Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Почитувам луѓе што знаат да кажат извини.

На mula, biGirl, senza.parole и 20 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    106.279
    А јас пак, луѓе што го мислат тоа извини:nod:
    (highfive)

На mula, biGirl, senza.parole и 20 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Принципите се предност за големите луѓе,ама порок за малите.
    Препорака:малите да си стават шлем, кога ќе удираат со глава во ѕид, помалку да боли.

На fallenangel, snezan4e, crazylady и 12 други им се допаѓа ова.
  4. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Тие се за поголема почит :lol:

На fallenangel и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  5. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    669
    Интересна работа, како можеш во еден момент да се чувствуваш толку прекрасно и исполнето, а веќе следниот момент целиот свет ти се руши врз глава...

На biGirl, senza.parole, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Згоден си заминува од форумот после 5 месеци. Навистина сте прекрасни, сите 'Like a семејство'.
    Топли прегратки, Ви благодарам за поддршката @Someonespecial @Summerlover @Dust

... смири се, утре се` ќе биде по старо.
    Нештата нема да се сменат преку ноќ. Ќе се разбудиме само еден ден постари, со стари сметки, неплатени долгови, плати што доцнат, истите грижи и обврски кои, за жал, не можат магично да испарат во една вечер

На fallenangel, crazylady, N.2106 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Згодно Момче Може ли Сунчица да праша каде си тргнал? Седи долу и не ме нервирај :smoke:
    :d::drunk:

На fallenangel, КикиМаус и Someonespecial им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Што е со збогувањата од форумот?
    Ништо лично за ова од погоре ама најчесто тие што навистина си одат,си одат тивко,а тие гласните секогаш остануваат.
    И третата категорија,реинкарнација.Е таа е најинтересната.:)

На КикиМаус, Sky-butterfly, anel и 31 други им се допаѓа ова.
  9. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Постои онаа тага за која никогаш не зборуваш.Ја закопуваш под јастук и таа мирно чека да падне ноќ.

На mula, Acka22, Jordanovska-K и 15 други им се допаѓа ова.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Тој што се откажал од храната е КАРАКТЕР
    Тој што се откажал од цигарите е КАРАКТЕРИШТЕ
    А јас... Ни едното ни другото :D :D :P :(

На КикиМаус, anel, senza.parole и 22 други им се допаѓа ова.
  11. I I

I I Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    627
    Има ли ден... (за мене) да откријам дека сум жив? Некои луѓе едноставно мислат дека ќе толерирам нивни грешки вечно. |(

На Acka22, senza.parole, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Исто :punch::@

На I I му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Florenсе

Florenсе Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    1.712
    Јас човечката душа ја замислувам како топче светлечка енергија што трепери близу нашите срца. Ја замислувам како мало сонце кое ја менува бојата во зависност од нашите мисли. Кога имаме убави мисли има виолетово-сина боја. Тогаш изгледа како да мирува, изгледа задоволно, како заспано бебе - без никакви грижи и предизвици. И баш во мигот кога се чини дека минијатурното сонце ќе згасне, тоа неочекувано пламнува со своите живи бои и се раздвижува создавајќи прекрасни вибрации.
    Тогаш кога мислиме љубов, среќа и радост, гледаме со очите на душата кон светот. Тогаш е мирна и спокојна. Не напаѓа и затоа се чувствуваме добро. Одвреме-навреме чувствуваме скокоткање во градите, како да сака да ни каже „Тоа е тоа, продолжи така”. Ние живееме за тој скокот. За него постоиме. Тој ни е највреден.

Кога пак овој наш прекрасен живот ни постави некој предизвик и нашите мисли станат „негативни” - светлечкото купче енергија добива златно-пламена боја. Прво трепери со голема брзина, а потоа успорува. Малечки светла, како светулки, прскаат на сите страни и повторно се враќаат назад. Хаос од светлечки тела владее во нас, кога го менуваме погледот и забораваме да слушаме што душата сака да ни каже. И тогаш боли. Навистина боли. Забавниот скокот прераснува во чудна и необјаснива болка. Две секунди болка во градите, а потоа неспокојно издишување. Невообичаен немир, зјапање во празен простор, мачнина и нејасност. Како некој да ви го стега срцето со раце, ете така боли. А тоа само нашата прекрасна душа, нашето внатрешно суштество, она што навистина сме - со бескрајна љубов и разбирање се обидува да не врати на патот од кој не по наша вина сме скршнале. „Јас не гледам на тоа така. Постои подобар начин. Доволно си добар, престани да се осудуваш. Не си осамен, јас те сакам безусловно!” - вели минијатурното сонце.

Со сето срце, ова го напишав за @Someonespecial :l:
    Следниот пат кога ненадејно ќе почувствуваш болка близу срцето, прашај ја душата во тебе што сака да ти каже. „Те слушам” - речи ѝ.
    Но, не ѝ дозволувај долго да зборува, зашто животот ќе ти помине додека да ги ислушаш сите причини поради кои си прекрасно и до бесконечност сакано суштество создадено единствено за љубов и убави емоции.

I love you. :hug:

На Acka22, anel, senza.parole и 12 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Не би ни знаела како да го опишам чуството и каде тоа се наоѓам кога го гледам во тие бистри и големи очи. Се смее па ми гука, па доаѓа блага срамеќчива насмевка и онда бар гукање ..
    Не знам, немам збор да го опишам чуството но се си мислам дека таква глетка и такво вудно чуство сум немала во животот.
    Сум ја немала таа среќа и исполнетост при глетката во него со саати..
    И денес велам дека без него не можам, само една е љубовта. Таа е чистата и искрена глетка и љубов.
    Мајчинската.
    Ми се иде да го изедам да го згмечам од гушкање кога толку слатко и наивно, реално од се срце ми се смее онака срамежливо.

Не се опишува тоа воопшто. Туку се чуствува.:inlove:

На Acka22, anel, senza.parole и 19 други им се допаѓа ова.
  15. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    @Згодно Момче другарче со ист месец на раѓање,со исто или слично мислење за некои работи, зар ќе не напуштиш,за што се работи вака одеднаш што си одиш?

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    На овој ден прекрасна личност е родена. На овој ден и посакувам секоја желба стварност да и биде, никогаш да не се натажи,секогаш да е позитивна.
    Среќен роденден мила моја,среќна сум што си ми другарка. Ќе се пронајдеш сама.:^::party::inlove:

На kjukli, Rama, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  17. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.728
    СДК дека имам мала замерка за модераторот овде.. Зошто ми се споени мислењата во едно од пред некој ден? Ако сакав да ги напишам како едно мислење наместо како две, така ќе си ги напишев, нели?:)

На Tamram, Tammy99 и N.2106 им се допаѓа ова.
  18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    14.475
    Недела... А мене денот ми започна во 6 часот...:drunk: :o: :coffee: На тоа кога ќе додадам дека сум спиена едвај 3 часа... :worried: Кога ќе се стемни, да си легнам ?! ;(

На biGirl, Rama и N.2106 им се допаѓа ова.
  19. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Живеш само еднаш,но ако знаеш како,еднаш е сосема доволно.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Не сум модератор ама ќе ти одговорам, односно ќе го цитирам правилото број 8:
    „Не испраќајте две мислења едноподруго. Ако веднаш по испраќањето на одредено мислење се сетите дека треба да допишете уште нешто, редактирајте го мислењето со помош на копчето `Редактирај`“.

Ако ја разгледаш темава, ќе видиш дека, кога членовите сакаат одеднаш да напишат повеќе мислења кои не се поврзани меѓу себе, пред секое засебно нагласуваат СДК1, СДК2, СДК3 итн..., или пак ставаат звездички (****) помеѓу мислењата, за виртуелно да ги разделат.

Исто, не би било на одмет модераторите и нашава дискусија да ја префрлат во соодветната тема :)

На LivingGlam, referentka, Rama и 6 други им се допаѓа ова.