исправено!!
    Штикла да бев ќе се скршев баш пред лифтот на главниот влез на зградава...
    Да си бев колата, ќе си ја дупнев левата предна гума...
    Е таков ми е денов по сабајле!
    Се паркирам мајлс енд мајлс подалеу од работа, бидејки лудачки кршат шофершајбни на нашиов паркинг, и уште една будала ми свири на ПЕШАЧКИ... Среќа имаше позади мене кој да му поздрави се по список!

И бројам секунди, додека лази времево по гредите на моето трпение... гази, толчи, скока, додека не ги смачка, јас пијам ладно нескафе, кога нарачав топло. Денес на камени мост да сакам да поминам ќе се сруши!
    Не сакам ден. Сакам да е ноќ.
    Да сум во хотелска соба со сомнителни бордо завеси, на кинг сајз кревет, во црна чипка и црно вино во рака, а тој да ми се лизга низ прстиве додека треперат свеќите од нашите воздишки. Сакам да мирисам на него!

Јас тој и мојот црвен голем куфер......во Охрид....

You got a fast car... I got a ticket to anywhere...
    Maybe we make a deal.
    Maybe together we can get somewhere...

На Neytiri, Bokicka, Strumfeta93 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Денес магијата за истерување облаци има контра ефекет.
    Но,не е дождот тој кој ќе ми ги уништи неиспланираните планови.
    Не е ни сивилово.
    Тоа е нештото наречено карма.
    Лоша или добра ? - на крстопатот на животот,треба да откријам..и да ги следам знаците.
    А зодијакот - шта да ти причам.
    Сакам да бидам тука,но и таму.Ти да беше овде,или јас да бев таму.Ненене,јас да бев таму и овде.
    Еееех,Бичд не претерувај..уствари не сум стигната до тоа ниво на супериорност,да се поделам на две страни.
    Но,нинџа сум и ветувам дека на 7мо ниво ќе бидам секаде.
    Абе,џабе дожд,џабе све..ќе се смеам највеќе што можам!!!!
    И ќе пеааааам..i don't care if monday's blue,tuesday's gray and wednesday's too..thursday i don't care about u,it's friday i'm in loooveee..
    I put my shoeeeeeees on,and i'm ready for the weeeekend <3
    http://www.youtube.com/watch?v=qgV2hRoMSNE

18. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Сакам да кажам...

Тмурен ден! Како за чудо сум во добро расположение, барем засега! Некако енергично започнав, со леснина ја прифатив обврската ,,плус,, која ми ја натоварија одсабајле! Сега си уживам во врелотот горко кафе и се опуштам со убаво музиче!
    Друго... се надевам дека нема да ме фати дожд :rain: денска оти сум тазе пеглана :emo: , и имам ново фризурче (од вчера)!
    СД ви К Имајте убав ден, нааајубав, бидете насмејани и ведри! :* :hug:

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Сакам да кажам...

Отсабајлечки расположена и раздрдорена :talk: кога имаш другарка како мојата мора да бидеш насмеан цел ден, за навечер да те фркне главоболка од зборење и смеење. Договорени да учиме, расфрлани книгите, а пола саат ми гледа на кафе, јас претворена у уво со ококорени очи пред мојата гатачка, слушам што ќе ми се случи викендов...Денес петок а? Почнува викенд, нема излегување, ќе биде весело со книгите. Уживајте во викендот феминки и Carpe diem

20. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    5.893
    Сакам да кажам...

СДК полека, но сигурно сите со кои поминував голем дел од времето заминуваат. Некој на далечен пат, патот кој со километри и километри е одалечен од нас, а пак некои одат, но се враќаат. Толку многу ни е унапредена технологијата, па барем да почнат да работат и на времето. Да може бар на неколку часа да се врати .. И како може пак да не бидам песимист. Се плашам и некој друг да не го снајде истата судбина, дека рано ќе го изгубам.
    Почивај во мир, пријателе..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.