Полесно е и за мене, бидејќи кај со апарати позади уши кај уште врвка од маска ми фали. И муабетот беше за маските на другите.
И?! Што ако е?! Ајде ќе го стаиме на клада, како бе ти се пика нос у туѓ двор,а у твојот не гледаш. Уште со таа вазектомија се занимаваш.
Јас пак да си кажам. Оти бе правите најубави торти и колачи и мафини и пенкејкс и више не знам што. Не е хумано, лиги до колена ми течат, срце ми се стега. Би го излижала екранот, ама освен бактерии, ништо нема да вкусам
Да, жената може да се стерилизира, не кажав јас дека не може, ама постапката не се вика вазектомија, туку подврзување на јајници. Вазектомија е стерилизација на маж.
Сакам да кажам да беше некој друг ден и некое друго расположение, ќе се оправав со ликов од горе може. Денес немам ни волја, ни енергија. Не знам дали зимава си го прави своето, ама се повеќе вакви никакви денови има. А може е и до мене.
Мислев дека е исто, само вазектомија е подруг збор.Но, не било добро. Ете нека се стерилизира она за нејзино добро и не мора во секоја тема да тупи за тоа.
Ne veruvam deka voopsto si se pustila na forumov, ali ipak posakuvam da ti pisam, mozebi ke zvuci mnogu morbidno, no kako covek na grobot na nekoj blizok koga ke otide i ke posaka da zbori so nego, iako znae deka nema da dobie odgovor Momentalno sum na drugiot del od svetot i od tamu ti pisuvam, ti kade si ? Na sever ili na istok? Se sekjavam prv pat koga seriozno mi se naluti, iako ne sakase da priznaes, te povrediv znam, i ti mene me povredi prethodno, iako ne go vide toa Dvajca tvrdoglavi, zar bi priznale deka se povredeni, no way, nemame slabosti Ednas te srusija, ne mozese da si dozvolis pak, gordeliva i toa ti stoese i te pravese poubava, za razlika od drugi. Od togas se promeniv, veruvam da me zapoznaes denes ke go izberes stariot Saw i jas bi go izbral nego, no toj ne mozese da ostane tolkav, tamu, takov. A ti ? Se smeni ? "All of me" seuste te potsekja na mene ili vekje zaboravi? Mi se dopagjase toa sto me sakase taka posebno, ko da bev covek so posebni potrebi i bev, potrebite za tebe se posebni, a jas te sakav i bez toa, a so toa uste povekje Pominaa mnogu godini, no seuste mi nedostigas, ke bese se podobro ako lugjeto razgovaraa bar malku iskreno i navremeno, no ne i nikogas nema, osven koga ke e kasno i ke nema koj vekje da gi slusne. Ne, ne sum nostalgicen, nitu tazen, pomislata na tebe ne mi budi takvo nesto, samo apetit, nezasitliv i zed, neugasliv, skokot neizdrzliv, a na kraj ramnodusnost, zosto ako ne e toa, ke e nesto drugo, ima mnogu knedli sto ke mora da gi progoltame, i vikaat ona sto sam ke si gozgotvis e najvkusno........ ne e, nitu ke bide
2020 помина и замина, а уште читаме и слушаме фрази од типот на „ме скина“ и „му дадов“. Што сте дале? Зошто бе не си се цените повеќе? Сериозно, зошто?
Не знаев каде да пишам, а сакам негде да си кажам па ај тука. Ако поседам уште малце во изолација станов ќе го срушам и изградам од почеток. Денес решив дека ќе правам божично село. И тоа се сама ќе си правам зошто нели не ми се фрлаат пари на глупости. Може кога ќе оздравам само човечиња да купам ако најдам. Еве сликички ако нема некој друг што да прави, да му дадам идеја