Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Сакам да кажам...

Aко ти не ми го направиш денот комплетен, никој друг нема :inlove: :* :* :*
    Значи ми удри шамар од позитивна енергија со постов...
    Како вели Буковски ===> Човек кој е Гение е во состојба нај комлицираните работи да ги каже на нај едноставен начин. :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

^^ Лоли, проблемот е што секој наставник вика дека неговиот предмет е најважен. Еве конкретно биологија, една лекција на нас ни е по 4 страни, буквите се преситни. Го има и најмалиот детаљ, уште на латински да ни напишеле фалело. Јас колку и да се трудам не можам да запомнам 40 страни на памет за еден викенд, а кога ќе земеш во предвид дека сето тоа е за уште 11 предмета (не вклучувајќи ги физичко и ликовно) ? Искрено, многу е. :worried: Според новиве оценувања кај 99% од наставнициве ако загубиш 2 бода нема 5. Премногу не оптеретуваат за наша возраст. Машини не направија.

3. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Сакам да кажам...

СДК дека ми е досадно!

Отидов на читање...

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сакам да кажам...

^^ денес правевме хемија тест, 1 прашање ако не одговориш нема 5! Епа нека си го бутне тој нејзин скапан тест во г*з! Деца, екстерни ќе имате, екстерни! Ајде сега испрашување!

5. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    959
    Сакам да кажам...

Ликовно не правите тест??? Кај нас и повторувавме и тест правевме :|
    А биологија иаме нова професорка и бара детално па и да сме запомнеле она таа што го кажувала на час(не го има во книгата)
    А македонски ни даде тест Петокот и 1 бод помалку немаш петка демек така се оценувало на матура.

6. specificone

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    959
    Сакам да кажам...

Па дали се нормални ????
    А кај на во гимназија не им значи ништо ако им пофалиш нокти,чанта и слично... мислам дека прилично објективно се оценува ама е и строго секој професор си го цени предметот и те тера да учиш и ако му/и кажеш дека немаш време ќе ти речи епа затоа постои оценка од 1 до 5

7. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    Сакам да кажам...

Добро лоли остај не ти нас среднишколците али они што се основно. Имам братучетка седно одд е и учат за вектори.Мислам дека ако не се запише на математички факултет тоа векторите за ништо нема да и требаат во животот.Историја учат за некој земји што ни ни знаат дека уствари ние постоиме не викам дека не е убаво да се има знаење и за другите земји и држави но зошто и тие не учат за нас ? :?:
    Секој ден во чколо ми зборуваат за тие проклети екстерни тестови, веке па не се трпат. А сеа и со тие електронските дневници. Се согласувам за тоа само затоа што некој деца ги лажат родителите за своите оценки.Но за тоа коа веке ти тоа го внесеш у компјутер да не може да се поправи епа така не иде :@

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

Сакам торта :(

9. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Сакам да кажам...

Не знаете што ве чека во животот. Ете јас мразев хемија, ни на крај памет не ми беше дека некогаш ќе ми затреба, а камоли пак дека ќе ја студирам. Но ете сега сум на факултет хемија. Колку ми беше тешко на почетокот и колку труд вложив за да повторам се што сум пропуштила. Така да послушајте паталец, тој најдобро знае ;)

10. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Сакам да кажам...

абре добро не сите,ама ете кај македонски на пример, лижалчињата си имаат посебен третман, математика исто, а кај другите и да не е така, тоа се најбитните предмети,ете хемија, физика, не е така, не дека нив му ги пишуваат така оцените, ама има разлика, те станува македонски и кажуваш се и ти вика, не ми изгледаш сигурна во тоа што го зборуваш ете ти тројка(а се си и кажал) а некој и прашање дури не одговориле па ќе му пиши 4 на 5 (тоа на активните лижалчиња-се знае)

^^грл12 не се грижи, истото ќе биди и в дневник и в компјутер, ако се поправаат в дневник, се поправаат и на компјутер, а за тоа дека можат да видат родителите(па и сите останати)се хакнуваат компјутерите ;) , само евидентните листови, кои ги даваат лично се проблемот

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

Е јас сум за екстерните тестови. Се согласувам со тоа што го кажа Кике! Не може да имам јас петка, и некој што никогаш книга не фатил во рака, а некоја од професорките му е мајка, тетка, стрина, вујна! Не е фер! Не е фер, некој да се утепува од учење, со подочњаци, главата да не знае каде му е...и пак после, гледаш, на исто ниво се ставаат сите, а учеле а не.
    А да си отвориме тема, за или против екстерните тестирања, да не пишуваме тука?

На TheKiketoo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. specificone

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    959
    Сакам да кажам...

^Јас сум за, да се отвори тема пошто многу забегавме од темава со екстерни

13. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

За истото се мислам подолго време, барав но не можам да најдам таква. Сега ќе отворам. :)

Едит: obrazovanie/eksterni-testovi-t3732/#p234761 :)

14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК Cupid, don't fuck with me ]:)

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.428
    Сакам да кажам...

Сдк дека ми се чини дека ќе умрам,еве сега,одма...и сериозна сум!Бледа сум со чудно жутило под очиве,ми се гади,а башка што ми дојде,стомакот ми шизи од болки...аааааааа плус е што имам тон за учење (научено е среќа,па повторувам...ама жустро!)...нека заврши денов,не се чувствувам ич добро...физички,психички среќа сум тамам,инаку ако попуштам при се ова,готово отидов!
    Не е муабетов за како се чувствувате...ова е само интро на цел муабет и е жалуцкање,онака по малце! :D

16. butterfly.mimi

butterfly.mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    103
    Сакам да кажам...

СДК Понекогаш и тврдоглавоста е корисна ;)

17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Сакам да кажам...

Jaс стварно незнам што се случува со мене :?: ...Од сабајле скоро цел леб изедов :o Јадам манијакално, како дупнат да ми е желудников...Никогаш во животов мој толку не сум гнетела :tmi: Гледам јас дека ќе се направам тронте за кратко време... :x

18. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека ќе одам уште сега да си легнам, да се изнаспијам убаво.
    Гајле ми е за се'. И онака веќе се упропастив сама.

19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.218
    Сакам да кажам...

СДК конечно се вратив дома. Излезена од 8 па не е фер. Битно дечко ми си се поднови, а мене ништо, стипса :D На факултет супер, почнав да си го сакам факултетов, конечно! Еве сега кафе и на фемина, па учење.

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сакам да кажам...

Сдк бев два дена кај баба ми и дедо ми на гости :) Ептен ми е опуштено таму, ги полнам батериите максимално.Повторно се враќам на Фемина, и со задоволство ве читам.
    И сдк конечно си ги наредив оценките, редно е да одморам како човек 8)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.